Not a member? Register now!
Announcements
Like us on Facebook, follow us on Twitter! Celebrate another year with MH and read our yearbook.
Manga News: Check out this week's new manga (10/13/14 - 10/19/14).
Forum News: The nomination phase of the Community Awards 2014 is live! Visit new sections for Nisekoi and Kingdom!
Translations: Bleach 600 by BadKarma
New Reply
Page 1 of 45 1 2 3 11 ... LastLast
Results 1 to 15 of 669

Thread: Malay Community v.5

  1. #1
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Azurel's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Country
    Singapore
    Age
    26
    Gender
    Female
    Posts
    1,324
    Post Thanks / Like

    Malay Community v.5

    Assalamualaikum~

    Selamat Datang ke Malaysia Malay Thread!


    Kalo ada sape2 yg faham melayu, jgn malu2 atau segan2, sudilah post di sini ye.




    --------------------


    @Epul wa, dah "working adult" seh.. hahah.. tp aku faham maksud kau.. bila aku start keje masa tu pun mcm rasa dah jadi "adult" harap2 kau senang dpt keje.

    @Punchin Mustafa centre tu jual barang electronik murah2.. tp kau transit kat airport dari mlm sampai pagi kan? sempat lah gi sana.

    @kenji tp kat spore ni pun bukannye byk benda.. msia lagi murah.

  2. #2
    Scanlator 中級員 / Chuukyuuin / Member kenji_37's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    139
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    ye la murah, tapi kat sana enviroment bebas skit....

  3. #3
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member sushi's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    ~my home sweet home~
    Country
    Malaysia
    Posts
    801
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    huhuh....lama gak tak ckp ngan korg....

    2 minggu stengah aku kena exam. next week last minggu exam...argh....

    hahah

    gud luck carik keja

    bkn kat kl tuh susah nak nyimpan ka? tol sana tol sini....makan pon mahai

    A white rose for one's true love

  4. #4
    Scanlator 中級員 / Chuukyuuin / Member kenji_37's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    139
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    kalo ko compare benda tu ngan singapore..... KL JAUH lebih murah tau....semua benda lagi murah. aku kalo nak masuk singapore, taknak pakai kereta.. tol, ngeri aku tengok punya mahal.....

  5. #5
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Azurel's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Country
    Singapore
    Age
    26
    Gender
    Female
    Posts
    1,324
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    @sushi gd luck utk exam kau

    @kenji apa yg bebasnye? spore ada ERP nk gi town atau kat expressway smuer kena bayar tol bapak aku nk belikan aku kereta jadi mak aku pun suruh blajar driving tp aku rasa nk tunggu sampai aku blh mampu bayar tax kereta, duit minyak, parking etc. >.<

  6. #6
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    WAAAH!!!! dah ade ver 5!!!!
    @punch- aku carik keje kat KL sebab sekarang ni family aku ade kat KL. Lagi satu KL lagi banyak oppurtunity utk dapat keje especially bidang engineering macam aku ni....
    @sushi- good luck ngan exam ko.... ko ni, asyik exam je....
    @azurel- baik ko amik lesen dulu..... nanti bile ko dah keje, sibuk x dek masa nak belajar driving. Aku naik form 4 je dah amik lesen moto...... lepas tu abis form 5 amik lesen kete

    Memang konfem Malaysia lagi murah dari singapore.... kalo x, x kan banyak orang singapore shoping kat malaysia kan?

    Aku tengah kat Cyber Cafe ni.... internet kat umah kena potong sebab abang aku x bayar...
    Aku ade interview keje esok....... nama company tu TCK electronics. Doakan aku berjaya rakan2.....

  7. #7
    Scanlator 中級員 / Chuukyuuin / Member kenji_37's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    139
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    bebas maksud aku bkn dari segi kewangan. dari segi sosial.....well kat malaysia manga seinen pun tak lepas tau. tensen aku.....

  8. #8
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member PUNCHin3110's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Country
    Russian Federation
    Gender
    Male
    Posts
    1,851
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    weh..akhirnye smpi gak kt v.5 nih...hehe

    @sushi - gudluck exam ko...wat btol2

    @epul - amcm ngan intervw ko? ok ke ko? hehe..

    @az - aku gi sane nk tgk2 tmpt jer..xde nk bli brng kut..ekonomi tgh merosot

    @kenji - ko gi spore nk bli komik jer ke? nape x donlod jer

  9. #9
    Scanlator 中級員 / Chuukyuuin / Member kenji_37's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    139
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    aku bkn gi beli manga je....memacam lagi benda leh buat kat situ....

  10. #10
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member AfterMath's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Ipoh, Malaysia
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    608
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    whaaa!!! dah lama aku x masuk. dah version 5!! Yay!!!!

  11. #11
    Scanlator 中級員 / Chuukyuuin / Member kenji_37's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    139
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    ko duduk rumah wat pe aftermath??

  12. #12
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member AfterMath's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Ipoh, Malaysia
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    608
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    x watpe pon..makan and tido jer keje aku hehe..
    malas gile nk cari keje.ko plak?.dah cuti lom?
    Last edited by AfterMath; May 26, 2008 at 05:50 AM.

  13. #13
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Azurel's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Country
    Singapore
    Age
    26
    Gender
    Female
    Posts
    1,324
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    wah, best seh dpt duduk kat rumah.. aku tk nk keje!! hari ni baru dpt surat gaji aku.. lepas kena potong cpf, sikit giler seh..

  14. #14
    Scanlator 中級員 / Chuukyuuin / Member kenji_37's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    139
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    wah ko muda muda dah keje... aku dah cuti dah dekat sebulan.... takde benda nak dibuat...

  15. #15
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Azurel's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Country
    Singapore
    Age
    26
    Gender
    Female
    Posts
    1,324
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    hahaha, keje sementara je.. lepas ni kena masok uni lak..

New Reply
Page 1 of 45 1 2 3 11 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts