Polish Community - Chodź razem!

GrayFoxx

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Reaction score
37
Country
Poland
Re: Polish Hang Out Thread

user cp -> I po lewej masz menu, prawda ?, klikasz na buddy list i dodajesz :)

Moderator Notice:
Zacząłem sobie ściągać D.Gray-man'a, ten opening jest po prostu świetny, piosenka naprawdę mistrz :D~ GF

Last edited:

Acalia

Intl Translator
Reaction score
354
Country
Poland

Oh D.Gray-Man - manga jest cudowna, wspaniała i wogóleniewiemconapisaćboprzymitnikówzamałożebywychwalić ^^ (na mandze to można się aż poryczeć - tak hipnotyzuje klimatem...w połączeniu z "grief and sorrow "z Naurto OST 3)
Anime przez pierwsze 5-9 odcinków przyjemne, potem trochę gorzej (pomijam Miranda story bo ta część jest fajna), zaczynają wstawiać nowelki zamiast prawidłowej fabuły, ale od 24 odcinka znowu wraca do dawnej formy, a nawet lepszej ^^
Łapie klimacik od 22-26 odcinka huhuhuhuhu... (tak od Croriego jest coraz lepiej)
Drugi opening jest lepszy od pierwszego(wizualnie i muzycznie, zaś drugi ending jest fajny ^^ lepszy niż 3). BTW Komui-nisan kosi wszystko i wszystkich(ma wspaniałego seyiuu - tego samego co Keigo w Bleachu ^^ bossski). No i OST od 24 odcinka daje ten niesamowity klimat... Gotyk i mhrokkk...

Shapp. przesadzasz :P

Last edited:

Shapp.

Registered User
中級員 / Chuukyuuin / Member
Reaction score
4
Country
Poland

A ja chciałabym żeby mnie ntoś poklepał po główce,hugnął czy inne duperele a tu kubeł zimnej wody .___. wszędzie tak samo,sniff .___.<odgłos zamykania się w sobie,cień na łbie,kijaszek w dłoń i kręcu,kręcu nim kółeczka na piasku>

Mam zamiar zaczać D.Gray'a po Ourania by nie mieszać sobie tematyk : > O czym to w ogóle jest? : >

GrayFoxx

Registered User
Reaction score
37
Country
Poland

Lepiej zapytaj Acalii, ja obejrzałem dopiero 1 odcinek.

Acalia

Intl Translator
Reaction score
354
Country
Poland

Shapp. - masz takie same objawy depresji jak Tamaki z Ourana :lol btw. boskie ^^

Ouran dobry dobry... zakochałam się w OHSHC od pierwszego wejrzenia - Shapp. oglądaj to sobie powzdychamy :) kukukuku ^^!!

D.Gray-Man -
o egzorcystach, niejakim przeklętym Allenie Walkerze i Mrocznej Organizacji Religijnej walczącej ze zwiastującym czas apokalipsy Milenijnym Earlem i jego poplecznikami czyli rodzinką Noah ^^.
Egzorcyści walczyć za pomocą czegoś co nazywa się Innocence (niewinność - nie tłumaczymy). Świetna manga - o wiele zabawniejsza niż anime. Ale anime też warto obejrzeć - dla boskiego głosu Laviego/Raviego ^^
Btw. akcja toczy się w XIX w. co dodaje jeszcze uroku ^^
(wszystko przepełnione czarnym humorem, nieco sarkastycznym, ale boskim...)

btw2. manga ma dopiero 116 rozdziałów (a ukazuje się chyba od ponad 2,5 roku w SJ. Autorką jest kobieta(doh!!) Hoshino Matsura, która ma świetną kreskę tylko nie wyrabia z terminami ^^ dlatego często nowy chap d.gray-mana jest co dwa tygodnie[podobno Hoshino była ciężko chora i dlatego..])

Last edited:

GrayFoxx

Registered User
Reaction score
37
Country
Poland

Kolejne pytanko na temat D.Gray-man'a:

Acalia od jakiej grupy fansubber'ów powinienem ściągać, to jakże wspaniałe anime xD Ściągnąłem 1-szy odcinek od grupy SD-Project, ale zauważyłem że albo postanowili przestać wypuszać dalsze odcinki, albo po prostu spóźniają się, i to bardzo, bo zatrzymali się na 20-tym którymś odcinku. W związku z tym, postanowiłem ściągać od grupy Black Order. Jest ktoś jeszcze na tym polu kogo mogła byś mi polecić ??

Last edited:

Shapp.

Registered User
Reaction score
4
Country
Poland

Jej,zaintrygowałaś mnie *___* Rozumiem,że dosiwadczę tam jakiesik fajnych biszów,prawda? (:
...prawda?.__.
Aj tam,ale pewno nawet poczytać dla fabuły.Za tydzień powinnam skończyć Ourana i biorę się za Graya : > Hm...Nie wiecie czy zajmuje się nią może jakaś polska grupa?Lubie rozumieć w 100 % to co czytam...

Ouram mnie rozwalil juz na wstepie xD Kawa byla mistrzostwem xD Matka myślała,że dostałam zawału jak mnie zastała na podłodze nie mogącąc złapać tchu o_o

Acalia

Intl Translator
Reaction score
354
Country
Poland

SD robiło niezłe suby, ale chyba porzucili d.graya dla shippuudena, także ja teraz korzystam z black-order - oni to robią w miarę przyzwoicie ^^. Wkońcu stąd mają swoją nazwę ^^

Niee, niestety nikt nie robi Ourana (oh nawet nie wiesz jaka to pain in the ass tłumaczyć shojo ~~ mordercze ilości dialogów^^).

Ale Ouran to nic skomplikowanego - tylko wkurzające jest to, że rozdziałów jest obecnie 50 a ja mam ostatni przetłumaczony tom 10 - 42,43,45 bez 44 ==" psuje się cała zabawa =="
Za to D.Gray-Mana robi kilka polskich grup ^^ ale bez najnowszych rozdziałów...

BTW. Fajne bishe som fajne - od Allena, przez Raviego po Kandę ^^ huhuhu.
No i Tiki Noah mrrr....

No sama popatrz jaka piękna KRESKA ^^ http://img522.imageshack.us/img522/4835/dgraymanv10ch094p02kk3.png

GrayFoxx

Registered User
Reaction score
37
Country
Poland

Ok, long post incoming.
Many of you have noticed we've slowed down. Well, there's several explanations for that. The simple one being that one of our key members, Soulfang, has decided to stop working on the shows he was working on. This was pretty much all our on going projects, they include Naruto Hurricane Chronicles, Yu-Gi-Oh GX, and more importantly since he did most of the work, D.Gray-man. Since he decided to stop, we had to restructure all of those projects, and that's why we've taken so long to release anything. From now on, Mystique will be translating D.Gray-man(she's the official spokesgirl for it), and Kunio will be checking the translations. Other than that, timers might shift every once in awhile but the quality and consistency will remain the same. Yu-Gi-Oh GX will be a problem. You see, the reason why there wasn't that many releases of it to begin with is because it was a fun side project for Soulfang, and since he's no longer working, I guess it's stalled almost to a drop. For D.Gray-man, like Mistique said, we will be releasing batches of episodes until we catch up. I'd say estimated by mid-week you should see at least three of them. Naruto 8-9 was released today, and 10 will be released afterwards(a few hours from now maybe?). We'll get back on track and start doing same day releases or releases a day after, but we'll maintain a weekly schedule. To all who support us, thanks a lot for waiting, sorry about that, and we hope you'll stick with us in the future.
Have fun downloading, nab it at the usual places.

Z tego można wywnioskować że SD nie ma zamiaru porzucić D.Gray-man'a, ale faktem jest, że zamieścili to 21-szego kwietnia. Sam nie wiem co o tym myśleć, bo chce od nich ściągać, ale jeśli porzucą projekt, to się załamię, bo nie lubię mieć różnych subów.

Last edited:

Acalia

Intl Translator
Reaction score
354
Country
Poland

hmm... No niby tak wynika z tego co napisali, ale... Troche kicha tyle czekać ~~" Tym bardziej, że dopiero od 20 epa zaczyna się ciekawa akcja... A i SD zdarzały się fajne wpadki ^^ No nic, ja na bierząco oglądam te które wychodzą najszybciej :) 2 opening rox ^^

Shapp.

Registered User
Reaction score
4
Country
Poland

Ajm,no tego no,nie chodziło mi o mangę Ouran tylko o mangę D.Gray x)''' Baj de łej,Ouran jest w wersji mangowej?O_O<ślepia się świcą>

Czy tylko mi ta kreska przypomina DN i Hikaru no Go?o_o

Acalia

Intl Translator
Reaction score
354
Country
Poland

khem khem - to i tak odpowiedziałam ^^

No Ouran ma 11 tomów(i ciągle wychodzą ^^ tylko jeden rozdział na miesiąc i zazwyczaj ma około 40 stron do 50)

Bo anime zatrzymało się na 9 tomie i dali własne alternatywne zakończenie(całkiem niezłe notabene), a manga dalej leci - może zrobią OHSHC II ^^
Tylko mangę trudno znaleźć tak, żeby wszystko było ^^

czekaj czekaj - kreska mangi zdeczka się różni, szczególnie w późniejszych tomach...Ale jest bardziej romantyczna...
http://img101.imageshack.us/img101/6642/hostclubv2c04034kb9.png

a kreska d.gray mana jest nieco zabawniejsza niż w DN, taka komiczna nieeco

Last edited:

GrayFoxx

Registered User
Reaction score
37
Country
Poland

Ahh... życie moda to ciężka sprawa, dziś nie mogę iść spać co najmniej do 3 w nocy, z powodu konkursu, który musi być uruchomiony o godz. 21.00 czasu Nowy Jork :s Dowiedziałem się też że razem z TechnoMagus'em będziemy odpowiedzialni za Thready Contributions i galerię Vhey I Dynamic Dragona. OMG!
:laser

Moderator Notice:
Odezwijcie się na moim Ask Me Thread, proooooooooooszę.........~ GF

Last edited:

Gorzka

Registered User
Reaction score
0
Country
Poland

Tyle pracy a ty jeszcze chcesz pytania w Ask Me Thread :XD Don't overdo it

GrayFoxx

Registered User
Reaction score
37
Country
Poland

Ehh... TechnoMagus, który razem ze mną został nominowany na Moda sekcji Art, powiedział że idzie spać, i nie wie czy obudzi się na czas dodawania poll'a do Thread'a konkursu, więc cała robota spadła na moje barki :notrust Ale chyba wszystko mam przygotowane, wiem co mam zrobić, więc wszystko powinno pójść gładko :amuse

Shapp.

Registered User
Reaction score
4
Country
Poland

A co my tam mamy pisać?.___. pytać co miałeś na kolację?O_o tylko smaka mi narobisz<burcz,burcz w brzuchu>
Połknęłam przed chwilką 3 odcinki Ourana jeden za drugim i pewnie rzuciłabym się na więcej gdyby nie matka,która w obawie przed moim zdrowiem zagroziła,że zabierze mi komputer jeśli nie przestanę "ogladać tych prymitywnych,chińskich bajek po których turlam się ze śmiechu"xDDD
Jestem fanką Beelznefa xDDD Bosz,to było piekne.
"OMG!Otaku!I've never seen him before" : D

edit

Gray,co to w ogóle za konkurs?

GrayFoxx

Registered User
Reaction score
37
Country
Poland

Shapp.

Registered User
Reaction score
4
Country
Poland

Mogę Foxy-kun? : >

Gorzka

Registered User
Reaction score
0
Country
Poland

Teraz oglądałam kolejny odcinek Ourana i doszłam do wniosku że kolejnym smaczkiem dla mnie jest Renge-chan *Renge mod* oooo ohohohoh ohohohoho :XD

BTW Haruhi mnie denerwuję z tym zerowym LibidoXD Za dużo nauki, ojciec trans, matka dead czy to jej odebrało pociąg seksulany lol jak to brzmi XD

GrayFoxx

Registered User
Reaction score
37
Country
Poland

Chyba też muszę zająć się oglądaniem tejże oto mangi/anime, bo nie mam zielonego pojęcia o czym mówicie, to przygnębiające :darn