Polish Community - Chodź razem!

Acalia

Intl Translator
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Reaction score
354
Country
Poland
Re: Polish Hang Out Thread

Jezu ludzie! O której wy piszecie... Co wy, wogóle nie spicie :darn

yFANTgirl a może spróbujesz w Polsce coś kupić... Chyba niektóre z naszych sklepów internetowych oferują przesyłkę zagraniczną...

Co do RAWki Naruto - jest 11, a tu ani widu, ani słychu - szczerze wątpie czy coś wyjdzie wcześniej niż tydzień temu ( godzina 23,a Kylara wyrywa kartki ze swojego SJ :smile-big)... Ja bym nie miała tak wielkich nadziei... :noworry

Poza tym KuBaKa - tak sobie pomyślałam - ostatnie 16 czy 20 rozdziałów nie zostało ztomowanych w Japoni - także oficjalnie nie mogą być jeszcze zlicencjonowane skoro taki tom nie istnieje ^^ tak chyba działa Japflap - mają na serwerze ostatnie 20 chapterów ^^

Lyra Belaqua

Manga Editor
中級員 / Chuukyuuin / Member
Reaction score
85
Country
Lithuania

Acalia said:
yFANTgirl a może spróbujesz w Polsce coś kupić... Chyba niektóre z naszych sklepów internetowych oferują przesyłkę zagraniczną...
dobry pomysl :blink trzeba bendzie poszukac

Norbi

Registered User
初心者/ Shoshinsha / Beginner
Reaction score
0
Country
Abu Dhabi

merlin.com.pl

Niestety bulą dodatkowo za każdy przedmiot -_- jak kiedyś tak chciałem do siebie zamówić ale koszt wysyłki wyszedł prawie tak samo co chciałem zamówić więc dałem se spokój.

juUnior

Intl Translator
MH中毒 / MH Chuudoku / MH Addicted
Reaction score
1,771
Country
Poland

yFANTgirl zawsze byłem ciekaw, skąd masz tego nicka xD Mogłabyś napisać? kojarzy mi się tylko z Fantą (i do tego pomarańczową :x) ;p

Co do sklepów wysyłkowych, to wg mnie opłacaja sie tylko wtedy, jak czegoś dużo kupujesz. Jeśli to ma być tylko jedna, malutka rzecz, to nawet nieopłaca sie kupowac ;p

yFANTgirl said:
ohhh, to okazuje sie ze bardzo dobrze zyc w kraju gdzie nie ma szansu ze ktokolwiek kiedykolwiek kupi licencje na jakos mange XD (litwa)
jestem co-founder of hanaji-scans i nawet nie myslalam ze ludzie gdzies skarzon sie ze ktos robi skanlacje zlicencojwanych mang O_o w ogole to jesli ktos zaczol by to pay attention na scanlacje z naruto wtedy naruto-fan bylby pirewszy website ktorego podaliby do sondu. i w ogole czy ktokolwiek kiedykolwiek mial problemow dlatego ze robil skanlacje?
haha zawsze sie znajdzie jakiś plus mieszkania w swoim kraju :D
Co do "czy ktokolwiek mia³ porblemy", to jesli chodzi o jakies oficjnalne prawne skutki czy cuś, to raczej o takowej nie słyszałem, a jesli chodzi o czysto internetowe, to zdarzają się .. ekhem.. ludki które potrafią ciągle napinaś, że to lub tamto nie powinno miec miejsca. I stad siê biorą te rzeczy:
KuBaka said:
ale to prawda, ostatnio czytalem na jakims forum ze nawet skanlacje angielskie w Polsce (!!!)
Gorzka said:
Poprostu tylko w teorii jest to nielegalne i niezgodne z prawem w praktyce przymyka siê na to oko i tyle.
Dokładnie. Nawet samo JPF pisało onegdaj, ze przymyka na tłumaczenie na polski róznyc mang (tych niezlicencjonowanych..).

Lyra Belaqua

Manga Editor
Reaction score
85
Country
Lithuania

juUnior said:
yFANTgirl zawsze by³em ciekaw, sk¹d masz tego nicka xD Mog³abyœ napisaæ? kojarzy mi siê tylko z Fant¹ (i do tego pomarañczow¹ :x) ;p
lol, fanta XD w ogole to od razu to nie byl nick, a filename. ja zawsze ich skrocam, to skrocilam "your fantasy boy" do "yfantboy" XD jakos mi to sie spodobalo to kiedy otrzymalam internet nazwalam sie yFANTgirl (a "fant" w caps by to jakos odzielic od "y" i "girl" bez uzywania kropkow, przecinkow itd.), a moj brat mnie skopiowal i nazwal sie fantboy >_>

Zal ze polskie sklepy internetowe nie majo Eyeshield21 ;_;

Acalia

Intl Translator
Reaction score
354
Country
Poland

yFANTgirl said:
Zal ze polskie sklepy internetowe nie majo Eyeshield21 ;_;
Niestety - Eyeshield21 nie jest w Polsce wydawany... Może kiedyś ktoś go wyda :) Co najwyżej można zakupić u nas Naruto ~~

Gorzka

Registered User
Reaction score
0
Country
Poland

YAY! MH wr

Acalia

Intl Translator
Reaction score
354
Country
Poland

Hmm... Font mnie nadal razi trochę...
Dzięki Bogu panel boczny powr

juUnior

Intl Translator
MH中毒 / MH Chuudoku / MH Addicted
Reaction score
1,771
Country
Poland

Yhym, MH moim zdaniem lepiej wygląda na vb, wyższy standard. I chwała, ze zapgrejdowali serwer, bo nie mogłem poruszac się po MH :x

Jak Gorzka napisała, font na niuwskiki jest troche duży, ale mi tam nie przeszkadza zbytnio ^^

:gaaraball <== test czy jest xD

Acalia

Intl Translator
Reaction score
354
Country
Poland

Czy mi się wydaje czy wróciło :wtf !!!

yay dla :wtf!!!

Harry

Registered User
Reaction score
1
Country
Poland

Witam, dostalem zaproszenie od Acalii wiec wpadlem ^^. Choc jestem na mangahelpers od dawna, przynajmniej w sensie przegladania, to pierwszego posta z PODWOJNYM tlumaczeniem wrzucilem dopiero dzisiaj. I choc pierwsze tlumaczenie Naruto, to chyba calkiem niezle zwazywszy na to, ile razy topic zostal przejzany ;). Oby tak dalej. Zajme sie chyba tez Bleach'em i innymi cudami, ale to sie jeszcze okaze.

Cos o mnie? Jestem z Kielc, mam 18 lat (no w sumie dopiero 20 kwietnia) i jestem MAKSYMALNIE JEBNIETY :D! Sory za wyrazenie, ale inaczej sie nie da tego opisac, ja mam dzien w dzien zakwasy na brzuchu z powodu ciaglego smiania sie, a to wszytsko dzieki humorowi mojemu i mojej paczki. Wiem, skromnoascia tez nie grzesze, ale co Bog dal to niech czlowiek nie zabiera, co ma wisciec nie utonie i przybieżeli do Betlejem pasterze czy jakos tak xD.

A jak ktos chce mnie lepiej poznac, zapraszam na: www.dertyharry.grono.net, mozna zapraszac do znajomych jesli ktos ma konto :).

Poza tym udzielam sie tez czasem na www.allrap.pl, w roli newsmana, mam tam tez, jak na razie, jeden artykul w postaci recenzji.

Co jeszcze? Muzyka, muzyka i muzyka. W sumie oprocz kobiet mojego glowne zainteresowanie :). No i najwieksza miloscia mojego zycia jest chillout pod kazda postacia. Co tu duzo opowiadac - trzeba zyc, a nie przezywac zycie. Pozdrawiam wszystkich!

Gorzka

Registered User
Reaction score
0
Country
Poland

Witaj Harry :)

Miło znowu widzieć kogoś z Polski na MH.

Widze, że podałeś swoje grono to ja też skorzystam z autoreklamy: www.gorzka87.grono.net
również zaparszam na gronie na grono o Bleach znajdziesz je pośród moich gron :) tak samo jak na forum senpuu gdzie najczęście (ja,Acalia,juUnior) dysuktujemy o nowych chapterach Bleach i Naruto:)
Pozdrawiam

Acalia

Intl Translator
Reaction score
354
Country
Poland

Cos o mnie? Jestem z Kielc, mam 18 lat (no w sumie dopiero 20 kwietnia)
No to jestem od ciebie o równy rok starsza - Też urodziłam się 20 kwietnia :) Tylko 88' :) [btw. tego samego dnia co Hitler ==;]. Patrz co za zbieg okoliczności

gronujemy ^^. To jak wszyscy to wszyscy (dodam, że na gronie bywam...jakby to ująć...rzadko coś ostatnio...no ale bywam) http://acalia.grono.net

Last edited:

Gorzka

Registered User
Reaction score
0
Country
Poland

20 Kwietnia mówicie Hitler? po wstawce z Hitlerem zajarzyłam,że moja przyjaciółka też ma 20 kwietnia urodziny rocznik87' hehe

BTW Acalia u mnie jak np. chce odpowiedzieć to mam tylko standardowe emotki nie mam
gdzie Ty ją znalazłaś??

Acalia

Intl Translator
Reaction score
354
Country
Poland

Z tym Hitlerem to wcale nie jest tak różowo - masz 18, przychodzisz do szkoły i czekasz na życzenia a jedyne co słyszysz to " Hitler ma dzisiaj urodziny.... O Aśka też...hmmmmm"

:wtf nie znalazłam :) Tylko wpisałam wtf i wskoczyło :) Dzięki Bogu, bo ja bez niej zyć nie mogę... (co ja mam dzisiaj z tym szykiem przestawnym...)

Gorzka

Registered User
Reaction score
0
Country
Poland

YAY dodali lewe Menu:) Nareście można szybko i sprawnie korzystać z forum:)

Ide przeczytać Bleach :wtf

Lisaa

Intl Translator
Reaction score
0
Country
Poland

Hej, tutaj Lisa ^^
Cosik o mnie. Jestem z miasta o nazwie Inowrocław [takie miasto koło Bydzi i Torunia [patrzec na mape!]]. Wiek 16latek, ach te latka lecą... xD
Na MH jestem gdzieś tak od miecha, chyba xd'''
A ja obchodzę urodzinki 16lutego ^^

Acalia

Intl Translator
Reaction score
354
Country
Poland

Ohayo Lisaa!! Miło, że wpadłaś ^^
myśmy już sobie trochę pogadały, a teraz mamy gdzie ^^chodzi mi o to - że tutaj możemy)

AAAAA!! Ichigo wkońcu gdzieś w tym BLEACHu dobiegł!!! I to na kogo wpadł...^^

Lisaa

Intl Translator
Reaction score
0
Country
Poland

Wpadł na mojego kochanego Ulq-chan'a! *^^* I tak wiemy kto wygra..... Głupi Tite ukatrupił Rukie! ;______; Ile on już chciał razy ją ukatrupic *liczy* prawie 4 razy!! Za 5 się udało.....

Acalia

Intl Translator
Reaction score
354
Country
Poland

Och - Rukia jeszcze zyje ^^ Jeszcze... A Orihime chce się wydostać, żeby jej pomóc za wszelką cenę. W Bleachu robi się niezwykle ciekawie...
No i dwie cudowne wkładni Druga chyba jeszcze lepsza od pierwszej - Tite rozbudził w nas nadzieje na nadejście vizardów i suppose... ^^
(chyba się cieszę za bardzo ^^)