Polish Community - Chodź razem!

GrayFoxx

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Reaction score
37
Country
Poland
Re: Polish Hang Out Thread

Elo...Ziomy...

Acalia

Intl Translator
Reaction score
354
Country
Poland

Ohayo Foxxy :) coraz nas więcej się tutaj robi....

Nawet w ucho wpada ten nowy op Bleacha ^^ bakasa(??) awaii tsubasaaaa... i może mi się wydaje ale kreska jest jakby troszkę lepsza w tym odcinku(121)...

Last edited:

GrayFoxx

Registered User
Reaction score
37
Country
Poland

Nie wiedzialem ze wyszedl nowy ep Bleach'a, musze sciagnac.

A czy ktos tutaj oglada Death Note lub byc moze czytal ??

Acalia

Intl Translator
Reaction score
354
Country
Poland

A czy ktos tutaj oglada Death Note lub byc moze czytal ??
ja ^^ obie opcje...
ja lubić DN ^^

GrayFoxx

Registered User
Reaction score
37
Country
Poland

ja ^^ obie opcje...
ja lubić DN ^^
To fantastycznie :). Bede mogl powymieniac opinie kiedy wyjdzie nowy epek, niestety ale nie moge sciagnac narazie RAW'a bo mam jakies jazdy z netem :(.

Mam pytanko, czy ktos mogl by powiedziec mi jak zostac "international translator" ?? I czy zeby zostac jednym to musialbym znac wiecej niz angielski I polski ?? Bo wlasnie chcialbym tlumaczyc z english na polish, przynajmniej chcialbym sprobowac i podolac temu wyzwaniu.

Gorzka

Registered User
中級員 / Chuukyuuin / Member
Reaction score
0
Country
Poland

To fantastycznie :). Bede mogl powymieniac opinie kiedy wyjdzie nowy epek, niestety ale nie moge sciagnac narazie RAW'a bo mam jakies jazdy z netem :(.

Mam pytanko, czy ktos mogl by powiedziec mi jak zostac "international translator" ?? I czy zeby zostac jednym to musialbym znac wiecej niz angielski I polski ?? Bo wlasnie chcialbym tlumaczyc z english na polish, przynajmniej chcialbym sprobowac i podolac temu wyzwaniu.
Witaj :hug

Nie jestem IT, ale mam wrażenie, że przy stałym tłumaczeniu mangi mody tutejsze Ciebie IT zrobią sami:)

Acalia

Intl Translator
Reaction score
354
Country
Poland

Foxxy 25 to była klasa!! Aż mi łezka poleciała po policzku(seriooo!!)

A co do IT - musisz po prostu troche potłumaczyć na polski(no chyba, że chcesz tłumaczyć na inny) i na pewno po 2gim, 3im tłumaczeniu dostaniesz pm/commenta z zapytaniem czy zamierzasz posiedzieć sobie tutaj dłużej i potłumaczyć troche :> A jak będziesz to robił regularnie i troszke dłużej to ci walnie Bibichan board na własność nawet ^^
I wystarczy angielski bo RAWki są tłumaczone na english - no oczywiście musisz znać polski bardzo dobrze, bo nie ma nic gorszego niż tłumacznie po polskiemu :)

GrayFoxx

Registered User
Reaction score
37
Country
Poland

Foxxy 25 to była klasa!! Aż mi łezka poleciała po policzku(seriooo!!)

A co do IT - musisz po prostu troche potłumaczyć na polski(no chyba, że chcesz tłumaczyć na inny) i na pewno po 2gim, 3im tłumaczeniu dostaniesz pm/commenta z zapytaniem czy zamierzasz posiedzieć sobie tutaj dłużej i potłumaczyć troche :> A jak będziesz to robił regularnie i troszke dłużej to ci walnie Bibichan board na własność nawet ^^
I wystarczy angielski bo RAWki są tłumaczone na english - no oczywiście musisz znać polski bardzo dobrze, bo nie ma nic gorszego niż tłumacznie po polskiemu :)
Odcinek 25 był naprawdę fajny, z tego co przeczytałem wynika że byłaś, byłeś (raczej byłaś, sugerując się twoim nickiem xD) zwolenniczką, zwolennikiem L'a, no ja jestem zwolennikiem Light'a, uwielbiam jego złowieszczy charakter, poza tym jest głównym bohaterem, a Ryuk to normalnie mnie rozbraja :).

Ad IT: właśnie zrobiłem tłumaczenie Naruto 349, gdzie mam je umieścić ??

Last edited:

GrayFoxx

Registered User
Reaction score
37
Country
Poland

Znowu ad IT: Moje skończone tłumaczenie (Naruto Chapter 349) zamieściłem na "Latest Translations Thread", mam nadzieje że dobrze trafiłem :). Z tego co widziałem to będe musiał konkurować z Juuniorem bo tylko on tłumaczy Naruto na polski, do tego bazuje na angielskich tłumaczeniach Hisshou'a, ja zrobiłem tak samo, oby nasze tłumaczenia nie były takie same xD.

PS: Właśnie zdałem sobie sprawę że jest już 4 rano, ciekawe jak pójdę jutro, przepraszam dzisiaj do szkoły :).

Trzymta się ziomki...

Last edited:

Acalia

Intl Translator
Reaction score
354
Country
Poland

Mylisz się ^^
JuUnior-kun tłumaczy obecnie Naruto, ale także można spotkać(chociaż coraz rzadziej niestety) tłumaczenia Morigan i twojastara - te panie też robiły Naruto^^.
Ja jestem tutaj od Bleacha, Lisaa też zrobiła już kilka tłumaczeń. JuUnior-kun robi też inne mangi, Lissa bodajże jeszcze Tsubasę(prawda??)

A tłumaczenia IT wklejaj do Latest International Translations w dziale Latest Translations ^^ (jeżeli to są dwa ostatnie chaptery). I pamiętaj o znaczku tłumaczenia i o odpowiednim nazwaniu nowego tematu - to ułatwi życie modom ^^

Co do nicka - tak byłaś to odpowiednia forma
byłaś zwolenniczką L :wtf - często podobnie się zachowuję jak on, być może dlatego... Light jest sztywnyyy...

Last edited:

GrayFoxx

Registered User
Reaction score
37
Country
Poland

I pamiętaj o znaczku tłumaczenia
O co chodzi co to za znaczek ??

BTW: [Shonen] [Polish] Naruto Chapter 350 Translation by Foxxy

Gotowe :)

Acalia

Intl Translator
Reaction score
354
Country
Poland

Prz każdym tłumaczeniu (Naruto) są takie pomarańczowe listki ^^ to znaczek tłumaczeń naruto. Trzeba je wybrać przed zapostowaniem nowego tematu - tam na dole te kolorowe kwadraciki - msisz wybrać jeden z nich - to niezwykle ułatwia wyszukiwanie tłumaczeń...

GrayFoxx

Registered User
Reaction score
37
Country
Poland

Aha... czyli jest to tzw. Prefix. Szkoda że nie wiedziałem do czego to służy wcześniej :P
Może nastepnym razem.

Acalia

Intl Translator
Reaction score
354
Country
Poland

Prefix - tak to się nazywa.... Hmm... Jestem ignorantką ;/

E taaaam po prostu zedytuj posta ^^

GrayFoxx

Registered User
Reaction score
37
Country
Poland

Myślałem że nie da się dodać prefixa przy edytowaniu.

Ale już wszystko naprawione.

juUnior

Intl Translator
MH中毒 / MH Chuudoku / MH Addicted
Reaction score
1,771
Country
Poland

Foxxy said:
Z tego co widziałem to będe musiał konkurować z Juuniorem bo tylko on tłumaczy Naruto na polski, do tego bazuje na angielskich tłumaczeniach Hisshou'a, ja zrobiłem tak samo, oby nasze tłumaczenia nie były takie same xD.
Tutaj raczej nikt z nikim nie konkuruje, albo ja o czymś nie wiem ;p Im więcej tłumaczeń tym lepiej ^^ Sam kiedy zaczynałem pytałem się modów (noob mode) czy można dać więcej niż jedno tłumaczenie takiego samego języka, a teraz wystarczy spojrzeć, włosi 3 tłumaczenia Naruto 350 w ciągu krótkiego czasu dzisiaj hahaha xD (nie śmieje się z nich, no ale nie mogłem sie powstrzymać :x). No i Morrigan z twojastara pewnie wrócą do tłumaczenia po maturce xD

Co do epizoda Bleach, w skrócie:
OP - ogólnie za jakość wykonania (bez muzyki) to daje 5+/6, było by 6/6 ale wkurwiły mnie za przeproszeniem te mod soule na początku.. po cholere tam zostały umieszczone..
OP muzyka - szczerze powiedziawszy, nie wpadła mi narazie w ucho.. naprawdę.. wszystkie dotychczasowe odkąd pamiętam wpadały mi, z debescickim jak sobie przypomnę jak wszedł 3 Ichirin no Hana na czele, wtedy była mania hehe Możliwe, że później mi się spodoba, ale spodziewałem się po gościach więcej, co najmniej fajnego utworku na mairę takiego jednego z filmu :x

ED - i wykonanie,i muzyka tym bardziej, po prostu odjazd ^^

Epek - zauważyłem chyba polepszenie graficzki, całkiem znośne to było. Pomijam fakt cenzure, bo zaczyna się to żałosne robić w takim animku jak Bleach.. przyznam, że Shippuden jakoś ma znośną tę cenzurę na tym etapie, a Bleach od momentu arrancarów coś się popsuł.. inny team schrzanił takie świetne sceny, że szok ;p Aha, Grimi fajnei tarmosił Ichim niach niach xD

A ja nie oglądam animka DN, czytałem za to mangę, i również lekko bardziej faworyzowałem zawsze Light'a, chociaż na koncu mnie rozczarował, ale bez spoilerów..

Acalia

Intl Translator
Reaction score
354
Country
Poland

A ja nie oglądam animka DN, czytałem za to mangę, i również lekko bardziej faworyzowałem zawsze Light'a, chociaż na koncu mnie rozczarował, ale bez spoilerów..
Jak ci się nadarzy okazja to obejrzyj anime. Jest naprawde dobre i wciąga tak samo jak manga. No i ma bardzo dobry soundtrack - bardzo bardzo dobry!!

Gorzka

Registered User
中級員 / Chuukyuuin / Member
Reaction score
0
Country
Poland

Mylisz się ^^
często podobnie się zachowuję jak on
czyli tak jak w av'ie XD ( tym z senpuu of korz)

Ja jeszcze nie ruszyłam DN narazie mam faze na shojo:3 Ouran High School Host Club cała serie właśnie oglądam i zamierzam RomeoX Juliet co tydzień lzassysać

Na Dn przyjdzie czas w wakacje muahaha

juUnior stestują mój opis op'a i ending'a bleach na senpuu bo nie chce mi się tu wklejać - chyba tylko ja jakąś zjebozrodową grafike widziałam lol

Last edited:

GrayFoxx

Registered User
Reaction score
37
Country
Poland

Tutaj raczej nikt z nikim nie konkuruje, albo ja o czymś nie wiem ;p Im więcej tłumaczeń tym lepiej ^^ Sam kiedy zaczynałem pytałem się modów (noob mode) czy można dać więcej niż jedno tłumaczenie takiego samego języka, a teraz wystarczy spojrzeć, włosi 3 tłumaczenia Naruto 350 w ciągu krótkiego czasu dzisiaj hahaha xD (nie śmieje się z nich, no ale nie mogłem sie powstrzymać :x). No i Morrigan z twojastara pewnie wrócą do tłumaczenia po maturce xD

Co do epizoda Bleach, w skrócie:
OP - ogólnie za jakość wykonania (bez muzyki) to daje 5+/6, było by 6/6 ale wkurwiły mnie za przeproszeniem te mod soule na początku.. po cholere tam zostały umieszczone..
OP muzyka - szczerze powiedziawszy, nie wpadła mi narazie w ucho.. naprawdę.. wszystkie dotychczasowe odkąd pamiętam wpadały mi, z debescickim jak sobie przypomnę jak wszedł 3 Ichirin no Hana na czele, wtedy była mania hehe Możliwe, że później mi się spodoba, ale spodziewałem się po gościach więcej, co najmniej fajnego utworku na mairę takiego jednego z filmu :x

ED - i wykonanie,i muzyka tym bardziej, po prostu odjazd ^^

Epek - zauważyłem chyba polepszenie graficzki, całkiem znośne to było. Pomijam fakt cenzure, bo zaczyna się to żałosne robić w takim animku jak Bleach.. przyznam, że Shippuden jakoś ma znośną tę cenzurę na tym etapie, a Bleach od momentu arrancarów coś się popsuł.. inny team schrzanił takie świetne sceny, że szok ;p Aha, Grimi fajnei tarmosił Ichim niach niach xD

Ad konkurencji: Wszyscy wiedzą że to tylko żarty.

Ad Bleach: Nadal mam jakieś jazdy z netem więc nie mogę zobaczyć co się tam dzieje.

Ad DN: Niestety koniec historii również baaaaardzo mnie rozczarował...

juUnior

Intl Translator
MH中毒 / MH Chuudoku / MH Addicted
Reaction score
1,771
Country
Poland

Acalia jak u Gorzka, może jak przyjdzie czas w wakacje i nie będzie roboty, to chętnie sobie obejrzę DN-animek jakiś inny aniżeli Narut lub Bleach xD

Gorzka obczaje pewnie jutro, teraz idem spać :x

Dobranoc Wam xD
[nom, trzeba z tego zrobić mocniejsze hang out thread i pisać ile wlezie <pół-żartem pół serio ;p>