Not a member? Register now!
Announcements
Like us on Facebook, follow us on Twitter! Celebrate another year with MH and read our yearbook.
Manga News: Check out this week's new manga (10/13/14 - 10/19/14).
Forum News: The nomination phase of the Community Awards 2014 is live! Visit new sections for Nisekoi and Kingdom!
Translations: Bleach 600 (2) , Gintama 514 by Bomber D Rufi
New Reply
Page 13 of 45 FirstFirst ... 3 11 12 13 14 15 23 ... LastLast
Results 181 to 195 of 669

Thread: Malay Community v.5

  1. #181
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    em.. basic salary aku 2000++.....
    Aku software engineer trainee.. so sekrang ni aku tengah buat in-house trainng selama 3 bulan... dalam training tu belajar segala mende programming.... macam C, C++, Java, Oracle dan lain2....
    Lepas tiga bulan tu, kalo performance bagus, diserap masuk ke projek....

  2. #182
    MH Senpai 伝説メンバー / Densetsu / Legendary Member bax's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Country
    Malaysia
    Age
    30
    Gender
    Male
    Posts
    15,801
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    Aku baru balik dr Jepun!!

    \o/

    Banzai!


  3. #183
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    selamat pulang ke tanah air bax!!!
    Mana aku nyer cenderahatai???
    weh bax, apsal nama ko dah x warna merah? warna kuning la plak.... warna kuning tu maksud dia ape plak?

  4. #184
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    ohh, bax dah pulang. Okairinasai (betul ke? hu2)


    Quote Originally Posted by Epul View Post
    em.. basic salary aku 2000++.....
    Aku software engineer trainee.. so sekrang ni aku tengah buat in-house trainng selama 3 bulan... dalam training tu belajar segala mende programming.... macam C, C++, Java, Oracle dan lain2....
    Lepas tiga bulan tu, kalo performance bagus, diserap masuk ke projek....
    ohh, kire ko blaja programming la skang ni ek? kaw2. aku kat sini jgn kate C++, html pn sangkut. huhu. aku paling benci programming. ni aku kat ofis kene tolong buat database pakai MS Access or kalo reti pki Excel. kene pki VBA. pening pale otak aku pikir

  5. #185
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    yup, memang pecah la kepala aku nanti nak belajar sumer programming ni..... dah la background aku bukan IT... so kebanyakn bende ni sumer baru bagi aku..... experience yang aku ada cuma dalam C, C++ je.....
    ko kena buat database? ko x cakap ke kat bos ko ko ni budak engineering, bukan budak IT?

  6. #186
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    aku cakap je. die mintak tolong je la kat aku since aku dah bape minggu takde keje. huhu. tapi act aku tinggal lagi seminggu je nak setel internship aku. so konfem aku takleh nak siapkan. hoho. die ckp tolong carikan idea je la. heh
    Last edited by ZeroChrome; July 23, 2008 at 10:51 AM.

  7. #187
    Registered User 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member descendant's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Country
    Malaysia
    Posts
    296
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    owh~ programming... database.. teringat zaman muda mudi waktu praktikal dulu
    kene tolong company wat interface skali dgn database utk remote terminal unit
    kene pakai microsoft visual basic 6.0 dgn database ms access
    tu laa first time aku sentuh visual basic
    kelam kabut gak blaja dlm seminggu
    ^^;
    currently following these manga/manhwa:
    Spoiler show

  8. #188
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    hohh.. ko sure gempak programming kan? senang tak pakai access? aku langsung tak tau ape. nak start ngan ape pn tak reti, sbb tak penah pakai pn program tu sebelum ni. heh

  9. #189
    Registered User 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member descendant's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Country
    Malaysia
    Posts
    296
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    aku buat simple2 jer
    data dlm access tu key in cam bese jer
    cuma yg tricky nyer nak record atau access data tu dlm code VB
    aku pon tak ingat sgt dh... tu sume 3 tahun yg lepas haha
    currently following these manga/manhwa:
    Spoiler show

  10. #190
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    ic.. aa mmg la, VB tu yg buat aku pening gile sampai aku dah malas gile nak pikir. hoho. xpela, aku pn tinggal 1 week je lagi. pastu cuti. Yahoo!!! 2 weeks pastu balik Mesia. weEehoOo!! harap2 la kat mesia tak panas skang sgt skang ni

  11. #191
    Registered User 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member descendant's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Country
    Malaysia
    Posts
    296
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    panas hujan bergilir2
    akhir2 nih mcm hujan waktu petang
    tempat aku banyak kes denggi
    ayah aku pon dah masuk wad
    aku rasa aku pon kene pegi cek darah nanti ^^;
    currently following these manga/manhwa:
    Spoiler show

  12. #192
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    serius?? mase aku balik last year ade member yg balik skali ngan aku kene denggi gak. mujur aku tak kene skali. huhu. aa kalo skali skale ujan cantek la. xde la panas sgt. skang cam menjadi2 gak aku rase kes denggi ni. kat kampung aku pn ade gak yg kene dgr2nye

  13. #193
    Registered User 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member descendant's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Country
    Malaysia
    Posts
    296
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    kampung aku ada 16 kes denggi
    hari nih adik aku plak masuk wad
    akhir2 nih cuaca panas tp petang ujan lebat
    penat~ baru balik dari hospital skang nak layan anime one piece muahahhaha

    addicted to one piece ^^;
    currently following these manga/manhwa:
    Spoiler show

  14. #194
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    yeahh!! itu yg kita mauu teruskan bace & tengok One Piece. hehe anime ko dh tgk sampai mane dah? ko try la tgk movie2 die skali. ade gak yg best2


    adik ko lak masuk wad? cam makin menjadi2 je denggi ni. cuak lak aku dibuatnye. harap2 kawasan rumah & kampung aku takde pape la. semoge adik ko cepat sembuh. aminn

  15. #195
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    @descendant- harap2 ko x kena denggi..... dan aku doakan family2 ko yang kena denggi tu cepat sembuh.

    Hujan memang best kalo tengah dok kat umah je sebab masa yang sesuai utk tido. Tapi x best kalo tengah driving especially waktu gi keje atau balik keje...... konfem jam nyer......

New Reply
Page 13 of 45 FirstFirst ... 3 11 12 13 14 15 23 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts