Not a member? Register now!
Announcements
Manga returns! Catch up with the details. Enjoy downloading, translating, and scanlating manga HERE legally!
Like us on Facebook, follow us on Twitter! Celebrate another year with MH and read our yearbook.
Manga News: Check out this week's new manga (7/7/14 - 7/13/14).
Forum News: Visit new sections for Nisekoi and Kingdom!
Translations: Gintama 502 by kewl0210 , Bleach 588 (2)
Thread Closed
Page 53 of 67 FirstFirst ... 3 43 51 52 53 54 55 63 ... LastLast
Results 781 to 795 of 1001

Thread: Malay Thread v.4

  1. #781
    Scanlator 中級員 / Chuukyuuin / Member kenji_37's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Country
    Malaysia
    Age
    26
    Gender
    Male
    Posts
    139
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    aku nak blah nih... kena wat assignment plak!

  2. #782
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member AfterMath's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Ipoh, Malaysia
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    608
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    Quote Originally Posted by kenji_37 View Post
    kali ni pakai laptop aku..... senang skit nak masuk sini..... kalau tidak, berejam! skin apa yang hang cadangkan aku guna...... tak sedap la coffe....
    yg pling elok dark theme la..yg len hampeh (jgn marah na bax? ) theme yg len x masuk arr ngan backround tribal nih..
    btw bax,idea spe letak tribal background tuh??

    Quote Originally Posted by BlackDX_knight View Post
    huuuu~~~ cam best gak idea tuh tapi camnepun dalam tahun depan aku akan beli printer gak, so InsyaAllah aku akan beli yang ade bleh scan skali ar. tapi lambat laie kot~

    FYI, Busou Renkin dah abis tak silap aku. member aku ade komik2 die. Die beli kat kedai second hand.



    Oh, hari ni pilihan raya.~! lupe~~ kene tgk result mlm ni nih~!

    Kenji, ko minat ke citer school rumble?
    kat penang 3-in-1 scanner/printer/photocopier x smpai RM 300 pon..dlm RM 280+- jer..kat jepun mahal ker?.

    a'ah..aku dah tau busou renkin dah abes,aku jer yg x abes baca gi..

    HOT NEWS!!!

    Keputusan Pilihan Raya Umum 2008

    BN tewas kepada pembangkang di 5 negeri. Kedah,Pulau Pinang,Perak,Selangor dan Kelantan.

    mmg giler arr..xpenah2 BN kalah setruk nih.

  3. #783
    MH Senpai 伝説メンバー / Densetsu / Legendary Member bax's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Country
    Malaysia
    Age
    30
    Gender
    Male
    Posts
    15,801
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    Background? *cough* Aku >.>
    Ahh theme lain mmg tak revamp lagi. On the way

    Ahhha.... pilihanraya.... Mmg keputusan mengejut >.> BN hilang 2/3 majoriti.


  4. #784
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member AfterMath's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Ipoh, Malaysia
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    608
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    mmg dah agak dah.. kool background.
    nk revamp len ke?.bgus2..stakat nih xde theme len yg seswai..

    a'ahh..mmg BN kalah truk..dahtu penang dpt kat DAP plak..jd camne la penang nnti..

    btw bax,ko ngundi kat kwsan mne?

    bax...jam kat sinih problem arr..cepat 1 jam dr wktu sbnar.

  5. #785
    Registered User 下級員 / Kakyuuin / Jr. Member BlackDX_knight's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    in Japan right now
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    92
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    Quote Originally Posted by AfterMath View Post
    yg pling elok dark theme la..yg len hampeh (jgn marah na bax? ) theme yg len x masuk arr ngan backround tribal nih..
    btw bax,idea spe letak tribal background tuh??



    kat penang 3-in-1 scanner/printer/photocopier x smpai RM 300 pon..dlm RM 280+- jer..kat jepun mahal ker?.

    a'ah..aku dah tau busou renkin dah abes,aku jer yg x abes baca gi..

    HOT NEWS!!!

    Keputusan Pilihan Raya Umum 2008

    BN tewas kepada pembangkang di 5 negeri. Kedah,Pulau Pinang,Perak,Selangor dan Kelantan.

    mmg giler arr..xpenah2 BN kalah setruk nih.

    Tak sampai RM300 gak kot kat sini... tak survey harga btol2 tapi rasenyer mmg pasti kurang 300..

    hooo~ byknyer kalah. Aku baget kali ni BN mng lagi byk sbb cam takde kes sgt.. terbalik rupenyer~~

  6. #786
    MH Senpai 伝説メンバー / Densetsu / Legendary Member bax's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Country
    Malaysia
    Age
    30
    Gender
    Male
    Posts
    15,801
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    @ AfterMath

    Cepat satu jam? Cuba try tgk option ko kat dlm user cp.
    Hmm.. Selangor pun terlepas gak.

    Aku mengundi kat Bukit Bintang


  7. #787
    Scanlator 中級員 / Chuukyuuin / Member kenji_37's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Country
    Malaysia
    Age
    26
    Gender
    Male
    Posts
    139
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    bapak ah.... BN kalah kat kedah Jugak. bayangkan semua negeri sebelah utara start dari Selangor dapat kat pembangkang.......kecuali perlis

    aku baru bayang nak balik Kedah Bila habis belajar.... time tu mesti banyak company baru bukak sebab wilayah pembagunan koridor utara.... sekarang tak tahu la...........

  8. #788
    Registered User 下級員 / Kakyuuin / Jr. Member BlackDX_knight's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    in Japan right now
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    92
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    Quote Originally Posted by kenji_37 View Post
    bapak ah.... BN kalah kat kedah Jugak. bayangkan semua negeri sebelah utara start dari Selangor dapat kat pembangkang.......kecuali perlis

    aku baru bayang nak balik Kedah Bila habis belajar.... time tu mesti banyak company baru bukak sebab wilayah pembagunan koridor utara.... sekarang tak tahu la...........
    ko orang Kedah ek?

    @aftermath - ko ade maen game Suzumiya haruhi no tomodoi tak? aku tgk preview die cam amat best. dalam game tu ko buat game, pastu bile dah siap, ko bleh main game tuh. cam amat baget ar...

    ops, maybe ko rase tak seronok sbb tak paham kot.... sorry~~

  9. #789
    Scanlator 中級員 / Chuukyuuin / Member kenji_37's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Country
    Malaysia
    Age
    26
    Gender
    Male
    Posts
    139
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    aku Org Kedah, tapi rasa macam Penang. aku orang Kulim, Lunas. kalo ko tau la kat mana tu....

  10. #790
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    Yo!!! ape khabar sumer??? Nampaknya topik pilihanraya menjadi topik hangat. Pilihanraya tahun ni memang mengejutkan... dan setelah sekian lama Samy vellu kalah!!! em harap2 lepas ni, harga tol menurun......
    Tambahan lagi BN dah hilang majoriti 2/3, nampaknya idea2 paklah nak buat korridor utara tu mungkin akan mengalami masalah......
    Pengakuan dari epul: Aku x pergi mengundi.....

  11. #791
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member AfterMath's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Ipoh, Malaysia
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    608
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    @bax - btol dah ler setting aku..GMT +8..
    bukit bintang eh?.mmg kubu kuat DAP kat situ..hm..

    @black - game yg ko ckp tuh,aku x pnah men pon aku mne sempat nk g bli n men game skang..lgpon ekonomi aku tgh meleset arr..and aku x yakin game tuh ada yg pirate version kat malaysia..

    ape x byk kes plak..byk arr..klo ko baca online paper,mcm org komplen..harga minyak,barang,tol sume naik..kes HINDRAF lagi,sebab tu smy vellu kalah kat kubu kuat die..dia hilang sokongan non-malay..

    @kenji - ko org lunas eh? rumah nenek aku dekat2 ngan area tu gak..

    @epul - hm..rasanya NCER tetap jln,sebab projek tuh mmg dah start..tp projek yg len ntah ler..tp rasanya xbyk perubahan sebab PAS pon xdpt majoriti 2/3 dlm DUN kedah..so drastik changes rasanya xkan jd..
    lagi stu,manifesto PAS kali nih lebih moderate,x tekan pnubuhan negara islam.more kepada welfare-country..so non-muslim x rasa tergugat sgt..

    ko try baca malaysiakini.com,Mahathir cakap sume salah pak lah n dia soh pak lah resign..

    sebab ko la BN kalah kat KL

  12. #792
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    Pilihanraya telah pn berlalu... diharapkan mana2 individu yang diberi kuasa, menjaga kebajikan rakyat........

    Result SPM keluar hari rabu. Kita tengok sape pulak yang kaut paling banyak A.....

  13. #793
    Registered User 下級員 / Kakyuuin / Jr. Member BlackDX_knight's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    in Japan right now
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    92
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    Quote Originally Posted by kenji_37 View Post
    aku Org Kedah, tapi rasa macam Penang. aku orang Kulim, Lunas. kalo ko tau la kat mana tu....
    Ooo, aku tau Kulim. Bandar membangun, byk kilang apetah tu kan? Member aku name Syawal ngan Balqis orang situ gak. Byk gak dengar diorang membanggakan diri dengan Kulim tuh.

    Quote Originally Posted by AfterMath View Post
    @black - game yg ko ckp tuh,aku x pnah men pon aku mne sempat nk g bli n men game skang..lgpon ekonomi aku tgh meleset arr..and aku x yakin game tuh ada yg pirate version kat malaysia..

    ape x byk kes plak..byk arr..klo ko baca online paper,mcm org komplen..harga minyak,barang,tol sume naik..kes HINDRAF lagi,sebab tu smy vellu kalah kat kubu kuat die..dia hilang sokongan non-malay..

    Ek eleee... satu DVD baru RM5 jer aku rase... meleset giler ekonomi ngko~~~ wargh~~

    ooo, byk kes ek? kantoi ar plak aku tak selalu bace paper....

    heh, risau btol mahathir pasal pentadbiran skang, dah resign tuh lepak jer le, main dam aji ngan pakcik umah sebelah ke, ape ke~~~ sian pak lah kene pressure~~ huuu

  14. #794
    MH Senpai 伝説メンバー / Densetsu / Legendary Member bax's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Country
    Malaysia
    Age
    30
    Gender
    Male
    Posts
    15,801
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    Hmm.... Ape² pun.. kita tgk la dlm 4 tahun lagi. Kalau pembangkang bagus, diorang stay, kalu tak, rakyat balik ke BN.


  15. #795
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.4

    @black- DVD RM5 tu yang cetak rompak je... yang x cetak rompak mahal siot.....
    @bax- harap2 dalam masa tu, tiada masalah berlaku.....

Thread Closed
Page 53 of 67 FirstFirst ... 3 43 51 52 53 54 55 63 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts