Not a member? Register now!
Announcements
Manga returns! Catch up with the details. Enjoy downloading, translating, and scanlating manga HERE legally!
Like us on Facebook, follow us on Twitter! Celebrate another year with MH and read our yearbook.
Manga News: Check out this week's new manga (7/21/14 - 7/27/14).
Forum News: Visit new sections for Nisekoi and Kingdom!
Translations: One Piece 754 by cnet128 , Bleach 590 by cnet128 , Gintama 504 by Bomber D Rufi
New Reply
Page 2 of 45 FirstFirst 1 2 3 4 12 ... LastLast
Results 16 to 30 of 668

Thread: Malay Community v.5

  1. #16
    Scanlator 中級員 / Chuukyuuin / Member kenji_37's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Country
    Malaysia
    Age
    26
    Gender
    Male
    Posts
    139
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    oh.... lewat jugak nak masuk U kat singapore....

  2. #17
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Azurel's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Country
    Singapore
    Age
    26
    Gender
    Female
    Posts
    1,324
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    aah, term starts bulan ogos..

  3. #18
    Scanlator 中級員 / Chuukyuuin / Member kenji_37's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Country
    Malaysia
    Age
    26
    Gender
    Male
    Posts
    139
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    kira ada 2 bulan lagi la. term aku start awal bulan julai.T_T

  4. #19
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    Yo!!! ape khabar sumer???
    interview aku aritu dah gagal.... ape nak buat......
    Sekarang ni aku tengah belajar lagi..... study utk dapat sijil CCNA.

  5. #20
    Scanlator 中級員 / Chuukyuuin / Member kenji_37's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Country
    Malaysia
    Age
    26
    Gender
    Male
    Posts
    139
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    CCNA??? apa tu

  6. #21
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    Cisco Certified Network Associate (CCNA)

    Mende tu professional certificate. Kalo aku ade mende tu, maksudnya aku ni certified utk handle networking atau segala bende yang berkaitan ngan CISCO equipment. Boleh keje jadik network analyst kalo ade certificate tu....

  7. #22
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Azurel's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Country
    Singapore
    Age
    26
    Gender
    Female
    Posts
    1,324
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    kalo CISCO kat spore tk salah aku mcm officer yg jaga duit etc.

  8. #23
    Scanlator 中級員 / Chuukyuuin / Member kenji_37's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Country
    Malaysia
    Age
    26
    Gender
    Male
    Posts
    139
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    oho... ko punya bidang lain so aku pun tak tahu. hehe

  9. #24
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    Quote Originally Posted by Azurel View Post
    kalo CISCO kat spore tk salah aku mcm officer yg jaga duit etc.
    owh, yeke? aku x tau la plak....

    sekarang malaysia telah dikuatkuasakan kereta kena ada seat belt belakang...
    lagi satu harga minyak pn x lama lagi nak naik.... bile harga minyak dah naik, barang lain pn naik harga la.....
    eh az, dekat singapore x dek masalah macam tu ke?

  10. #25
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member AfterMath's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Ipoh, Malaysia
    Country
    Malaysia
    Age
    27
    Gender
    Male
    Posts
    608
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    Wohoo..Aku reply dr handph0ne aku..Sje test tgk..
    Harga minyak dah nek ma..Rm 2.70 mahal giler si0t..X lama g msti hrga brg p0n nek gak la.

  11. #26
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Azurel's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Country
    Singapore
    Age
    26
    Gender
    Female
    Posts
    1,324
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    smuer barang mkn dah naik ah.. kalo duit minyak aku tk tau pulak, aku naik public transport.

  12. #27
    Scanlator 中級員 / Chuukyuuin / Member
    Join Date
    Jun 2007
    Country
    Japan
    Gender
    Male
    Posts
    150
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    Akum..salam sumer..aku lame dah duk lurking kat thread nih..just malah nak naip jerk

    Quote Originally Posted by Epul View Post
    Cisco Certified Network Associate (CCNA)

    Mende tu professional certificate. Kalo aku ade mende tu, maksudnya aku ni certified utk handle networking atau segala bende yang berkaitan ngan CISCO equipment. Boleh keje jadik network analyst kalo ade certificate tu....

    Weh Epul..leh tanyer sket..macam mane nak amik CCNA tuh..aku student network gaks tp x de ah teror sangat..susah ah CCNA tuh

  13. #28
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    Yo happyfamily!! selamat datang ke thread ni! bagus la sekrang ni ko dah rajin2 nak menaip..

    Aku sekarng ni tengah buat intensive class utk CCNA. Kelas dia 18 hari.....
    Aku sebenarnya bukan amik course IT. aku budak engineering. Aku apply utk Professional Certificate Program utk bakal2 graduan. Semuanya ditanggung kerajaan. Kalo nak bayar sendiri, memang x mampu. Satu course intensive CCNA sekali ngan test mau RM8000!!!

  14. #29
    Scanlator 中級員 / Chuukyuuin / Member kenji_37's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Country
    Malaysia
    Age
    26
    Gender
    Male
    Posts
    139
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    wow... anak datuk mampu le nak tangung sendri. eh kat malaysia selain kinokuniya, kat mana lagi boleh dapat manga eh. japanese punya la.

  15. #30
    Registered User 英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member Epul's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    The capital of Malaysia!
    Country
    Malaysia
    Age
    29
    Gender
    Male
    Posts
    1,858
    Post Thanks / Like

    Re: Malay Thread v.5

    entahla... yg aku tau pn kat kinokuniya je......
    Hari jumaat lepas aku gi interview kat company nama Satyam..... belum tau lagi dapat ke x.....harap2 dapat le...

New Reply
Page 2 of 45 FirstFirst 1 2 3 4 12 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts