Not a member? Register now!
Announcements
Celebrate MH's birthday and the RETURN OF MANGA!! Start downloading, translating and scanlating manga HERE - legally!
Like us on Facebook, Follow us on Twitter! Celebrate another year of MH and check out our yearbook.
Manga News: Check out this week's new manga: (4/7/14 - 4/13/14).
Site News: Check out our new sections: Nisekoi and Kingdom
Events: Nominate and vote for the winners in the Seinen Awards!
Translations: Gintama 489 by kewl0210 , One Piece 744 by cnet128 , Naruto 672 by aegon-rokudo , Bleach 576 (2)
New Reply
Page 5 of 45 FirstFirst ... 3 4 5 6 7 15 ... LastLast
Results 61 to 75 of 668

Thread: Malay Community v.5

  1. #61
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    ic.. cool gak la. kat forum tu (or animesuki) bleh ke main ambik je avatar yg diorg buat? ke kene bagitau sape yang buat tu dulu?

  2. #62
    MH Senpai 伝説メンバー / Densetsu / Legendary Member bax's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Country
    Malaysia
    Age
    30
    Gender
    Male
    Posts
    15,803
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    Weeeee!!!!

    Hahah.. sorry aku busy sket, kluar masuk hospital buat rehab.... Meh.... Tapi at least aku tak yah nak kena gi spital lagik...

    Hmmm..... Aku not available drpd 17 aribulan sampai 23.. Gi cuti kat Hokkaido :3


  3. #63
    Registered User 初心者/ Shoshinsha / Beginner DragonKiss's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Country
    Malaysia
    Age
    25
    Gender
    Male
    Posts
    20
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    ala,aku rase takpe la kalo nak amek avatar2 kat sane tuk forum lain..lagipun dorang cakap takyah tanye pun..=P
    tapi kalo nak amek avatar tu tuk forum sane kenelah tanye..=x

  4. #64
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    Quote Originally Posted by bax View Post
    Weeeee!!!!

    Hahah.. sorry aku busy sket, kluar masuk hospital buat rehab.... Meh.... Tapi at least aku tak yah nak kena gi spital lagik...

    Hmmm..... Aku not available drpd 17 aribulan sampai 23.. Gi cuti kat Hokkaido :3
    rehab??

    kaw2. Hokkaido tu. giler best. brape ko habis untuk tiket flight? aku ade plan nak melancong ke Jepun, tapi tak tau lagi bile. tu pn kalo duit cukup la


    Quote Originally Posted by DragonKiss View Post
    ala,aku rase takpe la kalo nak amek avatar2 kat sane tuk forum lain..lagipun dorang cakap takyah tanye pun..=P
    tapi kalo nak amek avatar tu tuk forum sane kenelah tanye..=x
    ic.. ok la camtu. bile2 leh aku usha kat sane

    btw. korang tau tak brape harge PC yang high-end skang kat mesia? mksd aku, tak la yang power gile, tapi bleh la buat main game yang latest2. heh

  5. #65
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    Quote Originally Posted by DragonKiss View Post
    @Zero
    @epul
    ko mintak keje ape?bst x keje tu?
    aku dapat keje jadik software engineer. X tau la best ke x..... tapi kalo ikut pengalaman orang2 yang keje software engineer, diorang bagi tau aku keje ni memang pecah kepala....

    Quote Originally Posted by bax View Post
    Weeeee!!!!

    Hahah.. sorry aku busy sket, kluar masuk hospital buat rehab.... Meh.... Tapi at least aku tak yah nak kena gi spital lagik...

    Hmmm..... Aku not available drpd 17 aribulan sampai 23.. Gi cuti kat Hokkaido :3
    Waaah Bax!!!!! lama gila aku x nampak ko kat sini!!!!
    owh ko dah kuar hospital...., kiranya ko nyer lutut dah 100% functional la ni
    wah pegi hokaido..... aku pn nak pegi gak......

    Quote Originally Posted by ZeroChrome View Post
    rehab??

    kaw2. Hokkaido tu. giler best. brape ko habis untuk tiket flight? aku ade plan nak melancong ke Jepun, tapi tak tau lagi bile. tu pn kalo duit cukup la
    weh zero, jangan guna duit biasiswa ko tu utk pegi melancong.... pakai untuk pelajaran lagi penting.....





    Quote Originally Posted by ZeroChrome View Post
    btw. korang tau tak brape harge PC yang high-end skang kat mesia? mksd aku, tak la yang power gile, tapi bleh la buat main game yang latest2. heh
    aku pn dah lama x amik tau harga pasaran barang2 pc sekrg ni.... tapi aku rasa kalo budget ko RM3000 dah konfem dapat PC yang bagus.

  6. #66
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    Quote Originally Posted by Epul View Post
    aku dapat keje jadik software engineer. X tau la best ke x..... tapi kalo ikut pengalaman orang2 yang keje software engineer, diorang bagi tau aku keje ni memang pecah kepala....

    yeke? tapi aku pn tak brape tau sgt bab2 software ni. so no komen. hehe :P


    Quote Originally Posted by Epul View Post
    weh zero, jangan guna duit biasiswa ko tu utk pegi melancong.... pakai untuk pelajaran lagi penting.....

    hehe. bkn slalu gi melancong. skali skale ape salahnye tapi aku skang ni tgh smbl2 simpan duit gak la sket. bile masuk scholar je aku anta balik mesia. heh

    Quote Originally Posted by Epul View Post
    aku pn dah lama x amik tau harga pasaran barang2 pc sekrg ni.... tapi aku rasa kalo budget ko RM3000 dah konfem dapat PC yang bagus.

    ic. rm3000 ek? sbb aku nak compare harge ngan kat sini, nk upgrade pc aku. chop2, rm3000 tu temasuk monitor ke?

  7. #67
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    em.. tengok monitor yang ko nak la.... kalo LCD mahal skit la....
    aku ada cadangan, apa kata ko masuk sini: www.lowyat.net ko boleh tengok diorang nyer price listing.... boleh ar ko buat budget sendiri.
    aku punya PC kat umah ni, aku beli kat Lelong... orang tu jual RM800 je. Tapi performance ok gak. Boleh main Call of Duty 4 tanpa sebarang masalah.

  8. #68
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    serius?? damnn, untung la ko camtu. aku tak try lagi main CoD4, tp baru try main Assassin's Creed. grafik ok, tapi sangkut2 gak la. mebi sbb processor tak power kot. pc aku pn dah 3 tahun dah. tu yang teringin nak beli baru tu. bleh main game tanpe sangkut2. heh

  9. #69
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    Serius! itu pasal la bila aku nampak aku sambar terus! Aku pinjam duit abang aku dulu lepas terus angkat PC ni. Brand dia DELL Inspiron siap monitor LCD
    owh, ko memang kena main CoD4. Best giler!!
    Assassin's Creed aku belum beli lagi..... tapi memang berhasrat nak main. sekarang ni bnyk sangat game nak main. Game PS2 aku pn banyak lagi aku x habiskan...

  10. #70
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    tau, aku dah try main demo die. mantap abes ko beli original ke? tak mahal ke? torrent sudah. heh aku actually prefer game PC dari PS2. tak reti sgt main pakai joypad. heh. CoD4 kene main online ke aa? die ade single player gak kan?

  11. #71
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    hahaha mana aku pernah beli original... maha siot.... memang beli cetak rompak punya...
    tapi kalo anime ngan j-drama memang aku beli yang original. Harga dvd anime ngan jdrama memang mampu dibeli sekrang ni.

    CoD4 ade single player. tapi tu ar, dia nyer single player pendek sangat... aku habiskan dalam satu hari je... tapi dia punya graphic, sound ngan presentation memang gempak abis

  12. #72
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    laa, sehari je bleh abes? kaw2 tak mencabar. heh. takpela, try je la main nanti. oo anime ko beli ori ek? aku manga je beli ori. tapi OP je la. heh ko byk ke layan j-drama? aku tak byk pn yang aku layan. tu pn sbb ade yg member2 aku rekemen soh tgk. so aku tgk je la. heh

  13. #73
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    em.. banyak gak ar jdrama yg aku dah tengok. Tapi kebanyakan nya jdrama lama2 la.... selalunya ade lokanan Takashi Sorimachi, Yutaka Takenouchi, Takuya Kimura atau Nanako Matsushima.
    Antara jdrama baru2 yang aku dah tengok, aku recommend ko tengok Nodame Cantabille. Memang best
    Kebanyakan anime aku download je... tapi kalo dah malas nak downlaod, aku beli le...

  14. #74
    Intl Translator 上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member ZeroChrome's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sleep Island
    Country
    United Nations
    Gender
    Male
    Posts
    464
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    ic. Sorimachi ngan Matsushima. mesti sebab GTO ni all-time fave jdrama aku gak tu. heh. nodame aku tgk siri die, tapi yg SP aku tak tgk. best ke aa? My Boss My Hero ko tgk tak? best gak tu. aku suke gak. heh

  15. #75
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    Yup GTO pn aku nyer feveret gak. SP nodame aku dah tengok. Memang best. Kalo ko dah tengok dia nyer siri, memang ko patut tengok pn dia nyer SP
    Ha... my boss my hero pn aku tengok gak. Citer tu memang klakar tahap dewa.... kadang2 tengok citer tu buat aku rasa nak join Yakuza

New Reply
Page 5 of 45 FirstFirst ... 3 4 5 6 7 15 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts