Not a member? Register now!
Announcements
Manga returns! Catch up with the details. Enjoy downloading, translating, and scanlating manga HERE legally!
Like us on Facebook, follow us on Twitter! Celebrate another year with MH and read our yearbook.
Manga News: Check out this week's new manga (7/21/14 - 7/27/14).
Forum News: Visit new sections for Nisekoi and Kingdom!
Translations: Gintama 503 by kewl0210 , One Piece 753 by cnet128 , Bleach 589 (2)
Thread Closed
Page 5 of 67 FirstFirst ... 3 4 5 6 7 15 55 ... LastLast
Results 61 to 75 of 1001

Thread: Malay Thread v.4

  1. #61
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member PUNCHin3110's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Country
    Russian Federation
    Gender
    Male
    Posts
    1,851
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    OoO..kire ok gak la...xde la diorang plh student yg ntah ape2...maybe calon yg berkebolehan ni x popular sgt...tu yg diorang wat cmtu tu..kalo x membazir gak la skill yg die ader tu...tp tu la...unsur2 x adil tu cm msh ade..haha

    eh..epul ko ader test kn esok..gud luck la...dlm study2 tu smpt gak ko layan thread ni ek..haha

  2. #62
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    hahahaha itu jela kebaikan yang aku dapat jumpa... tapi tula, belum tentu lagi student yang diorang pilih ni bagus... nama je kuat terlibat dengan aktiviti unervisiti, tapi belum tentu dia ade leadership skill... masa aku jadik ajk pilihanraya dulu pn, ade gak calon2 pilihan ni x reti nak berkempen pn.... dapat jadik MPP pn atas pertolongan kitorang.....

    Thanks, aku masuk thread ni kejap2 je nak release tension

  3. #63
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member AfterMath's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Ipoh, Malaysia
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    608
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    hmm..dah nme pon politik universiti,sbb 2 yg pro pmbgkg bengang ngan pro aspirasi..smpai ada yg kutuk jd anjing HEP..

  4. #64
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member amar_kun's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    on earth
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    808
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    aku tak berkenan laa kutuk mengutuk ni.. si A kutuk si B, si B kutuk si A.. adeihla, rosaklaa bangsa kita kalau salah satu antara dua2 ni jadi pemimpin...

    uhu.. tak sangka sini jadi tempat sembang2 politik lak.. uhu

  5. #65
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member AfterMath's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Ipoh, Malaysia
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    608
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    dah mmg g2 dr dlu..org melayu berpuak2,last2 nnti kne tindas camtu jer..


    korg dah tgk artikel nih??mangahelpers dlm japanese PC magazine,siap bg detail cara nk dl raw lg tuh..

    http://img215.imageshack.us/img215/3...0710074do3.jpg
    http://img215.imageshack.us/img215/6...0710073ws0.jpg

    aku baca kat sini -->> http://jcafe.vnmanga.com/index.php/topic,1746.0.html
    Last edited by AfterMath; October 03, 2007 at 08:43 PM. Reason: Automerged Doublepost

  6. #66
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member PUNCHin3110's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Country
    Russian Federation
    Gender
    Male
    Posts
    1,851
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    Pro aspirasi menang besar!

    amcm ngan u korang?

  7. #67
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member AfterMath's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Ipoh, Malaysia
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    608
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    ntah..aku xtaw pon..tp lebih krg gak la..pro aspirasi mng gak asenye.

  8. #68
    Registered User 中級員 / Chuukyuuin / Member shahrizal85's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    somewhere I belong
    Country
    Malaysia
    Gender
    Male
    Posts
    153
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    Sebenarnya pro aspirasi atau pembangkang menang sekali pun, semuanya akan tertakluk kepada peraturan universiti. Jadi, siapa yang menang pun hakikatnya adalah sama sahaja.

    Apa maksud MH dalam Japun punya PC Magazine?


  9. #69
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member amar_kun's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    on earth
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    808
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    woiyoo.. first time ke kau post his shahrizal? ohoho.. selamat datang ke thread bahasa melayu!!!

    mm.. aku tak sure laa pasal politik kampus ni.. aku sendiri tak belaja kt kampus tanahair, so tak tahu sangat lah.. korang kt sana sure lebih arif pasal hal ni..

    kt pc magazine jepun, ada taruk ruangan utk download manga.. so dia list kan a few websites.. dan mangahelper antara website yg masuk situ la..

    adakah ini bermakna authority dah 'halal'kan keje2 scanlation ni? uhuhu

  10. #70
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member AfterMath's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Ipoh, Malaysia
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    608
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    Quote Originally Posted by amar_kun View Post
    kt pc magazine jepun, ada taruk ruangan utk download manga.. so dia list kan a few websites.. dan mangahelper antara website yg masuk situ la..

    adakah ini bermakna authority dah 'halal'kan keje2 scanlation ni? uhuhu
    halalkan?? harap2 camtu la..aritu kan ada kes 3 org kena tgkp sebab distribute raw dlm p2p..
    pastu mjlah ni snarai la website international luar jepun yg provide raw nih..antaranya MH..
    siap bg detail explanation camne nk dl lg tuh..aku takut nnti ada company yg kco MH sbb bg download link untuk licensed manga..manga-updates dah kena dah..
    http://www.mangaupdates.com/news.html?id=276
    Last edited by AfterMath; October 04, 2007 at 04:07 AM.

  11. #71
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member amar_kun's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    on earth
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    808
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    ai.. bape banyak forum manga kau main ni aftermath? cam byk je kau tau ni..

    aku main 2 je forum manga.. satu alwancomics (melayu punya) satu lagi kt sini lah (international).

    lagi satu forum aku main kt paksi.net.. ini yg cam islamik sikit lah..

  12. #72
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member AfterMath's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Ipoh, Malaysia
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    608
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    ahaha..aku suka leech forum2 manga nih..dlm dok cari manga yg bley dl,masuk jer forum yg ade..buhsan2..hehe..alwancomics???..aku xpnah dgr pon sblom nih..


    ahaaa...alwancomics tuh bkn taste aku arr..huhukk
    Last edited by AfterMath; October 04, 2007 at 05:09 AM. Reason: Automerged Doublepost

  13. #73
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member amar_kun's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    on earth
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    808
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    ahaha.. takpe2.. tiap2 org ada taste masing-masing.. jgn risau.. ahaha


    akhir2 ni aku suke bace one shot, dan aku baru jumpe satu website scanlation yg best, tp byk kene download pakai torrent.. aku plak takde torrent.. isk isk.. sedih2..

    ni website tu

    http://kotonoha.monkey-pirate.com/one-shots/
    Last edited by amar_kun; October 04, 2007 at 05:57 AM. Reason: Automerged Doublepost

  14. #74
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member PUNCHin3110's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Country
    Russian Federation
    Gender
    Male
    Posts
    1,851
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    aisey.. ssh la kalo MH kene ape2...aku slalu kt cni jer la nk carik ape2 updates utk manga..kalo yg kt site lain tu donlod yg lame2 nyer manga...huhu

    aku msh x dpt msk kt ANIP server realitylapse n vimanga huhu..korang ader ape2 care x selain gune proxy utk donlod kt tmpt tu?


    amar..thanks kasi link tu
    Last edited by PUNCHin3110; October 04, 2007 at 08:31 AM. Reason: Automerged Doublepost

  15. #75
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member amar_kun's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    on earth
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    808
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    anip server tu natang gapo?


    oo.. aku baru pegi.. oo.. tempat donlod manga..

    akhir2 ni aku suke one shot.. aku pun tak tahu knape
    Last edited by amar_kun; October 04, 2007 at 08:33 AM. Reason: Automerged Doublepost

Thread Closed
Page 5 of 67 FirstFirst ... 3 4 5 6 7 15 55 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts