Not a member? Register now!
Announcements
Like us on Facebook, follow us on Twitter! Celebrate another year with MH and read our yearbook.
Manga News: Check out this week's new manga (9/22/14 - 9/28/14).
Forum News: Visit new sections for Nisekoi and Kingdom!
Translations: Bleach 597 by BadKarma
Thread Closed
Page 52 of 67 FirstFirst ... 2 42 50 51 52 53 54 62 ... LastLast
Results 766 to 780 of 1001

Thread: Malay Thread v.4

  1. #766
    Registered User 下級員 / Kakyuuin / Jr. Member BlackDX_knight's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    in Japan right now
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    92
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    Quote Originally Posted by bax View Post
    Ahha takde la, kitorang kan sentiasa mencuba kalau boleh bawak manga nih awal, so better service
    Ahha takpe takpe, aku cuma tanye² je Tapi kalu ader org bleh tlg, bagus gak ah :3

    Jumaat pagi? Hmm... Aku dgr ader yg dpt Khamis petang/mlm. Tapi tu bergantung kat bookstore la yek? Kalu tokeh tu rajin unpack sumer bende pastu letak kat rak....
    urm~~~ ntah ler... Khamis mmg ade dah kot. Tapi aku mane pernah kuar hari khamis~ jadual aku pack giler hari tu, so aku cam xpenah kuar gak ar hari khamis.. Tapi tak silap aku mmg dah ade.

    Tapi kan, dak2 jepun ni, kalo dah masuk cuti, diorang just buang je JUMP, MANGAJIN, YOUNG JUMP diorang pesumer. Ade berlambak kat bawah tangga asrama aku ni. tetiap hari aku amek dalam 5 buah buat santapan minda~ FYI, YOUNG JUMP aku tak amek ek, aku just tgk cover die pastu aku kate "astagfirullahalazim~~" heheheh~~

    Quote Originally Posted by sushi View Post
    kalo pat scan cepat bgs gak...scanlation lagi laju...

    pasal overrated tuh aku tak tau ar tapi kalo jepun bende2 camtuh yg fames slain manga n anime + jdorama diorang....
    erm~~~ satu hari syarikat cuti semata2 nak kumpul ramai2 tgk bunga, ko tak rase cam overrated ke? bunga je pun???

  2. #767
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member AfterMath's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Ipoh, Malaysia
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    608
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    Quote Originally Posted by BlackDX_knight View Post
    urm~~~ ntah ler... Khamis mmg ade dah kot. Tapi aku mane pernah kuar hari khamis~ jadual aku pack giler hari tu, so aku cam xpenah kuar gak ar hari khamis.. Tapi tak silap aku mmg dah ade.

    Tapi kan, dak2 jepun ni, kalo dah masuk cuti, diorang just buang je JUMP, MANGAJIN, YOUNG JUMP diorang pesumer. Ade berlambak kat bawah tangga asrama aku ni. tetiap hari aku amek dalam 5 buah buat santapan minda~ FYI, YOUNG JUMP aku tak amek ek, aku just tgk cover die pastu aku kate "astagfirullahalazim~~" heheheh~~
    kirenye skang pon dah kuar la ek?.bukan ari isnin ke kuar??
    npe ko x kumpul jer sume magazine tuh..klo aku dah lama jd koleksi..bende free..lolz



    Quote Originally Posted by BlackDX_knight View Post
    erm~~~ satu hari syarikat cuti semata2 nak kumpul ramai2 tgk bunga, ko tak rase cam overrated ke? bunga je pun???
    dah camtuh prangai org jepun.,nk wat camne..bg kita mmg la rasa overrated,tp bg dorg x..
    tp aku pon rasa xde pekdahnye tgk bunga semata2.

  3. #768
    MH Senpai 伝説メンバー / Densetsu / Legendary Member bax's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Country
    Malaysia
    Age
    30
    Gender
    Male
    Posts
    15,801
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    @ Black

    ;____; Sedihnye ;____; Tapi takpe :3 Aku bertanye je.. Maner la tau ko bleh tlg

    @ AfterMath

    Official date mmg ari Isnin. Tp, kedai buku slalu dpt awal. so diorang bleh jual (sepatutnye) ari Isnin. Jadi, chapter yg ko bacer ari Jumaat/Sabtu tu sepatutnye kluar officially kat market Jepun ari Isnin. Kita dpt bacer awal dr official date


  4. #769
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member AfterMath's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Ipoh, Malaysia
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    608
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    ler..aku igtkan kat jepun dorg x jual sebelum ari isnin.

  5. #770
    MH Senpai 伝説メンバー / Densetsu / Legendary Member bax's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Country
    Malaysia
    Age
    30
    Gender
    Male
    Posts
    15,801
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    Well... Kalu korang ader kenal or ader access or ader sesaper yg bleh tlg dapatkan bende tuh, bleh tlg?

    Maner la tau korang ader kenal sesaper kat forum lain


  6. #771
    Registered User 下級員 / Kakyuuin / Jr. Member BlackDX_knight's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    in Japan right now
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    92
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    Quote Originally Posted by AfterMath View Post
    kirenye skang pon dah kuar la ek?.bukan ari isnin ke kuar??
    npe ko x kumpul jer sume magazine tuh..klo aku dah lama jd koleksi..bende free..lolz
    ahaahaha~ satu majalah tu pun tebal die lebih kang ketebalan 3 jari manusia. sebulan ade 4, setahun ade 48, nak buat koleksi?? kene sewa satu kapal terbang kot! huah hah hah hah~ camne pun skang ni aku kumpul komik Hayate no Gotoku, Deadman wonderland, ngan oneshot2 yang pames. Tapi tu beli sendiri ar.

    Bende kat bawah ni byk yang majalah. Cam KREKO atau KOMIK ARENA ar ( kalo ade orang dalam thread ni bace laie, dan kalo majalah tu ade laie kat msia ) , dalam kreko tu berape byk je komik yang ko bace?


    Quote Originally Posted by AfterMath View Post
    dah camtuh prangai org jepun.,nk wat camne..bg kita mmg la rasa overrated,tp bg dorg x..
    tp aku pon rasa xde pekdahnye tgk bunga semata2.
    darou ne~

    Quote Originally Posted by bax View Post
    Well... Kalu korang ader kenal or ader access or ader sesaper yg bleh tlg dapatkan bende tuh, bleh tlg?

    Maner la tau korang ader kenal sesaper kat forum lain
    hait, gambarimasu. supply tanpa putus ( tolak cuti ) dan agak awal JUMP tu member jepun aku ade kumpul. problem scanner ar. pastu aku cam segan je nak mintak kat die tetiap minggu~~ eheh. takpe ar, ichiou aku wat mental note la.


    hari ni hari sabtu rupenyer. kalo bukan sebab aku bukak website ni pastu nampak ade RAW baru mesti aku ingat hari ni hari minggu biase. cuti la katekan. dah la kat sini tak cukup orang, so semayang jumaat jadi semayang zohor jer. mmg hari ni takde beza ngan hari semalam ah~

  7. #772
    MH Senpai 伝説メンバー / Densetsu / Legendary Member bax's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Country
    Malaysia
    Age
    30
    Gender
    Male
    Posts
    15,801
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    Ahha Black... Aku baru balik mengundi pilihanraya


  8. #773
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member AfterMath's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Ipoh, Malaysia
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    608
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    @black - ko sewa kapal laut arr senang nk bwk blk sume tuh hehe :

    Kreko n arena still aku baca,tp dah lame x bli..aku baca yg mmber2 aku pnya..bley kata sume manga dlm tuh aku baca..lagipon ada manga yg xda org scanlate kat sini(or x uptodate cam muhyo to rouji,busou renkin n dll). lagipon kat sini aku jer yg baca dr internet..dorg baca naruto n bleach jer..tu pon aku yg download..

    ko mntak arrr donation dr bax tok bli scanner hehe

    @bax - dah mengundi eh?.ko wat undi rosak ke???

  9. #774
    MH Senpai 伝説メンバー / Densetsu / Legendary Member bax's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Country
    Malaysia
    Age
    30
    Gender
    Male
    Posts
    15,801
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    Hahah.. Takde ar.. aku mengundi btol²


  10. #775
    Scanlator 中級員 / Chuukyuuin / Member kenji_37's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    139
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    Asalamualaikum..... nak join bleh??

  11. #776
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member AfterMath's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Ipoh, Malaysia
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    608
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    waalaikumsalam.........pesal lak xbley..marilah kita mengimarahkan lagi thread nih

  12. #777
    Scanlator 中級員 / Chuukyuuin / Member kenji_37's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    139
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    kali ni pakai laptop aku..... senang skit nak masuk sini..... kalau tidak, berejam! skin apa yang hang cadangkan aku guna...... tak sedap la coffe....

  13. #778
    Registered User 下級員 / Kakyuuin / Jr. Member BlackDX_knight's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    in Japan right now
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    92
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    Quote Originally Posted by AfterMath View Post
    @black - ko sewa kapal laut arr senang nk bwk blk sume tuh hehe :

    Kreko n arena still aku baca,tp dah lame x bli..aku baca yg mmber2 aku pnya..bley kata sume manga dlm tuh aku baca..lagipon ada manga yg xda org scanlate kat sini(or x uptodate cam muhyo to rouji,busou renkin n dll). lagipon kat sini aku jer yg baca dr internet..dorg baca naruto n bleach jer..tu pon aku yg download..

    ko mntak arrr donation dr bax tok bli scanner hehe
    huuuu~~~ cam best gak idea tuh tapi camnepun dalam tahun depan aku akan beli printer gak, so InsyaAllah aku akan beli yang ade bleh scan skali ar. tapi lambat laie kot~

    FYI, Busou Renkin dah abis tak silap aku. member aku ade komik2 die. Die beli kat kedai second hand.

    Quote Originally Posted by bax View Post
    Ahha Black... Aku baru balik mengundi pilihanraya
    Oh, hari ni pilihan raya.~! lupe~~ kene tgk result mlm ni nih~!

    Kenji, ko minat ke citer school rumble?

  14. #779
    Scanlator 中級員 / Chuukyuuin / Member kenji_37's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    139
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    a.ah. aku tengok anime je..... sebab nanti season 3 nak keluar, aku tak nak spoil........ kalo tak keluar, bace je manga nanti....

  15. #780
    Registered User 下級員 / Kakyuuin / Jr. Member BlackDX_knight's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    in Japan right now
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    92
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    Quote Originally Posted by kenji_37 View Post
    a.ah. aku tengok anime je..... sebab nanti season 3 nak keluar, aku tak nak spoil........ kalo tak keluar, bace je manga nanti....
    huurm~~ naru hodo... citer tuh best tu mmg best tau, tapi takde perkembangan la~~~ mengarut jer byk, aku pun naek tensen.

Thread Closed
Page 52 of 67 FirstFirst ... 2 42 50 51 52 53 54 62 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts