- Reaction score
- 37
- Country
-
Re: Polish Hang Out Thread
Elo...Ziomy...
Elo...Ziomy...
coraz nas więcej się tutaj robi....
ja ^^ obie opcje...A czy ktos tutaj oglada Death Note lub byc moze czytal ??
To fantastycznieja ^^ obie opcje...
ja lubić DN ^^
. Bede mogl powymieniac opinie kiedy wyjdzie nowy epek, niestety ale nie moge sciagnac narazie RAW'a bo mam jakies jazdy z netem
.
WitajTo fantastycznie. Bede mogl powymieniac opinie kiedy wyjdzie nowy epek, niestety ale nie moge sciagnac narazie RAW'a bo mam jakies jazdy z netem
.
Mam pytanko, czy ktos mogl by powiedziec mi jak zostac "international translator" ?? I czy zeby zostac jednym to musialbym znac wiecej niz angielski I polski ?? Bo wlasnie chcialbym tlumaczyc z english na polish, przynajmniej chcialbym sprobowac i podolac temu wyzwaniu.

Odcinek 25 był naprawdę fajny, z tego co przeczytałem wynika że byłaś, byłeś (raczej byłaś, sugerując się twoim nickiem xD) zwolenniczką, zwolennikiem L'a, no ja jestem zwolennikiem Light'a, uwielbiam jego złowieszczy charakter, poza tym jest głównym bohaterem, a Ryuk to normalnie mnie rozbrajaFoxxy 25 to była klasa!! Aż mi łezka poleciała po policzku(seriooo!!)
A co do IT - musisz po prostu troche potłumaczyć na polski(no chyba, że chcesz tłumaczyć na inny) i na pewno po 2gim, 3im tłumaczeniu dostaniesz pm/commenta z zapytaniem czy zamierzasz posiedzieć sobie tutaj dłużej i potłumaczyć troche :> A jak będziesz to robił regularnie i troszke dłużej to ci walnie Bibichan board na własność nawet ^^
I wystarczy angielski bo RAWki są tłumaczone na english - no oczywiście musisz znać polski bardzo dobrze, bo nie ma nic gorszego niż tłumacznie po polskiemu![]()
.
. Z tego co widziałem to będe musiał konkurować z Juuniorem bo tylko on tłumaczy Naruto na polski, do tego bazuje na angielskich tłumaczeniach Hisshou'a, ja zrobiłem tak samo, oby nasze tłumaczenia nie były takie same xD.
.
- często podobnie się zachowuję jak on, być może dlatego... Light jest sztywnyyy...
O co chodzi co to za znaczek ??I pamiętaj o znaczku tłumaczenia

Tutaj raczej nikt z nikim nie konkuruje, albo ja o czymś nie wiem ;p Im więcej tłumaczeń tym lepiej ^^ Sam kiedy zaczynałem pytałem się modów (noob mode) czy można dać więcej niż jedno tłumaczenie takiego samego języka, a teraz wystarczy spojrzeć, włosi 3 tłumaczenia Naruto 350 w ciągu krótkiego czasu dzisiaj hahaha xD (nie śmieje się z nich, no ale nie mogłem sie powstrzymać :x). No i Morrigan z twojastara pewnie wrócą do tłumaczenia po maturce xDFoxxy said:Z tego co widziałem to będe musiał konkurować z Juuniorem bo tylko on tłumaczy Naruto na polski, do tego bazuje na angielskich tłumaczeniach Hisshou'a, ja zrobiłem tak samo, oby nasze tłumaczenia nie były takie same xD.
Jak ci się nadarzy okazja to obejrzyj anime. Jest naprawde dobre i wciąga tak samo jak manga. No i ma bardzo dobry soundtrack - bardzo bardzo dobry!!A ja nie oglądam animka DN, czytałem za to mangę, i również lekko bardziej faworyzowałem zawsze Light'a, chociaż na koncu mnie rozczarował, ale bez spoilerów..
czyli tak jak w av'ie XD ( tym z senpuu of korz)Mylisz się ^^
często podobnie się zachowuję jak on
Ad konkurencji: Wszyscy wiedzą że to tylko żarty.Tutaj raczej nikt z nikim nie konkuruje, albo ja o czymś nie wiem ;p Im więcej tłumaczeń tym lepiej ^^ Sam kiedy zaczynałem pytałem się modów (noob mode) czy można dać więcej niż jedno tłumaczenie takiego samego języka, a teraz wystarczy spojrzeć, włosi 3 tłumaczenia Naruto 350 w ciągu krótkiego czasu dzisiaj hahaha xD (nie śmieje się z nich, no ale nie mogłem sie powstrzymać :x). No i Morrigan z twojastara pewnie wrócą do tłumaczenia po maturce xD
Co do epizoda Bleach, w skrócie:
OP - ogólnie za jakość wykonania (bez muzyki) to daje 5+/6, było by 6/6 ale wkurwiły mnie za przeproszeniem te mod soule na początku.. po cholere tam zostały umieszczone..
OP muzyka - szczerze powiedziawszy, nie wpadła mi narazie w ucho.. naprawdę.. wszystkie dotychczasowe odkąd pamiętam wpadały mi, z debescickim jak sobie przypomnę jak wszedł 3 Ichirin no Hana na czele, wtedy była mania hehe Możliwe, że później mi się spodoba, ale spodziewałem się po gościach więcej, co najmniej fajnego utworku na mairę takiego jednego z filmu :x
ED - i wykonanie,i muzyka tym bardziej, po prostu odjazd ^^
Epek - zauważyłem chyba polepszenie graficzki, całkiem znośne to było. Pomijam fakt cenzure, bo zaczyna się to żałosne robić w takim animku jak Bleach.. przyznam, że Shippuden jakoś ma znośną tę cenzurę na tym etapie, a Bleach od momentu arrancarów coś się popsuł.. inny team schrzanił takie świetne sceny, że szok ;p Aha, Grimi fajnei tarmosił Ichim niach niach xD
A ja nie oglądam animka DN, czytałem za to mangę, i również lekko bardziej faworyzowałem zawsze Light'a, chociaż na koncu mnie rozczarował, ale bez spoilerów..