Malay Community v.5

ZeroChrome

Intl Translator
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
May 22, 2006
Messages
576
Reaction score
59
Gender
Male
Country
United Nations
Re: Malay Thread v.5

sape alan rickman tu? aku cek kat imdb. die cam x byk belakon cite best je. aku tak layan cite harry potter. he2 :p
 

sushi

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Jul 8, 2006
Messages
802
Reaction score
0
Gender
Hidden
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

tak pon morgan freeman...


aku suka sora diorg....
tuh yg carik...
 

ZeroChrome

Intl Translator
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
May 22, 2006
Messages
576
Reaction score
59
Gender
Male
Country
United Nations
Re: Malay Thread v.5

morgan freeman ek. hmm, yg paling latest filem die yg aku tgk, wanted la kot. okla cite tu. ade angelina jolie (weehoOoOo :p) cite lain aku tak sure. bruce almighty la kot best. heh
 

sushi

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Jul 8, 2006
Messages
802
Reaction score
0
Gender
Hidden
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

wanted..... nanti ah aku tgk....tringin gak..

bruce almighty dah tengok....tak brapa sgt


arghhhhh....blom siap...isnin nak pergi ah....arghhhhh....ahhahahahhah


tgh ilek...haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
 
Last edited:

ZeroChrome

Intl Translator
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
May 22, 2006
Messages
576
Reaction score
59
Gender
Male
Country
United Nations
Re: Malay Thread v.5

blom siap lagi? byk lagi ke yg blom siap? hehe. sempat lagi rilek2 ek :p ko ade kene present ke isnin ni?
 

ImotoChan

Proofreader
上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member
Joined
Jun 8, 2007
Messages
266
Reaction score
19
Gender
Hidden
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

:x

Hello hello~ Eeto..

Imoto di sini. Ee.. I give up, can't speak Malay. >< *traitor! Dx!*

Ok, ok! *tarik nafas, hembus* Hello! Imoto di sini! Selama ni tak pernah2 post dlm Malay thread.. Wait.. Ade skali kut.. Tapi dulu la, maybe v1 or 2.. Or something.. o.o Thread ni, mmg duk bace, rase bersalah pulak tak post. :sweat Kalau my Malay rase awkward, itu sebab tak pernah2 type Malay dlm forum. (Malay, Malay.. "Melayu" tak terpanggil.. >_> I'm so bad..) And so many short forms! I've always typed in full, and so.. Ah, my English has gotten out. Darn.

Sore ja, itte kimasu! o.o (Jepun pulak.. *lari!*)
 

ZeroChrome

Intl Translator
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
May 22, 2006
Messages
576
Reaction score
59
Gender
Male
Country
United Nations
Re: Malay Thread v.5

eh? ehh?? eeehhhh?? ImotoChan? *konpius* :faint he2. slalu2 la singgah kat sini. takpe je kalo ko type full, kitorg semua bleh paham punye :amuse just jgn ko yg tak paham ape yg kitorg sembang je dah la. he2 :p ko pernah blaja bahase jepun ke ImotoChan?
 

ImotoChan

Proofreader
上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member
Joined
Jun 8, 2007
Messages
266
Reaction score
19
Gender
Hidden
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

eh? ehh?? eeehhhh?? ImotoChan? *konpius*
Eh? Ehh? o.o How am I confusing..? :darn

Klau type BM, mmg tak leh full, because they look weird. Dx Tp full-er than most la. xD Klau thread ni "Malaysia" thread, takpe ah jugak, tp sbb it's a "Malay" thread yg jadik susah.. :darn Ade some parts of the conversation yg mmg kena figure out meaning, but it's fun reading Malay. xD Bleh, kaku jadi nye.. I speak Malay just fine, it's just the chatting on forums that's weird.

Study part-time dah 2 thn. :amuse Tp masih tak leh bace kanji. Dx
 

ZeroChrome

Intl Translator
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
May 22, 2006
Messages
576
Reaction score
59
Gender
Male
Country
United Nations
Re: Malay Thread v.5

Eh? Ehh? o.o How am I confusing..? :darn
he2. not really confusing, but I had in mind that you're not a Malay with the way you post (I saw several of your posts before :p) like maybe, a japanese who lives in Malaysia?? :p


Klau type BM, mmg tak leh full, because they look weird. Dx Tp full-er than most la. xD Klau thread ni "Malaysia" thread, takpe ah jugak, tp sbb it's a "Malay" thread yg jadik susah.. :darn Ade some parts of the conversation yg mmg kena figure out meaning, but it's fun reading Malay. xD Bleh, kaku jadi nye.. I speak Malay just fine, it's just the chatting on forums that's weird.
he2. biase la tu kalo dah get used to type in english. kalo ko dah slalu chat dalam malay takde masalah kot. he2.


Study part-time dah 2 thn. :amuse Tp masih tak leh bace kanji. Dx
he2. I heard reading kanji is the hardest part in learning japanese. aku pernah teringin nak belajar japanese or mandarin, but after terpikir nak kene blaja semua huruf2 diorg (hiragana, katakana etc..) terus hilang semangat. heh :p so macam mane dgn stadi ko? sure ok nyer la kan? :amuse
 

ImotoChan

Proofreader
上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member
Joined
Jun 8, 2007
Messages
266
Reaction score
19
Gender
Hidden
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

he2. not really confusing, but I had in mind that you're not a Malay with the way you post (I saw several of your posts before :p) like maybe, a japanese who lives in Malaysia?? :p

he2. biase la tu kalo dah get used to type in english. kalo ko dah slalu chat dalam malay takde masalah kot. he2.

he2. I heard reading kanji is the hardest part in learning japanese. aku pernah teringin nak belajar japanese or mandarin, but after terpikir nak kene blaja semua huruf2 diorg (hiragana, katakana etc..) terus hilang semangat. heh :p so macam mane dgn stadi ko? sure ok nyer la kan? :amuse
Malay, I am, tp dr luar je. Mkn sambal pun tak tahan, what kind of Malay is that? I am a disgrace. xD Ooh, that's a bit of a habit, I pretty much pick up bits and pieces of other languages/dialects and make my own language. xD I speak Malay like a Malay, but I speak English like I'm something else. (No one can really place it apparently, Skype proves it. xD) And I didn't go to a private school~ :vbunny

Hopefully. Yg tu yg finally post kt sini. :amuse Harap2 bole la type Malay. But, erm, my English will crop up.. o.o

Actually, bace kanji tak susah, tulis yg susah. But I want to learn so badly. Bole cam la sikit2 bile bace raw, tp yg takde furigana (the little kana's next to the kanji) mmg tak leh bace ah. I rely solely on cnet with Holic translations. (cnet <3) Japanese senang, in my opinion, and it's fun. <3 I can read hiragana pretty fast (but katakana, still not so, and kanji, not at all >_>). On a different note though, I'm almost finishing my last sem for my diploma, waiting for my results. :vbunny Harap2, takde yg kena repeat. Dx
 

ZeroChrome

Intl Translator
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
May 22, 2006
Messages
576
Reaction score
59
Gender
Male
Country
United Nations
Re: Malay Thread v.5

Malay, I am, tp dr luar je. Mkn sambal pun tak tahan, what kind of Malay is that? I am a disgrace. xD
don't say that. ramai je Malay yg tak tahan pedas rasenye. especially those dari Kelantan kot since aku dgr makanan kat situ byk yg manis2. tp sambal tumis mmg kick. perghh, kalau dapat makan sambal tumis petai ngan nasi ni mmg layan. waahhh, rindunyer makanan kat M'sia! isk2.. :(


Ooh, that's a bit of a habit, I pretty much pick up bits and pieces of other languages/dialects and make my own language. xD I speak Malay like a Malay, but I speak English like I'm something else. (No one can really place it apparently, Skype proves it. xD) And I didn't go to a private school~ :vbunny
I see. now that's interesting. aku rase biasenye Malay yg your type either diorg yg pergi private school/college or yg kacukan & slalu converse in english kat rumah. cool! :cool:


Actually, bace kanji tak susah, tulis yg susah. But I want to
learn so badly. Bole cam la sikit2 bile bace raw, tp yg takde furigana (the little kana's next to the kanji) mmg tak leh bace ah. I rely solely on cnet with Holic translations. (cnet <3) Japanese senang, in my opinion, and it's fun. <3
really?? :notrust IDK, maybe sebab aku rase takut sebab memikirkan nak kene blaja tulis huruf-huruf die semue tu kot. he2 :p IDK about fun, tapi aku rase japanese adalah bahase yg bleh kate sedap & romantic kot (maybe sbb aku slalu tgk jdrama kot. he2 :p)


On a different note though, I'm almost finishing my last sem for my diploma, waiting for my results. :vbunny Harap2, takde yg kena repeat. Dx
owh, ko stadi kat mane? buat diploma subjek ape? takpe, boleh nyer, don't worry :amuse

act aku baru je balik dari main badminton ni. td snowy mase otw balik. mmg cantik la. he2. tp kejap je plak snow nyer. dh stop dah. tsk2
 

ImotoChan

Proofreader
上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member
Joined
Jun 8, 2007
Messages
266
Reaction score
19
Gender
Hidden
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

don't say that. ramai je Malay yg tak tahan pedas rasenye. especially those dari Kelantan kot since aku dgr makanan kat situ byk yg manis2. tp sambal tumis mmg kick. perghh, kalau dapat makan sambal tumis petai ngan nasi ni mmg layan. waahhh, rindunyer makanan kat M'sia! isk2.. :(
Eh well, my parents enjoy the spice. I ni manje sgt kut, tak nak mkn pedas.. xD You're in.. Germany, is it? Can't recall, I know you're on scholarship somewhere.. (Gomen! :darn) Kwn2 I yg bukan Melayu lebih Melayu drp I, sambal sampai tambah, haha! Somehow, I'm not that jealous, I've always been a tad weird.

I see. now that's interesting. aku rase biasenye Malay yg your type either diorg yg pergi private school/college or yg kacukan & slalu converse in english kat rumah. cool! :cool:
:vbunny I think it might just be my love for language. Mmg mase primary school, ckp rojak. Time secondary pun, still rojak, or rather Chinglish, what with the school having a major Chinese population. But I read a lot I suppose. Tak la terlalu klasik pun, buku2 I, setakat buku cerita dah cukup. But I pay a lot of attention to the language, maybe that's why I ended up being like this. Kt rumah.. Too mixed. xD Kitaorg kt rumah ckp macam2 jenis. xD I guess we're not the typical Malay family.

really?? :notrust IDK, maybe sebab aku rase takut sebab memikirkan nak kene blaja tulis huruf-huruf die semue tu kot. he2 :p IDK about fun, tapi aku rase japanese adalah bahase yg bleh kate sedap & romantic kot (maybe sbb aku slalu tgk jdrama kot. he2 :p)
Hontou da yo! :amuse Not sure how I got round to picking up Japanese, manga and anime were somehow very small contributors, but I'm glad I did. Now, I wonder how I sound speaking Japanese, whether I sound natural or whether I speak like a foreigner. :gigglebunny Aw, any language can be romantic, if you know how to use it, ne? :3

owh, ko stadi kat mane? buat diploma subjek ape? takpe, boleh nyer, don't worry :amuse

act aku baru je balik dari main badminton ni. td snowy mase otw balik. mmg cantik la. he2. tp kejap je plak snow nyer. dh stop dah. tsk2
Limkokwing, Cyber, though I have to say to anyone who even wishes to go there: DON'T GO THERE. Their management [refrains from cursing]. Waste of money, they only know how to promote themselves. :notrust Ridiculous system. Some private institution, all my lecturers were from UiTM, some fresh grads some more, can't speak English, my English pwns theirs and I don't boast. *pants* Oh, I was taking Fashion. ^^ But I might branch out for a degree, like concentrate more on the graphics side or something.

Ah! :darn:darn:darn My Malay dah hilang.. Dah English jadik nyer.. >_> Panjang jugak post ni.. Oops! Oh, and before I forget! (For like, the third time.. >_>) I like your MH card, Zero-kun. :3 (Zero-nii, ka na? Bax gets -nii. xD) You must miss home very much.. ^^"
 

sushi

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Jul 8, 2006
Messages
802
Reaction score
0
Gender
Hidden
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

SLAMAT DATANG IMOTOCHAN

di sini qwe ingin mengatakan....aku nagh packing baju...esok flight kol spoloh.....argh....byk kena touch up lagi tapi hrp2 sempat...

hahahahhahahahahah [ tak gila lagi ]

isnin check in...selasa reg n present prototaip [ first screening ] yg lps >>> presentation....hari rabu atau khamis....khamis ptg bersurai....


wish me luck..... doakan aku n geng menang somthing....tak bawak blk empty handed....
 

