Not a member? Register now!
Announcements
Manga returns! Catch up with the details. Enjoy downloading, translating, and scanlating manga HERE legally!
Like us on Facebook, follow us on Twitter! Celebrate another year with MH and read our yearbook.
Manga News: Check out this week's new manga (7/7/14 - 7/13/14).
Forum News: Visit new sections for Nisekoi and Kingdom!
Translations: Gintama 502 by kewl0210 , Bleach 588 (2)
New Reply
Page 43 of 45 FirstFirst ... 33 41 42 43 44 45 LastLast
Results 631 to 645 of 668

Thread: Malay Community v.5

  1. #631
    Scanlator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member soDeq05's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Country
    Japan
    Gender
    Male
    Posts
    486
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    Assalamualaikum
    apa khabar semua?
    haha.. xtaw plak topic macam ni wujud.
    first time post kat topic ni
    sing a love song for me
    There are only two ways to live your life. One is as though nothing
    is a miracle. The other is as though everything is a miracle.

    (¯`v´¯)
    .`·.¸.·´ ♥
    ¸.·´¸.·´¨) ¸.·*¨)
    (¸.·´ (¸.·´ .·´ ¸    sodeq
     
    My Anime List Profile

  2. #632
    Scanlator 初心者/ Shoshinsha / Beginner harithnoark's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    i live where i can eat
    Country
    Malaysia
    Gender
    Male
    Posts
    10
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    tapi aku heran mana yg lain pergi ni?

  3. #633
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member amar_kun's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    on earth
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    808
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    salam

    lama giler aku tak kat sini. sibuk gile.

    weh bax ko keje kat mana skarang?

    epul ko kat mana plak?

    azurel, meh la lawat kitorng kat mesia.

    sushi, ko turun laa kat kl, nanti aku belanja ko makan sushi king. ko skang dah abis spm kan? ko blajar matriks mana? ke dah masuk uni>?

    +addendum

    weh.. dah berhari2 aku post kat sini takde sape2 balas pon.. wahwahwah.. mmg dah mati agaknya thread ni.. hehe
    Last edited by amar_kun; May 03, 2010 at 06:42 AM. Reason: to avoid double post

  4. #634
    Scanlator 初心者/ Shoshinsha / Beginner Peculator's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Country
    Malaysia
    Gender
    Male
    Posts
    46
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    Geez, my last post around august in this thread.... lama tuu..

    Quote Originally Posted by antukecik View Post
    salam smua otaku~ huhu..
    dh 2 tahun aku x bukak MH
    skang ni dh maju btul la...

    tiba2 tingin plak aku memajukan manga dlm bahasa melayu
    sape nk join kita buat group lol :P
    Salam.
    Kena la ada website yg host scans tu la... baru dpt tarik pembaca Bahasa Melayu.

    Quote Originally Posted by soDeq05 View Post
    Assalamualaikum
    apa khabar semua?
    haha.. xtaw plak topic macam ni wujud.
    first time post kat topic ni
    Waalaikumsalam.
    Topix ni dah lama wujud, sampai dah version 5.

    Quote Originally Posted by harithnoark View Post
    tapi aku heran mana yg lain pergi ni?
    Sumer busy kot...

    Quote Originally Posted by amar_kun View Post
    salam
    weh.. dah berhari2 aku post kat sini takde sape2 balas pon.. wahwahwah.. mmg dah mati agaknya thread ni.. hehe
    Geh, thread ni hidup lagii... cuma nyawa² ikan jer.

  5. #635
    Scanlator 初心者/ Shoshinsha / Beginner harithnoark's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    i live where i can eat
    Country
    Malaysia
    Gender
    Male
    Posts
    10
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    hehe dapat gak aku buat group dlam MH ni..mugen scan

  6. #636
    Registered User 初心者/ Shoshinsha / Beginner
    Join Date
    Jun 2010
    Country
    Malaysia
    Age
    22
    Gender
    Male
    Posts
    8
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    salam..huhu, sy baru di sini..jadi kalau ade ape2 boleh la sy post kat sini kan kalau nak tau pape pasal community ni...em, boleh tak sape2 terangkan kat sy mcmane nak involve dalam community ni, contoh mcmane korg start jadi translator ke, scanlator ke??....kalau nak join team yg translate manga ke manga Bahasa Melayu camane??

  7. #637
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member sushi's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    ~my home sweet home~
    Country
    Malaysia
    Posts
    801
    Post Thanks / Like

    Cool Re: Malay Thread v.5

    Quote Originally Posted by amar_kun View Post
    salam


    sushi, ko turun laa kat kl, nanti aku belanja ko makan sushi king. ko skang dah abis spm kan? ko blajar matriks mana? ke dah masuk uni>?
    Assalamua'laikum...huhuhu, aku kat kml skang. Gila busy tapi ok ar. Hahahha, ko nak blanja aku sushi king? Ada RM0.3K tak at least tuh? Hhahaha, kenangan terindah!

    A white rose for one's true love

  8. #638
    Scanlator 初心者/ Shoshinsha / Beginner Peculator's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Country
    Malaysia
    Gender
    Male
    Posts
    46
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    Quote Originally Posted by hajix91 View Post
    salam..huhu, sy baru di sini..jadi kalau ade ape2 boleh la sy post kat sini kan kalau nak tau pape pasal community ni...em, boleh tak sape2 terangkan kat sy mcmane nak involve dalam community ni, contoh mcmane korg start jadi translator ke, scanlator ke??....kalau nak join team yg translate manga ke manga Bahasa Melayu camane??
    Selamat datang ke MangaHelpers. Kalau nak involve ngan mana² group, boleh apply kat page diorang. Tentang manga version BM susah sikit la sebab MangaHelpers skarang ni dah x host manga baik English-scanlated atau mana² bahasa so lupakan la... baik sokong OpenManga.org

  9. #639
    Scanlator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member soDeq05's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Country
    Japan
    Gender
    Male
    Posts
    486
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    ah, sunyinya. . mna perginya smua org ??
    sing a love song for me
    There are only two ways to live your life. One is as though nothing
    is a miracle. The other is as though everything is a miracle.

    (¯`v´¯)
    .`·.¸.·´ ♥
    ¸.·´¸.·´¨) ¸.·*¨)
    (¸.·´ (¸.·´ .·´ ¸    sodeq
     
    My Anime List Profile

  10. #640
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    Fuyoooo ade lagi thread ni rupanya...........dah berzaman aku x masuk sini........XDXD

  11. #641
    Scanlator 初心者/ Shoshinsha / Beginner harithnoark's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    i live where i can eat
    Country
    Malaysia
    Gender
    Male
    Posts
    10
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    scanlation untuk manga Bm online masih berjalan dan web untuk baca manga bm online pun ada

  12. #642
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    Oh bagus2...keep up the good work!

  13. #643
    Scanlator 初心者/ Shoshinsha / Beginner harithnoark's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    i live where i can eat
    Country
    Malaysia
    Gender
    Male
    Posts
    10
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    rajin2 lah melawat ...
    Last edited by harithnoark; November 28, 2010 at 03:51 AM.

  14. #644
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Azurel's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Country
    Singapore
    Age
    26
    Gender
    Female
    Posts
    1,324
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    Hello kepada smuer org2 baru.

    ummm, dah brape lama aku tak masuk sini ni.. berbulan2 rasanye. hehe.


    Quote Originally Posted by Epul View Post
    Fuyoooo ade lagi thread ni rupanya...........dah berzaman aku x masuk sini........XDXD
    my thoughts exactly! dah brape lama ni pun masih version 5!!

    Quote Originally Posted by amar_kun View Post
    salam

    lama giler aku tak kat sini. sibuk gile.

    weh bax ko keje kat mana skarang?

    epul ko kat mana plak?

    azurel, meh la lawat kitorng kat mesia.

    sushi, ko turun laa kat kl, nanti aku belanja ko makan sushi king. ko skang dah abis spm kan? ko blajar matriks mana? ke dah masuk uni>?

    +addendum

    weh.. dah berhari2 aku post kat sini takde sape2 balas pon.. wahwahwah.. mmg dah mati agaknya thread ni.. hehe
    haha, actually kan, esok aku nak ke KL. :P

    Quote Originally Posted by sushi View Post
    Assalamua'laikum...huhuhu, aku kat kml skang. Gila busy tapi ok ar. Hahahha, ko nak blanja aku sushi king? Ada RM0.3K tak at least tuh? Hhahaha, kenangan terindah!
    pegi msia mesti makan sushi!! apa khabar sushi? hehe

  15. #645
    Scanlator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member soDeq05's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Country
    Japan
    Gender
    Male
    Posts
    486
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    Thread ni da x hidup banyak bulan da ni Mana abihnya pegi orang ni? Sunyinya...
    sing a love song for me
    There are only two ways to live your life. One is as though nothing
    is a miracle. The other is as though everything is a miracle.

    (¯`v´¯)
    .`·.¸.·´ ♥
    ¸.·´¸.·´¨) ¸.·*¨)
    (¸.·´ (¸.·´ .·´ ¸    sodeq
     
    My Anime List Profile

New Reply
Page 43 of 45 FirstFirst ... 33 41 42 43 44 45 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts