Not a member? Register now!
Announcements
Like us on Facebook, follow us on Twitter! Celebrate another year with MH and read our yearbook.
Manga News: Check out this week's new manga (9/22/14 - 9/28/14).
Forum News: Visit new sections for Nisekoi and Kingdom!
Translations: One Piece 761 by cnet128 , Bleach 597 (2)
New Reply
Page 4 of 45 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 14 ... LastLast
Results 46 to 60 of 669

Thread: Malay Community v.5

  1. #46
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Azurel's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Country
    Singapore
    Age
    26
    Gender
    Female
    Posts
    1,324
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    wah. mcm mana nk sembelih kangaroo seh.. aku kat aussie utk 2 minggu gitu..

  2. #47
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    bawak balik kangaroo hidup la. hehe have fun kat Aussie

  3. #48
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    Wah lama gak aku x masuk sini.... ini sumer internet connection aku nyer pasal...... sorry Zero, tinggalkan ko sengsorang kat sini....

    Az, balik dari aussie jangan lupa post gambar.....
    Okeh, hidup aku sekrang dah bosan tahap dewa dah ni..... ari2 bangun tido, makan, main game, baca manga, tengok anime lepas tu tido mula2 tu best, tapi bile dah hari2, bosan la plak...

    terlupa lak aku nak tanya ko zero, 2 tahun lepas world cup kt germany, ko ade pegi stadium tengok bola x?

  4. #49
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    Quote Originally Posted by Epul View Post
    Wah lama gak aku x masuk sini.... ini sumer internet connection aku nyer pasal...... sorry Zero, tinggalkan ko sengsorang kat sini....
    hehe. takpe, aku pn ade kene buat assignment. so takde la lonely sangat


    Quote Originally Posted by Epul View Post
    Okeh, hidup aku sekrang dah bosan tahap dewa dah ni..... ari2 bangun tido, makan, main game, baca manga, tengok anime lepas tu tido mula2 tu best, tapi bile dah hari2, bosan la plak...
    jap, ko dah keje skang kan? ke camne? malas plak aku nak bace balik thread dari awal lagi skali. hehe ko tak pikir aku lagi, kat sini kadang2 tu bosan gile takde benda nak buat, sampai aku ulang anime yang same 2, 3 kali. betape bosannyer idop aku kat sini. heh


    Quote Originally Posted by Epul View Post
    terlupa lak aku nak tanya ko zero, 2 tahun lepas world cup kt germany, ko ade pegi stadium tengok bola x?
    aa aku tengok quarter-final (or 2nd round. aku pn x igt ). game Brazil-Ghana. actually mase tu cam berharap gak la Brazil akan jumpe Italy. tapi Italy johan group mase tu, so x dpt la tapi pape pun still best la. hehe.

    kat sini kadang2 susah gak nak dpt tiket. lagi2 kalau champions league. geram gile aku tak dapat tgk Schalke lawan AC Milan last time

  5. #50
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    aku belum keje lagi. tapi dah dapat keje. Lapor diri 21 july ni. So, sekrang ni aku tengah lepak2 je sampai masuk keje 21 july ni

    ape lagi zero, download le anime baru. Kan banyak anime boleh download. Pakai mirc atau direct download. Berlambak anime ade.

    Em, tiket dia selalunya berapa harga? kat sana ramai student malaysia x? korang makan macam mana? x kan makan roti je kot ari2

  6. #51
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    aa aku tiap2 ari download. takleh miss. heh skang ni top fav aku code geass. hehe. ko layan anime per skang?

    tiket depends la. kalo cam game champs league lagi mahal dari domestic league. aku penah beli dalam 15euro(RM75) je tgk game kat dortmund. mase World Cup aritu tiket aku dalam 60euro(RM300) gak la. kat sini ok la, takde la ramai cam kat UK ngan Aussie. ade la dalam 500 orang kot paling koman. kat sini ade je kedai halal. kedai turki byk. heh. kalo malas nak masak beli kebab je la

  7. #52
    Registered User 初心者/ Shoshinsha / Beginner DragonKiss's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Country
    Malaysia
    Age
    25
    Gender
    Male
    Posts
    20
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    Assalamuaikum semua
    Aku baru je post kat forum ni walaupun dah lame jadi forum prawler..:P
    @ZeroChrome
    Ko belajar kat jerman ke?ambik course ape?

    @Epul
    Ko tengah tunggu nak sambung belajar ke tau tunggu nak keje?harap2 x menganggur ye

  8. #53
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    W'salam. selamat datang DragonKiss

    aah, aku blaja kat Germany. buat course mekatronik. InsyaAllah taun depan abes la

    ko lak camne?still blaja lagi ke? intro la sket. heh

  9. #54
    Registered User 初心者/ Shoshinsha / Beginner DragonKiss's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Country
    Malaysia
    Age
    25
    Gender
    Male
    Posts
    20
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    wah,bagusnya ko..
    dah belaja kat luar negri dah..walaupun aku pun nah belaja kat luar negri..tapi tu pun mase aku kecik2 dulu -.-

    Ala,kene intro gak ke?takpe la coz korang pun tak kenal aku lagi kan..

    Real name Ahmad Abrar,tinggal kat serdang, selangor.dekat ngan upm tu...
    Skrg umur 19..tgh belajar kat kolej swasta kat Kelantan..ambek course IT..diploma ar..
    Erm..tu kot..tak tau nak bagitau ape lagi..

    Tanya ckit,forum ni ade banyak tak orang melayu?so far...rase2 aku..azurel,bax tu yang aktif nampak....

  10. #55
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    ic.. tak expect lak ko nak bagi name ko kat intro. he2 aku pun tak sure. aku penah je nampak orang mesia posting kat forum one piece, tapi tak tau la melayu ke chinese or indian. so, aku pun tak tau ramai ke tak orang melayu. tapi malaysian ramai gak la kot, mostly cam ramai gak yang baru join skang ni.

    cop nak tanye, ko buat avatar ko pakai program ape aa? photoshop ek? mantap

    Quote Originally Posted by DragonKiss View Post
    wah,bagusnya ko..
    dah belaja kat luar negri dah..walaupun aku pun nah belaja kat luar negri..tapi tu pun mase aku kecik2 dulu -.-
    bese je. aku dapat fly ni pun kire luck gak la. act 1st interview jpa aku tak lepas. huhu

  11. #56
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    @DragonKiss- Selamat datang!
    Kalo ko nak tau, sebenarnya kat MH ni kalo x silap aku la kan, memang banyak orang malaysia. Kalo ko x caya, cuba ko baca balik Malay hangout thread versi yang lepas2 memang heboh gila. Aku sekarang ni tengah tunggu keje .

    @zero- aku sekrang ni tengah layan anime macross frontier. Weh zero, awek2 kat jerman mantap x?

  12. #57
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    ic. best gak macross frontier. code geass ko layan tak? mantap gak anime tu. mmg aku recommend tgk la. tak caye tanye DragonKiss. heh

    awek2 jerman bese2 je. ade gak yang mantap. tapi takleh lawan awek holland la. awek holland mmg cun2. town aku ni dekat gile ngan border holland, so rmi gak la org holland dtg sini shopping. bleh bezakan la antare diorg. heh


    EDIT: aku tak perasan aku dah promot code geass kat ko. heh

  13. #58
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    Hahaha kalo banding awek jerman ngan awek kat malaysia mana lagi lawa?
    Owh, citer code geass pn aku tengah layan sekrang ni.

  14. #59
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    hmm, tak tau la nak ckp. tak brani nak judge. kang marah lak awek aku nanti

    aku skang tgh bosan gile kat ofis ni. dah 3 weeks takde keje. baik aku dok umah je. huhu

  15. #60
    Registered User 初心者/ Shoshinsha / Beginner DragonKiss's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Country
    Malaysia
    Age
    25
    Gender
    Male
    Posts
    20
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    @Zero

    actually avatar ni aku ambik dari code geass forum yg paling famous sekali..kat animesuki...kalo korang nak avatar ke info pasal episode2 CG yg akan dtg.leh tanye aku..aku memang CG forum junkie..hehe
    avatar ni graphic designer kat sane buat..aku pin tak tau program ape dorang gune ek..=x
    @epul
    ko mintak keje ape?bst x keje tu?

    untuk pengetahuan korang,avatar aku ni gambar lancelot yg dah upgrade dah(Suzaku nyer Knightmare)..kalo x silap aku guren nikki pun akan ade gak kepak ni..yg zangetsu,shen-hu,shinkiro,vincent..mungkin gak kot...^^

New Reply
Page 4 of 45 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 14 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts