Malay Community v.5

Epul

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Dec 21, 2006
Messages
1,858
Reaction score
17
Age
36
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

@peculator- wah banyak la bagus!! cepat2 recommend A&M kat aku!!!! Onegai!!
 

Peculator

Manga Editor
下級員 / Kakyuuin / Jr. Member
Joined
Jan 16, 2009
Messages
51
Reaction score
3
Gender
Male
Country
Antarctica
Re: Malay Thread v.5

@peculator- wah banyak la bagus!! cepat2 recommend A&M kat aku!!!! Onegai!!
Nanti aku sort it out...


Selamat menyambut Ramadan...
 
Last edited:

descendant

Registered User
上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member
Joined
Oct 26, 2006
Messages
303
Reaction score
14
Gender
Hidden
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

uu dah lama aku tak lepak kat sini
 

Azurel

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Jan 9, 2007
Messages
1,334
Reaction score
12
Gender
Female
Country
Singapore
Re: Malay Thread v.5

erm, Selamat Hari Raya smuer!!!

*hides*
 

antukecik

Registered User
中級員 / Chuukyuuin / Member
Joined
Jan 15, 2006
Messages
226
Reaction score
1
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

salam smua otaku~ huhu..
dh 2 tahun aku x bukak MH
:D skang ni dh maju btul la...

tiba2 tingin plak aku memajukan manga dlm bahasa melayu
sape nk join kita buat group lol :P
 

sushi

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Jul 8, 2006
Messages
802
Reaction score
0
Gender
Hidden
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

ARGHHHHH....

SIOT...hampeh.....baru 2 minggu exam rasa cam tak nak hidup dah....byk gila aku kantoi....

hahhaha....sorry lama tak jenguk sbb super busy....tgh exam di saat yg genting lagi memilukan...

kay lah...korang suma gud luck and all da best..

@bax??? ko sakit per???

@epul mana ko pegi????

@azurel.....hello akak S'pore...lama tak dgr brita...
 

Azurel

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Jan 9, 2007
Messages
1,334
Reaction score
12
Gender
Female
Country
Singapore
Re: Malay Thread v.5

hihi sushi! mmg dah lama tk dgr khabar. hehe. asal aku digelar akak s'pore pulak. :s good luck for ur exams! oh and selamat hari raya haji in advance. hahaha
 

sushi

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Jul 8, 2006
Messages
802
Reaction score
0
Gender
Hidden
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

jantungku berdegup-degup. dalam masa kurang 3 jam SPM!!!! SPM!!!! SPM!!!! keluar. Masa exam pon tk seteruk ni. ARGHHHHHH!!!!! Memandangkan tempat ni da kena tinggal, aku nak kata, I'm scared! Nervous as only heaven makes me relax.
 

Azurel

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Jan 9, 2007
Messages
1,334
Reaction score
12
Gender
Female
Country
Singapore
Re: Malay Thread v.5

I hope your results was good. Moga maju jaya. :D
 

harithnoark

Manga Editor
初心者/ Shoshinsha / Beginner
Joined
May 24, 2009
Messages
10
Reaction score
0
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

hai semua!
 
Last edited:

soDeq05

Manga Editor
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Dec 3, 2008
Messages
567
Reaction score
976
Gender
Male
Country
Japan
Re: Malay Thread v.5

Assalamualaikum :)
apa khabar semua?
haha.. xtaw plak topic macam ni wujud.
first time post kat topic ni :XD
 

harithnoark

Manga Editor
初心者/ Shoshinsha / Beginner
Joined
May 24, 2009
Messages
10
Reaction score
0
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

tapi aku heran mana yg lain pergi ni?
 

amar_kun

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Jan 20, 2006
Messages
814
Reaction score
22
Age
36
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

salam

lama giler aku tak kat sini. sibuk gile.

weh bax ko keje kat mana skarang?

epul ko kat mana plak?

azurel, meh la lawat kitorng kat mesia.

sushi, ko turun laa kat kl, nanti aku belanja ko makan sushi king. ko skang dah abis spm kan? ko blajar matriks mana? ke dah masuk uni>?

+addendum

weh.. dah berhari2 aku post kat sini takde sape2 balas pon.. wahwahwah.. mmg dah mati agaknya thread ni.. hehe
 
Last edited:

Peculator

Manga Editor
下級員 / Kakyuuin / Jr. Member
Joined
Jan 16, 2009
Messages
51
Reaction score
3
Gender
Male
Country
Antarctica
Re: Malay Thread v.5

Geez, my last post around august in this thread.... lama tuu..

salam smua otaku~ huhu..
dh 2 tahun aku x bukak MH
:D skang ni dh maju btul la...

tiba2 tingin plak aku memajukan manga dlm bahasa melayu
sape nk join kita buat group lol :P
Salam.
Kena la ada website yg host scans tu la... baru dpt tarik pembaca Bahasa Melayu.

Assalamualaikum :)
apa khabar semua?
haha.. xtaw plak topic macam ni wujud.
first time post kat topic ni :XD
Waalaikumsalam.
Topix ni dah lama wujud, sampai dah version 5.

tapi aku heran mana yg lain pergi ni?
Sumer busy kot...

salam
weh.. dah berhari2 aku post kat sini takde sape2 balas pon.. wahwahwah.. mmg dah mati agaknya thread ni.. hehe
Geh, thread ni hidup lagii... cuma nyawa² ikan jer.
 

harithnoark

Manga Editor
初心者/ Shoshinsha / Beginner
Joined
May 24, 2009
Messages
10
Reaction score
0
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

hehe dapat gak aku buat group dlam MH ni..mugen scan
 

hajix91

Registered User
初心者/ Shoshinsha / Beginner
Joined
Jun 20, 2010
Messages
8
Reaction score
2
Age
29
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

salam..huhu, sy baru di sini..jadi kalau ade ape2 boleh la sy post kat sini kan kalau nak tau pape pasal community ni...em, boleh tak sape2 terangkan kat sy mcmane nak involve dalam community ni, contoh mcmane korg start jadi translator ke, Manga Editor ke??....kalau nak join team yg translate manga ke manga Bahasa Melayu camane??
 

sushi

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Jul 8, 2006
Messages
802
Reaction score
0
Gender
Hidden
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

salam


sushi, ko turun laa kat kl, nanti aku belanja ko makan sushi king. ko skang dah abis spm kan? ko blajar matriks mana? ke dah masuk uni>?
Assalamua'laikum...huhuhu, aku kat kml skang. Gila busy tapi ok ar. Hahahha, ko nak blanja aku sushi king? Ada RM0.3K tak at least tuh? Hhahaha, kenangan terindah!
 

Peculator

Manga Editor
下級員 / Kakyuuin / Jr. Member
Joined
Jan 16, 2009
Messages
51
Reaction score
3
Gender
Male
Country
Antarctica
Re: Malay Thread v.5

salam..huhu, sy baru di sini..jadi kalau ade ape2 boleh la sy post kat sini kan kalau nak tau pape pasal community ni...em, boleh tak sape2 terangkan kat sy mcmane nak involve dalam community ni, contoh mcmane korg start jadi translator ke, Manga Editor ke??....kalau nak join team yg translate manga ke manga Bahasa Melayu camane??
Selamat datang ke MangaHelpers. Kalau nak involve ngan mana² group, boleh apply kat page diorang. Tentang manga version BM susah sikit la sebab MangaHelpers skarang ni dah x host manga baik English-scanlated atau mana² bahasa so lupakan la... baik sokong OpenManga.org
 

soDeq05

Manga Editor
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Dec 3, 2008
Messages
567
Reaction score
976
Gender
Male
Country
Japan
Re: Malay Thread v.5

ah, sunyinya. . mna perginya smua org ?? :huh
 

Epul

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Dec 21, 2006
Messages
1,858
Reaction score
17
Age
36
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

Fuyoooo ade lagi thread ni rupanya...........dah berzaman aku x masuk sini........XDXD
 
Top