Malay Community v.5

Azurel

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Jan 9, 2007
Messages
1,334
Reaction score
12
Gender
Female
Country
Singapore
Assalamualaikum~

Selamat Datang ke Malaysia Malay Thread!


Kalo ada sape2 yg faham melayu, jgn malu2 atau segan2, sudilah post di sini ye. :p




--------------------


@Epul wa, dah "working adult" seh.. hahah.. tp aku faham maksud kau.. bila aku start keje masa tu pun mcm rasa dah jadi "adult" :nuts harap2 kau senang dpt keje.

@Punchin Mustafa centre tu jual barang electronik murah2.. tp kau transit kat airport dari mlm sampai pagi kan? sempat lah gi sana.

@kenji tp kat spore ni pun bukannye byk benda.. msia lagi murah. :XD
 

kenji_37

Manga Editor
中級員 / Chuukyuuin / Member
Joined
Feb 12, 2008
Messages
139
Reaction score
23
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

ye la murah, tapi kat sana enviroment bebas skit....
 

sushi

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Jul 8, 2006
Messages
802
Reaction score
0
Gender
Hidden
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

huhuh....lama gak tak ckp ngan korg....

2 minggu stengah aku kena exam. next week last minggu exam...argh....

hahah

gud luck carik keja

bkn kat kl tuh susah nak nyimpan ka? tol sana tol sini....makan pon mahai
 

kenji_37

Manga Editor
中級員 / Chuukyuuin / Member
Joined
Feb 12, 2008
Messages
139
Reaction score
23
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

kalo ko compare benda tu ngan singapore..... KL JAUH lebih murah tau....semua benda lagi murah. aku kalo nak masuk singapore, taknak pakai kereta.. tol, ngeri aku tengok punya mahal.....
 

Azurel

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Jan 9, 2007
Messages
1,334
Reaction score
12
Gender
Female
Country
Singapore
Re: Malay Thread v.5

@sushi gd luck utk exam kau :D

@kenji apa yg bebasnye? :XD spore ada ERP nk gi town atau kat expressway smuer kena bayar tol :scry bapak aku nk belikan aku kereta jadi mak aku pun suruh blajar driving tp aku rasa nk tunggu sampai aku blh mampu bayar tax kereta, duit minyak, parking etc. >.<
 

Epul

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Dec 21, 2006
Messages
1,858
Reaction score
17
Age
36
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

WAAAH!!!! dah ade ver 5!!!! :jbya :confetti
@punch- aku carik keje kat KL sebab sekarang ni family aku ade kat KL. Lagi satu KL lagi banyak oppurtunity utk dapat keje especially bidang engineering macam aku ni....
@sushi- good luck ngan exam ko.... ko ni, asyik exam je.... :XD
@azurel- baik ko amik lesen dulu..... nanti bile ko dah keje, sibuk x dek masa nak belajar driving. Aku naik form 4 je dah amik lesen moto...... lepas tu abis form 5 amik lesen kete :p

Memang konfem Malaysia lagi murah dari singapore.... kalo x, x kan banyak orang singapore shoping kat malaysia kan? :XD

Aku tengah kat Cyber Cafe ni.... internet kat umah kena potong sebab abang aku x bayar... :p
Aku ade interview keje esok....... nama company tu TCK electronics. Doakan aku berjaya rakan2.....
 

kenji_37

Manga Editor
中級員 / Chuukyuuin / Member
Joined
Feb 12, 2008
Messages
139
Reaction score
23
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

bebas maksud aku bkn dari segi kewangan. dari segi sosial.....well kat malaysia manga seinen pun tak lepas tau. tensen aku.....
 

PUNCHin3110

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Nov 29, 2006
Messages
1,851
Reaction score
105
Gender
Male
Country
Russian Federation
Re: Malay Thread v.5

weh..akhirnye smpi gak kt v.5 nih...hehe

@sushi - gudluck exam ko...wat btol2

@epul - amcm ngan intervw ko? ok ke ko? hehe..

@az - aku gi sane nk tgk2 tmpt jer..xde nk bli brng kut..ekonomi tgh merosot

@kenji - ko gi spore nk bli komik jer ke? nape x donlod jer
 

kenji_37

Manga Editor
中級員 / Chuukyuuin / Member
Joined
Feb 12, 2008
Messages
139
Reaction score
23
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

aku bkn gi beli manga je....memacam lagi benda leh buat kat situ....
 

AfterMath

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Mar 2, 2007
Messages
608
Reaction score
14
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

whaaa!!! dah lama aku x masuk. dah version 5!! Yay!!!!
 

kenji_37

Manga Editor
中級員 / Chuukyuuin / Member
Joined
Feb 12, 2008
Messages
139
Reaction score
23
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

ko duduk rumah wat pe aftermath??
 

AfterMath

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Mar 2, 2007
Messages
608
Reaction score
14
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

x watpe pon..makan and tido jer keje aku :XD hehe..
malas gile nk cari keje.ko plak?.dah cuti lom?
 
Last edited:

Azurel

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Jan 9, 2007
Messages
1,334
Reaction score
12
Gender
Female
Country
Singapore
Re: Malay Thread v.5

wah, best seh dpt duduk kat rumah.. aku tk nk keje!! :XD hari ni baru dpt surat gaji aku.. lepas kena potong cpf, sikit giler seh.. :scry
 

kenji_37

Manga Editor
中級員 / Chuukyuuin / Member
Joined
Feb 12, 2008
Messages
139
Reaction score
23
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

wah ko muda muda dah keje... aku dah cuti dah dekat sebulan.... takde benda nak dibuat...
 

Azurel

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Jan 9, 2007
Messages
1,334
Reaction score
12
Gender
Female
Country
Singapore
Re: Malay Thread v.5

hahaha, keje sementara je.. lepas ni kena masok uni lak..
 

kenji_37

Manga Editor
中級員 / Chuukyuuin / Member
Joined
Feb 12, 2008
Messages
139
Reaction score
23
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

oh.... lewat jugak nak masuk U kat singapore....
 

Azurel

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Jan 9, 2007
Messages
1,334
Reaction score
12
Gender
Female
Country
Singapore
Re: Malay Thread v.5

aah, term starts bulan ogos..
 

kenji_37

Manga Editor
中級員 / Chuukyuuin / Member
Joined
Feb 12, 2008
Messages
139
Reaction score
23
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

kira ada 2 bulan lagi la. term aku start awal bulan julai.T_T
 

Epul

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Dec 21, 2006
Messages
1,858
Reaction score
17
Age
36
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

Yo!!! ape khabar sumer??? :XD
interview aku aritu dah gagal.... :( ape nak buat......
Sekarang ni aku tengah belajar lagi..... study utk dapat sijil CCNA. :XD
 

kenji_37

Manga Editor
中級員 / Chuukyuuin / Member
Joined
Feb 12, 2008
Messages
139
Reaction score
23
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

CCNA??? apa tu
 
Top