ZeroChrome

Intl Translator
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
May 22, 2006
Messages
576
Reaction score
59
Gender
Male
Country
United Nations
Re: Malay Thread v.5

Eh well, my parents enjoy the spice. I ni manje sgt kut, tak nak mkn pedas.. xD You're in.. Germany, is it? Can't recall, I know you're on scholarship somewhere.. (Gomen! :darn)
no problem. :amuse yep, aku blaja kat Germany. already in my 2nd last sem. harap2 la semuenye ok. aku amek course engineering, tapi sem ni byk plak subjek economy. xtau la camne. harap2 bleh la lepas. he2


:vbunny I think it might just be my love for language. Mmg mase primary school, ckp rojak. Time secondary pun, still rojak, or rather Chinglish, what with the school having a major Chinese population.
well, people can see that you are into language since you practice a lot :amuse aku bukan language punye org la kot. even dah 3, 4 thn kat Germany ni pun still tak boleh speaking btul2 lagi :sweatdrop


Hontou da yo! :amuse Not sure how I got round to picking up Japanese, manga and anime were somehow very small contributors, but I'm glad I did. Now, I wonder how I sound speaking Japanese, whether I sound natural or whether I speak like a foreigner. :gigglebunny
kat kolej ko takde org2 jepun yg blaja kat situ ke? kalau ade try la converse ngan diorg. baru bleh tau & improve urself :amuse


Aw, any language can be romantic, if you know how to use it, ne? :3
ermm, not sure bout dat. aku rase German xleh jadi bahase yg romentik kot. bahase diorg mcm keras sket kot bagi aku. tak romentik. tapi kalau nak buat ayat klakar mmg bleh. I like their ideas for tv advertisements and sometimes also the football commentators. really make me burst into laughter :rofl maybe ayat die biase je kalo kite dgr tapi... mmg kelakar la. he2 :p


Oh, I was taking Fashion. ^^ But I might branch out for a degree, like concentrate more on the graphics side or something.
baguslah camtu. bleh cube something yg baru :amuse ko nak sambung kat Limkokwing jugak ke nak try tempat lain?

Ah! :darn:darn:darn My Malay dah hilang.. Dah English jadik nyer.. >_> Panjang jugak post ni..
he2. takpela, broken pun takpe. (tak tau la nak ckp broken english or malay) :sweatdrop


Oops! Oh, and before I forget! (For like, the third time.. >_>) I like your MH card, Zero-kun. :3 (Zero-nii, ka na? Bax gets -nii. xD) You must miss home very much.. ^^"
thanx!! never thought there'd be someone who'll like my card. did it in just about 30mins though. :p I don't mind. either one is fine. although I think I'm one year younger from bax (tgk pada profile die :p) dunno bout your age tapi kalau kite same umur lebih sesuai -kun kot. he2 :P
miss home? hmm, bleh la. tapi bleh kate aku lebih rindu pada masakan M'sia la. he2. I like to eat!! but ironically I hate cooking :p



SLAMAT DATANG IMOTOCHAN

di sini qwe ingin mengatakan....aku nagh packing baju...esok flight kol spoloh.....argh....byk kena touch up lagi tapi hrp2 sempat...

hahahahhahahahahah [ tak gila lagi ]

isnin check in...selasa reg n present prototaip [ first screening ] yg lps >>> presentation....hari rabu atau khamis....khamis ptg bersurai....


wish me luck..... doakan aku n geng menang somthing....tak bawak blk empty handed....
yeah!! go go sushi!! chaiyo2!! gambatte kudasai!! Leiste dein Bestes!! takpe, try la siapkan slow2. InsyaAllah bleh punyer, dun worry. may the force be with you. he2 :p
 
Last edited:

ImotoChan

Proofreader
上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member
Joined
Jun 8, 2007
Messages
266
Reaction score
19
Gender
Hidden
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

SLAMAT DATANG IMOTOCHAN
Thank you~! Ganbatte kudasai, Sushi-chan! Fight-oh~~!

no problem. :amuse yep, aku blaja kat Germany. already in my 2nd last sem. harap2 la semuenye ok. aku amek course engineering, tapi sem ni byk plak subjek economy. xtau la camne. harap2 bleh la lepas. he2
Bole kut, are you confident? Dah berapa lama dah kt situ?

well, people can see that you are into language since you practice a lot :amuse aku bukan language punye org la kot. even dah 3, 4 thn kat Germany ni pun still tak boleh speaking btul2 lagi :sweatdrop
Nak kata practice tu tak la jugak, I'm actually not a very talkative person. ^^" But I really do like reading~ And I'm one who gets influenced by my surroundings, so, say, if I were to go study abroad, chances are, I'll pick up a few things. ^^ I really need to start typing Malay, my original purpose for posting is now questionable.. =_= Anyway, yeah, surroundings, cam, klau I baru abis tgk anime, dlm kepala I mesti ade all these Japanese phrases floating around, lepas tu, duk terpikir je la dlm Japanese sorang2 dlm bilik. xD

kat kolej ko takde org2 jepun yg blaja kat situ ke? kalau ade try la converse ngan diorg. baru bleh tau & improve urself :amuse
Org Jepun tak byk.. And in my class, takde. Kitaorg actually byk yg local, budak international pun mostly from Botswana and such.

I pernah ade check the studying process klau nak transfer to Japan; ade a compulsory one year blaja bahasa die je. A whole year! Kwn I yg ikut skali tanye sampai putus semangat, tp I macam, best gak kt, blaja bahasa die je utk satu thn, tak yah nak worry pasal subject lain. Org lain tgk mcm a waste of time, tp I rase mcm a great opportunity. Tu pun, lectures diaorg sume dlm Jepun, dah klau tak paham, ape gune nye? Might as well right? Eh, but now, I dah takde kwn nak teman klau I gi blaja sana pun. ^^"

ermm, not sure bout dat. aku rase German xleh jadi bahase yg romentik kot. bahase diorg mcm keras sket kot bagi aku. tak romentik. tapi kalau nak buat ayat klakar mmg bleh. I like their ideas for tv advertisements and sometimes also the football commentators. really make me burst into laughter :rofl maybe ayat die biase je kalo kite dgr tapi... mmg kelakar la. he2 :p
I think maybe it's something yg tak leh nak transfer meaning if translated? xD Language should be enjoyed in its original form, yg tu yg I slalu rase mcm nak blaja language lg. Duk terpikir jugak nak amik French ke.. Maybe Korean.. Mandarin would be useful too.. :s

baguslah camtu. bleh cube something yg baru :amuse ko nak sambung kat Limkokwing jugak ke nak try tempat lain?
Eck, no. o.o Tak nak tak nak tak nak, I dah tak nak pergi balik uni tu. I was actually looking at studying overseas, tp tak tau kt mane, and tak tau what course exactly. I'll have my results, and I'll finish up whatever I need and then I'll figure something out. For now, I'm just happy I have some space to breathe, gile sibuk mase finals, could've killed me.

he2. takpela, broken pun takpe. (tak tau la nak ckp broken english or malay) :sweatdrop
Call it The Language of Imoto~ Haha! ^^

thanx!! never thought there'd be someone who'll like my card. did it in just about 30mins though. :p I don't mind. either one is fine. although I think I'm one year younger from bax (tgk pada profile die :p) dunno bout your age tapi kalau kite same umur lebih sesuai -kun kot. he2 :P
miss home? hmm, bleh la. tapi bleh kate aku lebih rindu pada masakan M'sia la. he2. I like to eat!! but ironically I hate cooking :p
Aha~ By right, you should also be Zero-nii, but nah, Zero-kun sounds good. ^^ I am.. half a decade younger than Bax-nii (I'm making him sound old.. Haha~ You know I <3 you Bax-nii. xD).

Hate cooking? xD I don't even know enough to properly hate it. xD My dad suruh I masak telur scrambled utk die dulu, baru I bole discuss ngan die pasal studying overseas. And, erm, telur tu.. Tak termasak lg.. xD
 

ZeroChrome

Intl Translator
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
May 22, 2006
Messages
576
Reaction score
59
Gender
Male
Country
United Nations
Re: Malay Thread v.5

Bole kut, are you confident? Dah berapa lama dah kt situ?
dah dekat 4 thn dah aku kat sini. lame tuu~~ he2. bleh la, nak kate confident sgt takde la. besides, aku mmg tak bape terer bahase. my english is not much better than my german. heh :sweatdrop


I'm actually not a very talkative person.
hmmm?? not talkative? omae ga?? :notrust
sukar dipercayai. he2. well, they did say people on the net sometimes not the same as in real life :amuse


Anyway, yeah, surroundings, cam, klau I baru abis tgk anime, dlm kepala I mesti ade all these Japanese phrases floating around, lepas tu, duk terpikir je la dlm Japanese sorang2 dlm bilik. xD
hah! so ko pun suke berangan ek? sama la kite. except ko berangan about the language, aku berangan pasal possible outcomes or what will next, of my fav series ofc. kadang2 tu sampai tak teringat benda lain dah, melangut la sampai my mind returns back :p


Aha~ By right, you should also be Zero-nii, but nah, Zero-kun sounds good. ^^ I am.. half a decade younger than Bax-nii (I'm making him sound old.. Haha~ You know I <3 you Bax-nii. xD).
aa ok la camtu. I imagined if you put -nii, I really do sounded old :darn so better not! he2 :p


Hate cooking? xD I don't even know enough to properly hate it. xD My dad suruh I masak telur scrambled utk die dulu, baru I bole discuss ngan die pasal studying overseas. And, erm, telur tu.. Tak termasak lg.. xD
aiyark! bleh plak soh camtu kalo nak diskas gi oversea ek? maybe die risau kot ko tak cukup makan kalo ko gi oversea. he2. biasela kot, dads tend to worry too much if it's about daughters :p tapi aku rase makanan bukanla problem sgt kot kalau stadi oversea. we just need to adapt right?
 

ImotoChan

Proofreader
上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member
Joined
Jun 8, 2007
Messages
266
Reaction score
19
Gender
Hidden
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

hmmm?? not talkative? omae ga?? :notrust
sukar dipercayai. he2. well, they did say people on the net sometimes not the same as in real life :amuse
Ah, sou desu ne.. :sweat Well, in forums, when you type, it's kinda like talking, so it's pretty inevitable. xD Tp situation nak dekat same la, basically, if I've nothing to add to the conversation, I won't talk/post, but if I have an opinion on something, I can pretty much go on talking/posting. ^^ I mean, my post count's pretty low. ^^"

hah! so ko pun suke berangan ek? sama la kite. except ko berangan about the language, aku berangan pasal possible outcomes or what will next, of my fav series ofc. kadang2 tu sampai tak teringat benda lain dah, melangut la sampai my mind returns back :p
Whoosh, berangan #1. xD Yg tu yg ade certain things that will never finish, like cleaning up my room. xD

aa ok la camtu. I imagined if you put -nii, I really do sounded old :darn so better not! he2 :p
Takde la! Same pangkat ngan 'abang' la kn, but I suppose that would sound quite awkward. :rofl Sore ja, Zero-kun da ne! Yoroshiku! ^^

aiyark! bleh plak soh camtu kalo nak diskas gi oversea ek? maybe die risau kot ko tak cukup makan kalo ko gi oversea. he2. biasela kot, dads tend to worry too much if it's about daughters :p tapi aku rase makanan bukanla problem sgt kot kalau stadi oversea. we just need to adapt right?
Deshou? xD Die risau pasal a lot more than just my eating habits whilst there la I think. Because besides being a daughter, I'm also a first child. Tp, umur Zero-kun mase pergi Germany should be around my age now kn?
 

ZeroChrome

Intl Translator
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
May 22, 2006
Messages
576
Reaction score
59
Gender
Male
Country
United Nations
Re: Malay Thread v.5

Ah, sou desu ne.. :sweat Well, in forums, when you type, it's kinda like talking, so it's pretty inevitable. xD Tp situation nak dekat same la, basically, if I've nothing to add to the conversation, I won't talk/post, but if I have an opinion on something, I can pretty much go on talking/posting. ^^ I mean, my post count's pretty low. ^^"
owh, tak perasan plak post count ko. mebi la kot camtu. biase kalo kite mmg terase ade something nak ckp mmg kite luahkan habis la. he2. otherwise, me too, would rather want to read what others posted if I don't have anything to say


Whoosh, berangan #1. xD Yg tu yg ade certain things that will never finish, like cleaning up my room. xD
setuju! aku kalo berangan mmg tak buat mende lain dah la. plan lah nak buat ape pun, stadi ke, kemas bilik ke, mmg takkan buat nyer la kalo dah sampai layan sgt angan2 tu. heh :p aku dah la jenis yg suke dok bilik je. lagi2 dah nak masuk musim sejuk ni. nak kuar beli brg pun malas. heh. btw you like shopping?


Sore ja, Zero-kun da ne! Yoroshiku! ^^
hai, yoroshiku onegaishimasu, Imoto-chan ^^


Deshou? xD Die risau pasal a lot more than just my eating habits whilst there la I think. Because besides being a daughter, I'm also a first child. Tp, umur Zero-kun mase pergi Germany should be around my age now kn?
I see. I'm also a first child ^^. aku first sampai sini mase aku 20yrs. bile first start klas kat uni rase cam agak awkward jugak la, sbb students yg lain mostly semua dah umur 25+. pendek kate tak ramai yg ade dlm lingkungan umur yg same la. ade tu ade tapi tak byk. terase pelik sket la. heh.

ko ade ape2 anime/manga yg ko bleh recommend tak? skang aku tgh takde idea nak start tengok/bace siri ape. mostly yg aku bace semue yg still tgh ongoing, so every week kene tunggu la episod/chapter baru kuar. bosan plak menunggu. heh :p
 

ImotoChan

Proofreader
上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member
Joined
Jun 8, 2007
Messages
266
Reaction score
19
Gender
Hidden
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

btw you like shopping?
Well, generally, I don't mind. Tp I ni pelik sikit bile shopping, especially bile shopping utk baju (konon nye, 'girl' shopping xD), klau I ngan org lain, I tak leh nak beli, klau I sorang, baru I beli. And I don't get distracted unless I let myself be. Contohnye, klau ade something specific I kena beli at a specific store, tpt tu je la yg I akn pegi, bende tu je la yg akn I beli. Klau ade tpt lain yg ade bende yg same, tak terlayan la jawabnye. ^^" Klau kes grocery shopping, I have to have a list. Ah, tp klau nak kena beli ikan kt pasar, yg tu I tak tau.. ><" But generally, I don't mind doing shopping.

I see. I'm also a first child ^^. aku first sampai sini mase aku 20yrs. bile first start klas kat uni rase cam agak awkward jugak la, sbb students yg lain mostly semua dah umur 25+. pendek kate tak ramai yg ade dlm lingkungan umur yg same la. ade tu ade tapi tak byk. terase pelik sket la. heh.
Oh, how interesting.. Mmg teringin gak nak pegi sambung blaja overseas, it's nice to talk to someone with some experience. ^^" Kebanyakan kwn I pegi tpt2 mcm Australia, takde yg 'btul2' pegi overseas. ^^"

ko ade ape2 anime/manga yg ko bleh recommend tak? skang aku tgh takde idea nak start tengok/bace siri ape. mostly yg aku bace semue yg still tgh ongoing, so every week kene tunggu la episod/chapter baru kuar. bosan plak menunggu. heh :p
Eh, well, not sure what you read (besides One Piece, obviously xD Zoro <3) but at the moment, I'm fangirling on Reborn manga + anime <3 and recently, I just picked up Nabari no Ou. xxxHOLiC has always been on my <3-list. Oh! My current ava/sig is from Dogs <3. Hmm, I'm just throwing at you the titles I'm reading.. :sweat

For anime: Baccano! (seriously, go watch if you haven't), Sayonara Zetsubou Sensei (this one too), Beck (oh yes, this one too ^^")
 

kenji_37

Manga Editor
中級員 / Chuukyuuin / Member
Joined
Feb 12, 2008
Messages
139
Reaction score
23
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

ah... dah lama tak singgah sini.... sejak MH lancarkan web version baru aku dah jadik malas nak post kat sini....
 
Top