Polish Community - Chodź razem!

GrayFoxx

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Reaction score
37
Country
Poland
Re: Polish Thread

Nieeeeeeeeee.............. Aca-chan zabrała 500 post, ja go chciałem :scry

Lisku,faza na KH?
Kocham Kingdom Hearts :luv

Sygnaturka rlz,mru x3
tez pochwalam sygnature z avatarem :tem
Sankyuu!!! :amuse

musze Cie GrayFoxx rozczarowac: nie wiem o co chodzi :(
Foxxy, tytuł słyszałam, ale szczególnie się nie zgłębiałam - warto?
Szkoda że nie wiecie o czym mówię... -_-; Po pierwsze, Kamen Rider to nie anime, tak jak pewnie myślałyście :p Ale zamiast wam opowiadać, po prostu zamieszczę fotkę, wszystko stanie się jasne kiedy ją zobaczycie :amuse

bax jest geniuszem x) sygnaturek, to samo OS.Hoshi ^^'...
Tak, bax zna się na rzeczy :tem

emtelka

Registered User
中級員 / Chuukyuuin / Member
Reaction score
1
Country
Poland

power rangers? ;)

GrayFoxx

Registered User
Reaction score
37
Country
Poland

Można tak powiedzieć, ale gwarantuje że Kamen Rider jest lepszy od Power Rangers, i to o wiele :amuse

Tytani

Registered User
初心者/ Shoshinsha / Beginner
Reaction score
4
Country
Poland

GrayFoxx co do zestawu to odlotowy, szczegolnie banner ( uwielbiam Riku xD )...nie zmieniaj go plis za szybko ;P
A co Kamen Rider, pierwsze raz slysze...wybacz ^^

GrayFoxx

Registered User
Reaction score
37
Country
Poland

GrayFoxx co do zestawu to odlotowy, szczegolnie banner ( uwielbiam Riku xD )...nie zmieniaj go plis za szybko ;P
Nie martw się, nie zamierzam nic zmieniać, nie mogę przecież co 5 minut męczyć bax'a o nowy set :amuse

A co Kamen Rider, pierwsze raz slysze...wybacz ^^
W sumie to nie powinienem być zaskoczony, chociaż Kamen Rider czyli aka. Masked Rider leciał w naszej telewizji :tem

Jestem w trakcie tłumaczenia Naruto 368, sprawdźcie jeśli chcecie

[Shonen] [Polish] Naruto Chapter 368 by GrayFoxx

Last edited:

Gorzka

Registered User
Reaction score
0
Country
Poland

Ja tam wole Ultraman'a od Kamen Raider'a:)
Sygna i av piękne. Tylko nigdy nie zrozumiem połączenia Disney'owskich postaci z mangowymi XD

GrayFoxx

Registered User
Reaction score
37
Country
Poland

Ja tam wole Ultraman'a od Kamen Raider'a:)
Hmm... a o tym akurat nie słyszałem :p

Sygna i av piękne. Tylko nigdy nie zrozumiem połączenia Disney'owskich postaci z mangowymi XD
Według mnie to połączenie jest wyjątkowo udane :amuse

Aha, a jeśli chodzi o te moje tłumaczenie to chyba jednak będę musiał trochę poczekać aż je skończę, ponieważ to tłumaczenie z którego korzystam jest bardzo nie jasne :notrust

Oi! Co tu tak cicho!? Mówiłem przecież o reanimacji tego thread'a a nie o kremacji... -_-;

Last edited:

Acalia

Intl Translator
Reaction score
354
Country
Poland

Oi! Co tu tak cicho!? Mówiłem przecież o reanimacji tego thread'a a nie o kremacji... -_-;
Rano jest, nie ma rawki ES21, weeee... Nawet gadać się nie chce...

Foxxy, do co Kamen Rider - myślałam o mandze, ale najwyraźniej się pomyliłam...
NIE NO NA PEWNO BYŁA TAKA MANGA!!

poza tym spać mi się chce dopiero wstałam...

hahahaha! wcześniej zostałam posiadaczką 500 postu!!! RZĄDZĘ!! xD

Last edited:

juUnior

Intl Translator
MH中毒 / MH Chuudoku / MH Addicted
Reaction score
1,771
Country
Poland

GrayFoxx said:
Quote: Originally Posted by Gorzka

Według mnie to połączenie jest wyjątkowo udane
Ja się zgadzam z Foxxikiem, polączenie Square postaci z FF i ich stylu z Deisney chompany jest doprawdy niesamowicie udane. A mówi to fan Disney'a xD
Aczkolwiek dla kogoś, kogo nie interesuje FF, może się faktycznie wydawać trochę skiszone... :p

Co do tego Rider'a, aj nie mogę sobie wyobrazić, że coś może być lepsze od Power Rangers, loub tego typu serialikach buehehe :p Wybacz Foxxik :p

GrayFoxx

Registered User
Reaction score
37
Country
Poland

Ore... Sanjou! :amuse

Ja się zgadzam z Foxxikiem, polączenie Square postaci z FF i ich stylu z Deisney chompany jest doprawdy niesamowicie udane. A mówi to fan Disney'a xD
Aczkolwiek dla kogoś, kogo nie interesuje FF, może się faktycznie wydawać trochę skiszone... :p
To prawda że dla kogoś kto nie jest zaznajomiony ze światem FF może się to wydawać trochę dziwne... ;)

Co do tego Rider'a, aj nie mogę sobie wyobrazić, że coś może być lepsze od Power Rangers, loub tego typu serialikach buehehe :p Wybacz Foxxik :p
No, szkoda że nie dajesz się przekonać do Kamen Rider... :p

Rano jest, nie ma rawki ES21, weeee... Nawet gadać się nie chce...
Nigdy nie próbowałem tego czytać... :oh

Foxxy, do co Kamen Rider - myślałam o mandze, ale najwyraźniej się pomyliłam...
NIE NO NA PEWNO BYŁA TAKA MANGA!!
No i masz rację! :nuts Jest coś takiego jak "Kamen Rider SD" jest to OVA, ale nie oglądałem :amuse

poza tym spać mi się chce dopiero wstałam...
A co ja mam powiedzieć jak codziennie budzę się najwcześniej o 15:00 :blink

hahahaha! wcześniej zostałam posiadaczką 500 postu!!! RZĄDZĘ!! xD
. . . . . . -_-;

Last edited:

emtelka

Registered User
Reaction score
1
Country
Poland

a mnie najbardziej boli ze jest przerwa w DGM :( toz to skandal ;)

Acalia

Intl Translator
Reaction score
354
Country
Poland

Och, nie mów tak - Hoshino ma problemy z barkiem - lepiej żeby się podleczyła - zresztą lepsze to niż dłuuuuuuga przerwa. Poza tym kreska Katsury jest niesamowita, niezwykle dokładna i nie dziwię się, że po ostatnich chapterach chce odpocząć... takie grafiki jak ostatnio to perełki wśród mang... <3
Ale nie przeczę, sama nie mogę się doczekać rozdziału 130 ;__;

ale...DAMY RADĘ!!

Shapp.

Registered User
Reaction score
4
Country
Poland

Oj,a to sie rozkręciciliście.
Blicz cos ruszyl,hyyym.Fajno.
Utknęłam w 6 ch DGM i nie mogę dalej ^^' powiedzcie mi,że dalej jest ciekawiej.

Acalia

Intl Translator
Reaction score
354
Country
Poland

Shapp. z pełną odpowiedzialnością mogę ci obiecać, że od 3 tomu D.gray-man staje się fajny, a od 41 rozdziału akcja się rozkręca na całego. Chociaż już w 4 tomie są początki prawdziwego plotu. Musisz przetrwać arc z LaLą, lekko nużący arc z Mirandą, a potem to już z górki!! Woot woot pojawi się Lavi i zacznie się niesamowite tempo zdarzeń! A już tomy od 10 to mistrzostwo rysunku i zwrotów akcji!!

Nareszcie Bleach może ruszy z akcją - bo jak na razie to od 5 tomów flaki z olejem... No ale ciekawi mnie numer Neluśki ?_?...

Last edited:

emtelka

Registered User
Reaction score
1
Country
Poland

Acalia

Intl Translator
Reaction score
354
Country
Poland

przeciez to joke byl :tem
Ja, ja... Ich weiss :)

DGM jest niesamowity w ostatnich chapterach!!
Marian Cross :D~~~~~~ pierwszym mangowym mega ciachem po 35tce!!!!
Poza tym to co tam się działo od czasu walki Allena z Tykim przekracza ludzkie pojęcie!!

Ale ja nadal wierzę w Bleacha - jestem typem opętanej fanki, to był jeden z moich pierwszych tytułów - będę go czytać aż do samego końca!! Mam nadzieję, że w HM arc też będzie jakiś nagły zwrot akcji jak w SS arcu <3 tego potrzeba Bleachowi - no i niech Kubo odkryje chociaż jedną z tajemniczych kart - np.: niech truskawek dowie się czegoś na temat Tatusia itp...

emtelka

Registered User
Reaction score
1
Country
Poland

tez lubie Bleacha, a nawet bardzo, ale jak sie tylko piora i piora to mnie to juz powoli przynudza...

juUnior

Intl Translator
MH中毒 / MH Chuudoku / MH Addicted
Reaction score
1,771
Country
Poland

nom, u mnie Bleach też był numerem jeden shonen mang.. dopóki nie zaczęły mnie nudzić poczynania Kubo po SS sadze.. ale to jeszcze nic, bo kiedy nadeszły czasy fillerowej sagi bounto w anime po superasnej kresc,e muzyce i całej sdze SS, to cżłowieka szlaczek trafił <czyt. mnie> i akurat były bodajże wakacje, ludzie trąbili o Naruto, to z ciekawości sobie zacząłem czytać.. i nie żałuje. Wg mnie najlepszy shonen jaki czytałem. Kreska wprawdzie w tej chwili nie jest już taka dokładna jak na początkach, ale sagi i walki to przednia klasa, nie mówiąc już o wątkach <choć i tak nic nie pobije sagi SS z Bleach> no i bohaterowie, gdzie większość przynajmniej ma porządne walki, a w Bleach Kubo narobił zbyt dużo postaci i teraz kicha.. wszystko pewnie upakuje na wojne zimową -_-
one Piece też jest fajnym shonenm, ale oczywiście z największą dawką humoru buehehe xDxD To shonen tylko dla śmiechawków :p Choć są ludzie, co traktują to pwoażnie, ale ja OP widzę tylko w świetle dobrego humoru xD

Co do DGM, przeglądam od jakiegoś czasu rawy... :x i przyznam Wam, że jak tu piszecie o kresce, to się z Wami zgodzę. Przednia klasa, taka dokładna, taka chaotyczna, uwielbiam taką. Co do histori to nie znam, nie czytałem/oglądałem :p Ciężko zabrac mi się za nowy tytuł ehh ^^"

emtelka

Registered User
Reaction score
1
Country
Poland

juUnior, zabieraj sie za DGM i to juz ;) One Piece to osobna kategoria, pochlonelam te ponad 450 chapterow w jakis miesiavc i nie uwazam tego za czas stracony :P osobiscie nie lubie ogladac anime, bo predzej czy pozniej pojawia sie fillery, a nawet jak nie to czasami przekrecaja troche watek i robi sie to takie nijakie, czesto sie jeszcze dreczy widza niepotrzebna iloscia flashbackow wiec stwierdzilam ze NIE i nie ogladam (chyba ze nie mam absolutnie nic lepszego do roboty).

manga ktora polecam (bo anime jest zupelnie inne) jest FMA, mam nadzieje ze tez ktos oprocz mnie ja czyta :)

Una

Registered User
初心者/ Shoshinsha / Beginner
Reaction score
1
Country
Poland

A owszem, ja FMA jestem dosc duzą fanką i z niecierpliwością czekam na najnowszy rozdział. Manga jest o niebo lepsza od anime jeśli chodzi fabułę. x333

A Bleach'a cały czas ciagne z nadzieją że wreszcie coś rozwiną a nie tylko te walki jedna po drugiej...

no i niech Kubo odkryje chociaż jedną z tajemniczych kart - np.: niech truskawek dowie się czegoś na temat Tatusia itp...
Zgadzam sie, może by to cos dało jak by sobie wszystko wyjasnili...

Jeśli chodzi DGM to jakiś czas temu zaczełam oglądać anime i jestem teraz jakoś tak na 16 odcinku... ale czytając wasze tu posty zastanawiam się czy nie przeżucic się na mangę aby darować sobie oglądanie tych wszystkich fillerów :notrust