Malay Community v.5

Epul

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Dec 21, 2006
Messages
1,858
Reaction score
17
Age
36
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

@punchin- aku beli keta second hand. Proton saga a.k.a kereta kebal :XD okla, bayar RM300 sebulan. Tunggu gaji dah besar nanti baru angkat keta mahal2 :p
selamat ye ko x yah bagi duit raya..... jelesnye aku......

@aftermath- weh lama giler x nampak ko!! :hi5 Aku skrang keje jadik software engineer kat cyberjaya company nama Satyam. X dek la loaded sangat, cukup ar sekadar utk aku yang mashi bujang lagi ni :p
 

PUNCHin3110

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Nov 29, 2006
Messages
1,851
Reaction score
105
Gender
Male
Country
Russian Federation
Re: Malay Thread v.5

yo. mase aku grad nnt, aku da ader keta. keta akak aku. kelisa imago. die suh aku sambung baya. sebulan kene dlm rm500.

tp aku nk gak bli keta yg best2 skit. tu yg kene pk awal2 tu. skang ni aku da mule berkire2 duit. huhu.
 

AfterMath

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Mar 2, 2007
Messages
608
Reaction score
14
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

@punchin - jamuan tuh bdak2 je yg wat, lecturer x terlibat pon..mkanan tempah kat org jer.sng x pyh pk bab memasak nih..trus siap jer, hidang n makan..

@epul - hehe..ngah busy skit skang,tu yg jrg masuk sinih.. ko bli saga yg bru or yg lme? tp kire ok ar,asal ader transport sndri.. software engineer?.bkn ko amek mechanical engineering ke dlu? camne plak bley jadik software engineer nih?:headscratch hmm..keje ko nmpak gaya cam masyuk jer gaji eh? :XD
 

PUNCHin3110

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Nov 29, 2006
Messages
1,851
Reaction score
105
Gender
Male
Country
Russian Federation
Re: Malay Thread v.5

waa. sng la. ktorang kt cni mmg kene msk sndri la. kene bahagi2 tugas dr dak2 1st yr sampai la ke 6th yr. gotong royong. aku kene potong daging jer taun ni. kire sng la gak. ader dak2 yg kene buat keje lg ssh. penat tu usah ckp la. tp mase jamuan tu, mmg puas la. makan masakan sendiri. wakaka.
 

AfterMath

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Mar 2, 2007
Messages
608
Reaction score
14
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

btol2.. lagi best camtu. tp kat sini sume org xde mase n dah ada kemudahan bley tempah, so..sng arr..lagipon aku g mkn jer..wahahaha..
ko bln bpe nk nk grad?
 

PUNCHin3110

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Nov 29, 2006
Messages
1,851
Reaction score
105
Gender
Male
Country
Russian Federation
Re: Malay Thread v.5

btol2. aku rase kalo aku kt msia pon aku tempah jer. nk wat pe ssh2 msk. mmg penat woo. sakit blakang duk lame2 potong daging. wakaka.

aku grad dlm bln 6 nnt. start keje maybe bln 8. tp kalo leh aku nk start keje lmbt skit. nk beraye dlu. dah 6 taun x beraye kt msia nih. aku rinduuuuu.
 

AfterMath

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Mar 2, 2007
Messages
608
Reaction score
14
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

x lame lg dah la tu..ko amek medic ke kat sne?
 

PUNCHin3110

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Nov 29, 2006
Messages
1,851
Reaction score
105
Gender
Male
Country
Russian Federation
Re: Malay Thread v.5

haah. aku amik medic. kt cni ader medic n aviation jer. weh, bkn kt msia kul 330am ke? lmbt gak ko tdo ek. kalo ko x ngantuk gi la jenguk blog aku kt sini. ko tgk psl retarded policeman tu. klaka tol.
 

AfterMath

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Mar 2, 2007
Messages
608
Reaction score
14
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

dah kat pkul 4..slalu aku tdo time2 nih la..
yg video tuh..kat sini aku xbley nk stream..kene block.:(
 

PUNCHin3110

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Nov 29, 2006
Messages
1,851
Reaction score
105
Gender
Male
Country
Russian Federation
Re: Malay Thread v.5

waa. ko tdo kul 4. dah tu bgn kul bp lak?

ala. ni yg x best psl tenet u nih. bnyk kene block. huhu. xpe2. lain kali leh tgk.
 

Epul

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Dec 21, 2006
Messages
1,858
Reaction score
17
Age
36
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

@aftermath- aku pakai keta saga yang orang panggil keta kebale tu... :XD aku pn sambung bayar gak. sebulan rm300. Aku dulu amik electronic engineering.... entahla macam mana boleh ke software engineering plak.... :p Ade company panggil aku, lepas tu gaji pn ok, aku bedal je la :XD Gaji aku boleh tahan la, tapi masih x leh lawan bax... gaji dia lagi banyak......

@punchin- aku sebenarnya suka gotong royong ni.... walaupn penat, tapi bile time makan tu, memang puas hati sebab kita sendiri yang buat keje, hasil pn kita sendiri dapat... :XD
Ko nanti balik malaysia keje ngan government ke?
 

PUNCHin3110

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Nov 29, 2006
Messages
1,851
Reaction score
105
Gender
Male
Country
Russian Federation
Re: Malay Thread v.5

haah. aku ader contract ngan gov 10 thn. kalo aku nk breach contract tu, kene denda stengah juta rm. huhu.
 

Epul

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Dec 21, 2006
Messages
1,858
Reaction score
17
Age
36
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

uish 10 thn!!! kalo cabut kena denda 1/2juta plak tu.....
ha.. tapi ko x yah risau kot, gaji doktor memang masyuk, ye x? :XD
Silap ari bulan, baru 3 bulan gaji dah boleh pakai kete besar :XD
 

PUNCHin3110

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Nov 29, 2006
Messages
1,851
Reaction score
105
Gender
Male
Country
Russian Federation
Re: Malay Thread v.5

psl gaji tu, aku pon x tau bp. mls nk amik tau. mase keje nnt baru nk amik tau. baru ler suprise skit.

psl keta tu plak, aku stakt ni xde plan pon nk pakai keta besa ke, keta sport ke. aku plan nk pakai kelisa kakak aku tu dlu. ader gak membe2 aku ni da plan nk pakai ntah keta sport ape ntah. huhu. aku nk tgk nnt diorang start keje diorang pakai keta ape. wakaka.

aku bkn x minat psl keta, tp aku rase ader mende lain yg lg penting kene setel. duit rumah, duit kawen, pastu nnt aku plan nk sambung wat specialist lg. mane la tau xdpt sponsor ke. huhu.
 

Epul

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Dec 21, 2006
Messages
1,858
Reaction score
17
Age
36
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

wah.. bagus2 ade plan nak sambung specialist..... ko nak sambung specialist ape? pakar patah tulang? x pn pakar sakit puan... :XD

aku rasa priority ko tu memang betul... byk mende lagi kena pikir dari pakai kete sport besar.... aku pn tengah kira2 gaji aku nak budget amik insurans dan kalo mampu beli umah....
 

PUNCHin3110

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Nov 29, 2006
Messages
1,851
Reaction score
105
Gender
Male
Country
Russian Federation
Re: Malay Thread v.5

aku maybe amik surgeon or orthopedics. stakat ni more to surgeon. pastu aku plan nk bukak hospital specialist lak ngan membe2 aku.

bgs la kalo ko da plan camtu. psl insurans tu cube ko check maybank nye yg baru. die ader simpanan skali ngan insurans.
 

Epul

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Dec 21, 2006
Messages
1,858
Reaction score
17
Age
36
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

Waargh!! aku tengah tensen skarang ni......
Aku ade beli PS3 kat ebay...... dah lima hari aku tunggu, tapi barang x sampai2 lagi........
Risau2..... macam dah kena tipu ni...... :cussing
 

PUNCHin3110

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Nov 29, 2006
Messages
1,851
Reaction score
105
Gender
Male
Country
Russian Federation
Re: Malay Thread v.5

lor. ko tanye la kt mamat yg ko bli tu. ko tanye die pakai khidmat pos ape. kalo pakai dhl bole tgk barang tu da kt mane kn. membe2 aku bnyk gak bli barang kt ebay nih. ader skali tu barang tu x sampai. die report kt orang tu. pastu orang tu anta baru.
 

Epul

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Dec 21, 2006
Messages
1,858
Reaction score
17
Age
36
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

Bukan aku x tanya mamat tu... dah banyak email dah aku antar kat dia tanya pasal status barang tu ngan tracking number..... haram dia x balas pn.......
time aku nak antar duit, bukan main laju lagi dia balas email aku....sial betul la!!! :cussing
 

ZeroChrome

Intl Translator
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
May 22, 2006
Messages
576
Reaction score
59
Gender
Male
Country
United Nations
Re: Malay Thread v.5

Salam semua! perghh...gile lame aku tak online. sengal punye hostel, dari b4 aku balik mesia sampai skang tak repair2 line internet ke bilik aku. siot btul. korang semua ape kabar? best raye? hehe.. aku bleh tahan gak la. tapi yang terharunyer, aku yang dah tue ni pun dapat duit raye lagi byk dari adik2 aku. wakakaka. jeles gile diorg.

haah. aku ader contract ngan gov 10 thn. kalo aku nk breach contract tu, kene denda stengah juta rm. huhu.
ko dpt scholar JPA gak ek punch? kalo breach kontrak kene denda stgh juta? biar btul. kene gak la aku keje ngan gov balik nanti camtu. huhu

Waargh!! aku tengah tensen skarang ni......
Aku ade beli PS3 kat ebay...... dah lima hari aku tunggu, tapi barang x sampai2 lagi........
Risau2..... macam dah kena tipu ni...... :cussing
ko beli PS3 ko tu dari seller dari negare mane Epul? kalo China mmg konfem la slalu jadi camtu. aku penah kene gak. tapi mase tu aku pun baru berjinak2 ngan Ebay. hehe. tapi kalo ko still tak dapat gak item ko tu, repot je kat Ebay. mane tau, diorg akan amek tindakan ke. hehe
 
Top