Not a member? Register now!
Announcements
Manga returns! Catch up with the details. Enjoy downloading, translating, and scanlating manga HERE legally!
Like us on Facebook, follow us on Twitter! Celebrate another year with MH and read our yearbook.
Manga News: Check out this week's new manga (9/8/14 - 9/14/14).
Forum News: Visit new sections for Nisekoi and Kingdom!
Translations: Bleach 595 (2)
New Reply
Page 3 of 45 FirstFirst 1 2 3 4 5 13 ... LastLast
Results 31 to 45 of 669

Thread: Malay Community v.5

  1. #31
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Azurel's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Country
    Singapore
    Age
    26
    Gender
    Female
    Posts
    1,324
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    Oh, aku dah lama tk masok sini.. sibuk ngah plannin nak gi holiday.

  2. #32
    Scanlator 中級員 / Chuukyuuin / Member kenji_37's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    139
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    holiday kat mana? malaysia ke? kat sini kan murah skit dari melancong kat singapore...........

  3. #33
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    Uish!!!!! apsal dah lama x dek orang masuk kat sini???? mana korang sumer menghilangkan diri ni????
    anyway, aku dah pn menghabiskan proses pembelajaran aku.... dah dapat dah sijil CCNA result final sem pn dah dapat. So, sekarang ni tengah dalam usaha mencari kerja.....

    Harga minyak naik memang banyak menambah perbelanjaan......

  4. #34
    Scanlator 中級員 / Chuukyuuin / Member kenji_37's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    139
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    hmm aku tengok takde orang reply aku malas pulak nak wat double post.....

    KEDAH menang piala FA malam ni..... 2 piala dah dapat, tinggal piala malaysia je lagi....

  5. #35
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    erk!! nampaknya thread ni tengah nazak ni..... wei sushi, aftermath, kenji, az, bax..... korang sumer apsal x meriahkan lagi thread ni......

    Anyway.... akhirnya aku dah dapat keje!!! keje start 21 july ni.....
    best betul rasanya dah abis beljar ni... hilang segla pening2 di kepala hahaha

  6. #36
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    hohh...first time jumpe thread malay. tergerak ati aku tadi nak search kot2 ade, skali btul2 ade. haha. pekabor sume?

    @Epul : best ke keje? bukan kalo keje lagi sebok ke dari blajo? blajo leh lepak2. time exam je la pening kepale. he2

  7. #37
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    yo!! selamat datang ke malay hangout thread ZeroChrome! aku panggil ko zero je la ok x? Selalunya kat sini memang heboh tapi tula baru2 ni, hampir semua regular kat thread ni sibuk agaknya.....
    Ape kata ko intro skit diri ko zero, ko ni keje ke study lagi? duduk kat oversea ke? favourite manga ape?

    Aku belum start keje lagi. 21 haribulan july baru start keje. Memang ar bile dah keje nanti mesti lagi pening daripada time belajar dulu.. tapi aku rasa dah tiba masanya utk aku melangkah ke alam pekerjaan umur pn dah 23, degree pn baru je abis. So aku rasa dah cukup lama aku belajar daripada buku. So, sekarang tiba masa mencuba alam pekerjaan plak dan rasa macam mana susahnya membanting tulang mencari rezeki....

  8. #38
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    aiseyman, sori la. act aku post 2 ari lepas mase aku kat ofis. aku tgh internship skang ni. 1 sem. kat hostel aku takde internet. hampeh punye admin, aku dah report byk kali still takde tindakan. siot btul. aku blaja kat oversea. InsyaAllah tahun depan abes.

    aku bace gak sket2 posting korang b4 ni. cam meriah gak la. heh. sejak kebelkgn ni je kot cam kurang posting. mebi masing2 bz kot.

    aku mid august ni balik cuti kat mesia. ape cite mesia skang? ade brite menarik ke? minyak dah naik harge kan? sakit gak aa aku nak becuti balik ni. huhu
    Last edited by ZeroChrome; June 29, 2008 at 05:52 AM.

  9. #39
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    sekarang ni aku baca eyeshield, sekirei, love collage, Aiki, Beck, umi no misaki, ouran host club, ade lagi tapi dah x ingat
    Ko study oversea kat german la ni ek? buat apa, engineering ke?
    Okeh, nanti aku tengok scanlation yg ko buat tu. Eh, macam mana ek sambuatn scan dlm bm yg ko buat tu? banyak x orang download?

    Mesia macam biasa ar, minyak memang dah naik tahap giler dah ni..... sekarang ni seliter RM2.70....
    Berita yang paling menarik sekrang mesti ar pasal politik..... macam2 hal ade.....


    Aku dah tengok translation yang ko buat. Yang pastinya ko nyer translation lagi bagus dari ape yang pengeluar komik kat malaysia macam comic house buat.
    Last edited by Epul; June 29, 2008 at 06:02 AM. Reason: Automerged Doublepost

  10. #40
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    owh, sempat gak ko bace posting aku tadi before aku edit. heh thanx mule2 cam pelik gak, direct translating dari english ke bm. yela, bunyi cam pelik gile. haha. tapi ok la kot hasil die. heh

    aah, aku blaja engineering kat Germany. mekatronik.

    tu la, aku dgr seliter RM2.70. hampir due kali ganda dari b4 ni. kalo nak jalan jauh mmg duit mengalir cam air je la. huhu. dok kat umah je la aku sepanjang aku balik mesia ni.

    btw ko tak bace one piece ke? try la bace. dijamin best. he2

  11. #41
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    aku dulu ade baca gak.... tapi sekarang stop kejap. Maybe one day aku akan start balik. Memang betul citer dia best tapi tu ar... aku pn x tau.... one piece macam dah hilang seri pada aku... Naruto pn sama gak... aku dah kurang skit baca..... haish, x tau la ape nak jadik ngan aku ni....

    memang perbelanjaan jadik bertambah. Minyak naik, harga barang pn naik gak..... tapi nak buat camner.... pendapat aku harga minyak memang terpaksa dinaikkan sebab harga pasaran dunia pn mahal....

    ko kat sana under sponsorship ape? JPA? shell? petronas? Mara?

    Ko ade baca black god? character dia ko bleh tengok kat sig aku.

  12. #42
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Azurel's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Country
    Singapore
    Age
    26
    Gender
    Female
    Posts
    1,324
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    Quote Originally Posted by kenji_37 View Post
    holiday kat mana? malaysia ke? kat sini kan murah skit dari melancong kat singapore...........
    aku nak gi australia.

    Quote Originally Posted by Epul View Post
    erk!! nampaknya thread ni tengah nazak ni..... wei sushi, aftermath, kenji, az, bax..... korang sumer apsal x meriahkan lagi thread ni......

    Anyway.... akhirnya aku dah dapat keje!!! keje start 21 july ni.....
    best betul rasanya dah abis beljar ni... hilang segla pening2 di kepala hahaha
    Happy pulak nak keje kalo aku masih nak holiday lagi. aku dah henti keje baru minggu lepas..

    Quote Originally Posted by ZeroChrome View Post
    hohh...first time jumpe thread malay. tergerak ati aku tadi nak search kot2 ade, skali btul2 ade. haha. pekabor sume?
    hey zero!! selamat datang!!

    Quote Originally Posted by ZeroChrome View Post
    owh, sempat gak ko bace posting aku tadi before aku edit. heh thanx mule2 cam pelik gak, direct translating dari english ke bm. yela, bunyi cam pelik gile. haha. tapi ok la kot hasil die. heh

    aah, aku blaja engineering kat Germany. mekatronik.

    tu la, aku dgr seliter RM2.70. hampir due kali ganda dari b4 ni. kalo nak jalan jauh mmg duit mengalir cam air je la. huhu. dok kat umah je la aku sepanjang aku balik mesia ni.

    btw ko tak bace one piece ke? try la bace. dijamin best. he2
    wah kat Germany mcm mana? Aku pun rasa mcm nk gi exchange program kt sana bila aku masok uni nanti..

    kau pun one piece fan kan? zorooooooo~

  13. #43
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    Quote Originally Posted by Epul View Post
    one piece macam dah hilang seri pada aku... Naruto pn sama gak... aku dah kurang skit baca..... haish, x tau la ape nak jadik ngan aku ni....

    aku plak tebalik, naruto yang ilang seri. heh. crite die cam makin slow lak. ilang selera aku nak bace

    Quote Originally Posted by Epul View Post
    ko kat sana under sponsorship ape? JPA? shell? petronas? Mara?

    aku sponsor JPA. kat sini majoriti bdk2 scholar JPA.


    Quote Originally Posted by Epul View Post
    Ko ade baca black god? character dia ko bleh tengok kat sig aku.

    dulu aku bace. tapi dulu cam slow gak release die. so cam kurang minat la nak tunggu. best ek? eh, ko buat sig ko pakai program ape aa? aku cam beminat nak blaja photoshop, tapi aku rase cam susah je. heh

    Quote Originally Posted by Azurel View Post
    hey zero!! selamat datang!!

    yoOo!! apa khabar?

    Quote Originally Posted by Azurel View Post
    wah kat Germany mcm mana? Aku pun rasa mcm nk gi exchange program kt sana bila aku masok uni nanti..

    kat sini ok je. aku kat sini blaja kat town kecik je. so takde la hectic sgt. aman damai. sesuai la utk student. heh

    Quote Originally Posted by Azurel View Post
    kau pun one piece fan kan? zorooooooo~

    yeah!!! aku diehard fan one piece. hehe. erk. ko fangirl Zoro ke? jarang aku jumpe fangirl Zoro ni. he2 ko baru balik dari becuti kat Australia ke? ke baru nak pegi?

  14. #44
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Azurel's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Country
    Singapore
    Age
    26
    Gender
    Female
    Posts
    1,324
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    Quote Originally Posted by ZeroChrome View Post
    yoOo!! apa khabar?

    kat sini ok je. aku kat sini blaja kat town kecik je. so takde la hectic sgt. aman damai. sesuai la utk student. heh

    yeah!!! aku diehard fan one piece. hehe. erk. ko fangirl Zoro ke? jarang aku jumpe fangirl Zoro ni. he2 ko baru balik dari becuti kat Australia ke? ke baru nak pegi?
    Hmm, tk lah.. fangirlism not my kind of thing. tp zoro mmg akunye fav char.

    baru nak gi australia. besok mlm baru berangkat.

  15. #45
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    woo, best btul gi australia. kirim kangaroo sekor. hehe have a safe trip. bape lame ko gi australia?

New Reply
Page 3 of 45 FirstFirst 1 2 3 4 5 13 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts