Polish Community - Chodź razem!

Shapp.

Registered User
中級員 / Chuukyuuin / Member
Reaction score
4
Country
Poland
Re: Polish Thread

FMA rlz ;) jestem fanką juz od dobrego roku.
Yay!Nel w dorosłej postaci!Skopie tyłek Noitorze i koniec zabawy x3 Cos czuje,ze bede jej fanką x3
Ichigo i bez translacji mnie wkurza :/

emtelka

Registered User
Reaction score
1
Country
Poland

za to Rukia nie xD

anime FMA ma fabule jako-taka, a w mandze rozwija sie coraz ciekawsza, i prawdziwym cierpieniem dla mnie jest czekac miesiac na kolejny chapter :( to straszne :(

Acalia

Intl Translator
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Reaction score
354
Country
Poland

Una - koniecznie tylko manga - anime jest nic nie warte! No może prócz animowanego Tykiego :D~~~~... Tak czy siak, manga DGM rządzi niepodważalnie - gotyckie klimaty!!

Shapp. a dzie ty dię podziewałaś! Dawno sie nie odzywałaś no!!

Nel - roxuje! Obdarte wdzianko - Inoue przy niej nawet odpada :D

Una

Registered User
初心者/ Shoshinsha / Beginner
Reaction score
1
Country
Poland

Nel - roxuje! Obdarte wdzianko - Inoue przy niej nawet odpada :D
Nawet nie ma co porównywać x33

Ale to mi trochę przypomina Yoruichi ze swoją nagłą przemianą w SS, z słodkiego kotka w biuściastą panienkę...

No tak.. teraz pokonają bez przeszkód Noitorę ale co sie stanie kiedy nagle wyskoczy na nich Ulquiorra ;)

makhan

Manga Editor
Reaction score
197
Country
Poland

Hmm
Jak to jest możliwe, że dotychczas nie zauważyłem tego wątku???
No więc na razie tylko wpadam się przywitać, później może napiszę coś konstruktywnego. A więc witam serdecznie wszystkich Polaków :]
I oczywiście zgadzam się, że Nel w nowej postaci jest dużo przyjemniejsza dla oka ;)
A Inoue nie lubię :/

----edit----
emtelka said:
manga ktora polecam (bo anime jest zupelnie inne) jest FMA, mam nadzieje ze tez ktos oprocz mnie ja czyta
Czytuję jak się nowy chapter pojawi, ale muszę niestety powiedzieć, że zaczyna mnie trochę nudzić. Zwłaszcza, że rozdziały rzadko wychodzą, przez co się dłuży. A anime mi parę osób polecało, zacząłem oglądać, ale przestałem chyba po 10 odcinkach.

Una said:
A Bleach'a cały czas ciagne z nadzieją że wreszcie coś rozwiną a nie tylko te walki jedna po drugiej...
Też nie podoba mi się w Bleachu to przedłużanie walk (chociaż nadal jestem jego zagorzałym fanem :]), na szczęście w ostatnich dwóch chapterach pojawił sie jakiś ciekawy wątek dotyczący Nel. Po najnowszym rozdziale z niecierpliwością czekam na następny :)

Acalia said:
no i niech Kubo odkryje chociaż jedną z tajemniczych kart - np.: niech truskawek dowie się czegoś na temat Tatusia itp...
Też sie tego nie mogę doczekać :)

Una said:
Ale to mi trochę przypomina Yoruichi ze swoją nagłą przemianą w SS, z słodkiego kotka w biuściastą panienkę...
Racja, ale nie mogę powiedzieć, że mi się to nie podoba :D

Last edited:

juUnior

Intl Translator
MH中毒 / MH Chuudoku / MH Addicted
Reaction score
1,771
Country
Poland

Una said:
Ajj mi też się tak skojarzyło .. :x

Witaj makhan xD

Shapp.

Registered User
Reaction score
4
Country
Poland

Ajj mi też się tak skojarzyło .. :x
No to chyba nie źle x3 im wiecej Yoruichi w Bleachu tym lepiej !>w< (Yoruichi lover,mode on! Nawet ją cosplayowałam na Doji >w<)

Ano wiesz Acalia,RO to potężna pani :P Wciąga xD'' No i nie mialam o czym pisac Oo'' ale czytam was regularnie ^^

No ale gdzie tłumaczenie Naruto?Nie lenic sie,wakacje sie skonczyly!x3

GrayFoxx

Registered User
Reaction score
37
Country
Poland

Znikam na chwilkę a tu znowu tylko Bleach i Bleach, ludzie zacznijcie czytać jakąś inną mangę! :XD

juUnior

Intl Translator
MH中毒 / MH Chuudoku / MH Addicted
Reaction score
1,771
Country
Poland

Shappek said:
Nawet ją cosplayowałam na Doji >w<)
Trudno to sobie wyobrazić, gdyż wyobrażam sobie dziewczynkę 12-letnią <bez obrazy ;p> przebraną za Yoruichi *x* I gdzie te wdzięki? :p <joke>

Shappek said:
No ale gdzie tłumaczenie Naruto?Nie lenic sie,wakacje sie skonczyly!x3
Shappek zrób tłumaczenie od czasu do czasu nyo Tak fajnei Ci szło z Bleach :p

Bleach osiągnął dno tasiemcowe... <bez jakiś niedomowień :p>

Neutm

Registered User
下級員 / Kakyuuin / Jr. Member
Reaction score
2
Country
North Pole

Może i bliczek je osiągnął, ale próbuje się podnosić, Naruto - nie.

makhan

Manga Editor
Reaction score
197
Country
Poland

E tam, narzekacie. Chcecie zobaczyć dno tasiemcowe to poczytajcie Detective Conan. Tam przez jakieś 50 tomów cały czas jest wałkowane to samo. Przez kilka(naście) pierwszych to było całkiem ciekawe. Ale szybko przestało być :P Jeszcze, żeby główny wątek posuwali coś do przodu. Ale nie XD
Zresztą Death Note podobnie, choć nie jest z nim aż tak źle jak z Detektywem Conanem.

------------------REKLAMA----------------------
A przy okazji zapraszam na www.franky-house.com Forum dopiero powstało, ale może się z tego wykształcić całkiem niezła alternatywa dla mangahelpers. No i to nie tylko forum, ale też duża grupa skanlacyjna, a skanowanych tytułów ciągle przybywa (na razie jest One Piece, Naruto, Bleach, Tsubasa RC, Fairy Tail, D.Gray Man, w najbliższym czasie będzie jeszcze Berserk i xxxHolic) :) No i mamy dział Arcade, gdzie ciągle przybywa flashowych gierek :D
--------------KONIEC---REKLAMY--------------

Neutm

Registered User
下級員 / Kakyuuin / Jr. Member
Reaction score
2
Country
North Pole

" Zresztą Death Note podobnie" Ono jest na tyle dobre, że dość szybko się skończyło ( chociaż i tak za późno).

Jedynym "dobrym" tasiemcem po 200 rozdziale jest Eyeshield...

makhan

Manga Editor
Reaction score
197
Country
Poland

O, jeszcze jedna manga, do kategorii tasiemcowe dno. Prince of Tennis. Chociaż w sumie jest całkiem fajna, to motyw z utratą pamięci przez głównego bohatera jest tak idiotyczny, że jak to przeczytałem, myślałem, że to jakiś żart. To był najbardziej kretyński chapter jaki zdarzyło mi się czytać przez ostatni rok XD A Eyeshield jest też całkiem fajny, ale mnie trochę już męczy. Chociaż najnowsze chaptery są całkiem sympatyczne.

Acalia

Intl Translator
Reaction score
354
Country
Poland

O, jeszcze jedna manga, do kategorii tasiemcowe dno. Prince of Tennis. Chociaż w sumie jest całkiem fajna, to motyw z utratą pamięci przez głównego bohatera jest tak idiotyczny, że jak to przeczytałem, myślałem, że to jakiś żart. To był najbardziej kretyński chapter jaki zdarzyło mi się czytać przez ostatni rok XD
Dobra wiadomość - do końca życia tej mangi zostało max 12 (a może nawet 11) rozdziałów ^^

Bah Eyeshield21 jest w pytę i już na pewno zmierza w kierunku końca ^^
Ostatnie chapy trzymały w napięciu, jest zabawnie, dramatycznie - czego więcej potrzeba. Przynajmniej jest dużo dynamiki. Nie tak jak w Bleach czy Naruto - flaki z olejem/matrix mega-uber-badassy...

Teraz przeczytałam Katekyo Hitman Reborn!(jedna z popularniejszych mang SJ), też mi się spodobała, a dobiła już do 160 chapa. (tylko strasznie smęcili przez pierwsze 7-8 tomów, ale potem zrobiło się słodko). Trochę naiwna, zabawna, ale ma niesamowicie badassowskie momenty, dużo krwi się leje, bohaterowie czasami przegrywają (też duży +), no i sama fabuła - motyw z mafią, interesujący. I jest sadysta, który nie trawi "żywych" ludzi... Tylko trochę boli, że główny bohater na początku cipa jest straszna (dzięki Bogu powoli się wzmacnia) =='

Poza tym Gintama jest świetna [a już ponad 180 chapów] (tylko brakuje w niej sensownego plota, ale przy takiej ilości gagów i boskich postaci mnie to nie przeszkadza....chociaż coś a'la wątek można wyodrębnić <walka między prawdziwymi Shoroyasha a rewolucjonistami).

Last edited: