Not a member? Register now!
Announcements
Celebrate MH's birthday and the RETURN OF MANGA!! Start downloading, translating and scanlating manga HERE - legally!
Like us on Facebook, Follow us on Twitter! Celebrate another year of MH and check out our yearbook.
Manga News: Check out this week's new manga: (4/7/14 - 4/13/14).
Site News: Check out our new sections: Nisekoi and Kingdom
Events: Nominate and vote for the winners in the Seinen Awards!
Translations: Gintama 490 by Bomber D Rufi , One Piece 744 by cnet128 , Bleach 576 by cnet128
New Reply
Page 11 of 45 FirstFirst ... 9 10 11 12 13 21 ... LastLast
Results 151 to 165 of 668

Thread: Malay Community v.5

  1. #151
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    uihh, org Perak rupenye sume. hoho. kejor yob kejor la kite. hahaha.
    @descendant : ko dok Bercham? kampung tersusun ke? aku ade member dok situ. jgn2 ko kot member aku tu??

    alor setar lagi m'bgn dari ipoh? yeke? tah la, aku pn dah lame tak gi alor setar. so tak tau aper yg terbaru kat sane. heh. skang ko tgh kat ipoh ke descendant? kalo yer camne ngan kerajaan campuran kat perak? byk masalah tak?

  2. #152
    Registered User 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member descendant's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Country
    Malaysia
    Posts
    296
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    wahahaha yup aku duduk kat kampung tersusun tasek~ hahahahaha keciknya dunia!! tapi aku rasa bukan aku kut member ko tu ^^;

    ermm kerajaan perak cam bese jer, senyap jer, takde pape problem atau pape yg happening pon

    btw nak tanya, anime one piece, fansub yg plg bagus skali fansub group yg mana? aku teringin nak tgk anime dia ^^
    currently following these manga/manhwa:
    Spoiler show

  3. #153
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    aku recommend kaizoku-fansubs. lagipun anime one piece yang awal2 mmg kaizoku je yg buat. yg latest2 ni la ade 2 group buat, Instantz ngan AnimeSoftSubs. aku still download yg kaizoku punye sbb kualiti diorg ok sket, juz kebelakangan ni cam dah kureng sket. heh. try la tgk, tapi bagi aku utk OP manga lagi best la kot dari anime

  4. #154
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    hm.. anime vs. manga....
    Majoritinya selalunya manga memang lagi bagus. Sebab dekat manga, dia nyer story akan berkembang luas mankala anime selalunya story dia terpaksa dipotong, dipendekkan atau ditukar.

  5. #155
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    tu la, besenye camtu la. tapi utk anime yg pnjg2 cam OP, naruto atau bleach cite dipanjangkan lagi, bukan dipendekkan. heh :P anime eyeshield ko tgk tak?

  6. #156
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    yup, anime eyeshield memang aku ada tengok. tapi x sampai abis la...

    anime naruto ngan op tu, jadi panjang sebab banyak filler episodes.... dan selalunya filler episode tu memang x best....

  7. #157
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    tapi filler OP tak panjang sgt bebanding dgn naruto. dari yg dulu sampai la Shippuuden skang filler naruto sume pnjg2. bosan aku. skang aku dload je, tak tgk pon. hu2.

  8. #158
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    aku plak dah x tengok langsung naruto.....

  9. #159
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    ic... aa aku pun kire dah tak tengok gak la. heh manga die ko bace tak? aku rase cerita die cam terlalu "dragging" plak. plot die best, cume aku rase cam terlalu dipanjangkan sgt sampai aku malas nak bace. tunggu sampai diorg lawan btul2 baru aku konsentret balik bace. heh

  10. #160
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    manga dia pn aku dah stop baca.....
    Aku tengah mencarik2 anime baru nak di download.. ko ade cadangan?

  11. #161
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    oo yeke. hehe. sampai camtu skali ek

    anime baru? hmm, tak tau la. kalau nak aku rekemen aku bagi CG ngan macross F je la, tapi due2 ko tgk. anime baru lain cam takde yg best sgt. kalo anime lame.... hmm, gunXsword ko tgk? tu best gak aku rase. then maybe Last Exile ngan Seirei no Moribito. Full Metal Panic ok gak kot. not bad la

  12. #162
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    Last exile ngan Full Metal Panic! aku dah tengok.
    Hm.. mungkin aku try usha citer gunXsword, kalo x silap aku tu citer dari mangaka Rurouni Kenshin kan?

  13. #163
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    eh, yeke? aku rase cerita tu takde manga. tah la, tak sure lak aku. heh. ko lak, ade ape2 anime yg ko leh rekemen ke?

  14. #164
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    kalo aku, anime lama2 aku rekomen Ouran host club, Beck, Black Lagoon, Darker Than Black, Black Cat..

  15. #165
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    hehe semue tu aku dh tgk so skarang ni aku pn dah tak tau nak tgk anime ape. tu yg nak try layan siri macross yg lame2. harap2 best la. Black Blood Brothers ko tgk tak? tu pun best gak

New Reply
Page 11 of 45 FirstFirst ... 9 10 11 12 13 21 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts