Malay Community v.5

ZeroChrome

Intl Translator
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
May 22, 2006
Messages
576
Reaction score
59
Gender
Male
Country
United Nations
Re: Malay Thread v.5

Takde la, I'm just a small sad member of the manga/anime community. :> All the titles you listed I've at least heard once, tp Code Geass, Seed Destiny and Gintama je la I pernah experience, tu pun cam incomplete. Oh, One Piece and Fairy Tail for manga. I'll list down some of mine. :>
ic. aa try la tgk Code Geass & Gintama, although Gintama ade episod2 yg cam bosan sampai tahap ngantuk la :p tp kalo lawak tu mmg lawak kaw2. try la tgk episod 88 yg baru kuar. mmg klakar abes la. :rofl


Anime: Fullmetal Alchemist, NANA, Samurai Champloo, Ouran High School Host Club, Sayonara Zetsubou Sensei, Darker than Black, Katekyo Hitman Reborn, Baccano!
NANA best ke aa? aku dgr live-action movie die cam hit gak, tapi aku tak tertengok2 lagi sampai skang. heh :p & cm yg ko dah tau, Zetsubou Sensei, Reborn & Baccano aku tak tgk lagi. he2 :p


Manga: Katekyo Hitman Reborn, xxxHolic, Dogs, One Piece (\o/), D.Gray-Man, Tsubasa RC, Bamboo Blade, Code Geass
we don't have anything in common, exc for One Piece. LOL! :XD aku sebelum ni dh pnh try nak bace xxxHolic & TRC, tp manga2 dari Clamp ni aku rase story die agak berat sket la. tapi yg peliknyer anime due2 siri tu aku dh tgk abes semua. he2 :p


I was thinking of picking up Eyeshield 21, anime die I ade tgk the first season je, but I was super hooked on it. xD What do you think of it?
ES21 ek. hmm... aku dulu folow jugak siri die. tapi sampai satu tahap tu filler die melampau sgt sampai aku dh malas nk tgk. so aku x tgk dah la skang ni, tapi aku still dload lg release2 smp skang utk archive. so bg aku anime die so-so, tapi manga die mantap la. even just mcm ulang-ulang je main american football, tapi ade development la dlm story die. tu yg best tu. manga die ko tak bace ek?
 

ImotoChan

Proofreader
上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member
Joined
Jun 8, 2007
Messages
266
Reaction score
19
Gender
Hidden
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

ic. aa try la tgk Code Geass & Gintama, although Gintama ade episod2 yg cam bosan sampai tahap ngantuk la :p tp kalo lawak tu mmg lawak kaw2. try la tgk episod 88 yg baru kuar. mmg klakar abes la. :rofl
I tgk sampai ep 8 for Gintama, I rase. 'Tah, cam takde anything special je. xP Maybe tak start lg kut action die.. xD I'll try it sometime. My friend just linked me to Ga-Rei manga, and I'm loving the art. <3 I might start on that.

NANA best ke aa? aku dgr live-action movie die cam hit gak, tapi aku tak tertengok2 lagi sampai skang. heh :p
Yes, NANA Movie is awesome, it was quite well-made. <3 Though the second movie tak leh nak compare. >_> They changed a bit of the cast and cam dah tak best sgt la after that. Watch it if you have the chance.

we don't have anything in common, exc for One Piece. LOL! :XD aku sebelum ni dh pnh try nak bace xxxHolic & TRC, tp manga2 dari Clamp ni aku rase story die agak berat sket la. tapi yg peliknyer anime due2 siri tu aku dh tgk abes semua. he2 :p
Oh anime Tsubasa I ade tgk gak, but they ruined the characters la, I tak sanggup nak abiskan season 2 tu.. ^^" The second season for xxxHolic seemed pretty good though, I watched till ep 6. Watanuki <3 In any case, both manga are finishing soon, a lot of things has been revealed, so if you want to start now, start slow and steady, then takde la stress nak tunggu the next week to find out what happens. :>

ES21 ek. hmm... aku dulu folow jugak siri die. tapi sampai satu tahap tu filler die melampau sgt sampai aku dh malas nk tgk. so aku x tgk dah la skang ni, tapi aku still dload lg release2 smp skang utk archive. so bg aku anime die so-so, tapi manga die mantap la. even just mcm ulang-ulang je main american football, tapi ade development la dlm story die. tu yg best tu. manga die ko tak bace ek?
I see, leh gak nak try. I'll keep this title in mind, cause I quite liked the anime, surprisingly. (I didn't think I'd like it at first. ^^")

Also, I forgot to include Claymore and Nabari no Ou in my manga list. ^^"
 

ZeroChrome

Intl Translator
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
May 22, 2006
Messages
576
Reaction score
59
Gender
Male
Country
United Nations
Re: Malay Thread v.5

I tgk sampai ep 8 for Gintama, I rase. 'Tah, cam takde anything special je. xP Maybe tak start lg kut action die.. xD I'll try it sometime. My friend just linked me to Ga-Rei manga, and I'm loving the art. <3 I might start on that.
aa mebi la kot. awal2 Gintama mmg takde action sgt pun. tapi siri die mmg focus mainly on comedy & parody. kalo part2 lawak tu mmg lawak abes la. heh


Yes, NANA Movie is awesome, it was quite well-made. <3 Though the second movie tak leh nak compare. >_> They changed a bit of the cast and cam dah tak best sgt la after that. Watch it if you have the chance.
owh, ok2. I'll put that in my "to watch" list :amuse gah, I kept putting things in the list but dunno when I'm gonna even start watching them :darn


Oh anime Tsubasa I ade tgk gak, but they ruined the characters la, I tak sanggup nak abiskan season 2 tu.. ^^" The second season for xxxHolic seemed pretty good though, I watched till ep 6. Watanuki <3 In any case, both manga are finishing soon, a lot of things has been revealed, so if you want to start now, start slow and steady, then takde la stress nak tunggu the next week to find out what happens. :>
oh, dah nak abes dah ek? both series? maknenye due2 siri tu ade kaitan antara satu ngan lain la ek? *curious mode*
orait2, I'll read them sometime.... *sighing while looking at the list*
 

kenji_37

Manga Editor
中級員 / Chuukyuuin / Member
Joined
Feb 12, 2008
Messages
139
Reaction score
23
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

hmmm ade sesapa kat sini dah tengok cicakman>?
 

ZeroChrome

Intl Translator
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
May 22, 2006
Messages
576
Reaction score
59
Gender
Male
Country
United Nations
Re: Malay Thread v.5

aku tak tgk lagi. dgr crite cite tu macam 'lame' sket. xtau la. heh


ImotoChan: my recently fav song. the latest ED from Bleach

Stereo Pony - Hitohira no Hanabira with eng sub. try la dgr :amuse
 
Last edited:

ImotoChan

Proofreader
上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member
Joined
Jun 8, 2007
Messages
266
Reaction score
19
Gender
Hidden
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

owh, ok2. I'll put that in my "to watch" list :amuse gah, I kept putting things in the list but dunno when I'm gonna even start watching them :darn
Eheh~ I don't even have a list. I probably should start one, lest people would start tsk-ing for not having tried a certain series they've recommended due to my forgetfulness. ^^"

oh, dah nak abes dah ek? both series? maknenye due2 siri tu ade kaitan antara satu ngan lain la ek? *curious mode*
orait2, I'll read them sometime.... *sighing while looking at the list*
Yep, due2 series ade kaitan.. They can stand alone, tapi lg best bace together la. Well to me, bile I spot bende yg same in both series, I feel excited. *is still a small kid xD* Yuuko plays huge roles in both series. <3

hmmm ade sesapa kat sini dah tengok cicakman>?
Eh.. Ade gak tgk, tapi ok2 je la. ^^"

ImotoChan: my recently fav song. the latest ED from Bleach

Stereo Pony - Hitohira no Hanabira with eng sub. try la dgr :amuse
I usually go for male vocals but that song is strangely addicting.. And it's a full female band! *feels somewhat inspired!* xD Thanks for the link, it's a good song. ^^
 

Epul

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Dec 21, 2006
Messages
1,858
Reaction score
17
Age
36
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

Yo!!! ape khabar sumer!!!! o_o wah x dek orang kat sini!!!???
What happened!!?? naper time aku masuk x dek dah orang active kat thread ni???
zero, sushi, bax, ImotoChan(salam perkenalan... :XD) mane korang, korang main sorok-sorok ke??
 

sushi

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Jul 8, 2006
Messages
802
Reaction score
0
Gender
Hidden
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

huhuh...........

hhahahah.....form 5 dah... gila....menakutkan. SPM tak lama gi....

hari tuh dapat certificate [ puas hati]....aku jumpa PM....

pesal sunyik smacam ja????


nih dah sampai tahap terbengkalai....
 
Last edited:

ImotoChan

Proofreader
上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member
Joined
Jun 8, 2007
Messages
266
Reaction score
19
Gender
Hidden
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

Eh, I could've sworn I replied earlier.. Hello~ Epul, sushi! o/ As you may know, my Malay is embarrassing.. >_> Tapi, harap2 masih boleh paham la ape yg I type kat sini. ^^"

Sume org dah start balik keje/sekolah ke? I'm living NEET at the moment. :p
 

ZeroChrome

Intl Translator
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
May 22, 2006
Messages
576
Reaction score
59
Gender
Male
Country
United Nations
Re: Malay Thread v.5

sori rakan2, agak bz sket b4 ni. tak sempat nak singgah sini kejap. heh.
exam dah dekat, tapi malas gile plak nak study :darn

aa Imoto-chan, ko kalo takde mende nak buat layan la prison break. he2 :p
 

Peculator

Manga Editor
下級員 / Kakyuuin / Jr. Member
Joined
Jan 16, 2009
Messages
51
Reaction score
3
Gender
Male
Country
Antarctica
Re: Malay Thread v.5

There you go.... My first post since I registered here... opps! What's up geng? I nie orang baru kat sini, mintak tunjuk ajar :woot
 

sushi

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Jul 8, 2006
Messages
802
Reaction score
0
Gender
Hidden
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

bagus-bagus...ada member baru...

slamat datangz Peculator.......hahah

sperti besa... kena kenalkan diri

biodata......
 

Epul

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Dec 21, 2006
Messages
1,858
Reaction score
17
Age
36
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

Woooo.... ape dah jadik ngan thread ni...???? :scry
dah lebih seminggu x dek orang masuk........
weh epul dah balik ke sini.... meh le kengkawan sumer.... masuk balik sini..... sushi, zero,imoto... janganlah sembunyi.. keluar le.... :scry

" tak kan melayu hilang di dunia....." :p
 

bax

MH Senpai
伝説メンバー / Densetsu / Legendary Member
Joined
Sep 2, 2006
Messages
15,817
Reaction score
7,984
Age
37
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

>.>

Tapi Melayu akan melepak lepas balik keje xD
 

Epul

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Dec 21, 2006
Messages
1,858
Reaction score
17
Age
36
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

BAX!!!!!! My old friend!!! lama giler x sembang ngan ko!! :hi5

Ye, melepak lepas keje.... macam ko ngan aku la ye :amuse
Ape citer skrg bax? Dah naik pangkat belum? :XD
 

bax

MH Senpai
伝説メンバー / Densetsu / Legendary Member
Joined
Sep 2, 2006
Messages
15,817
Reaction score
7,984
Age
37
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

Ugghh.. keje skrang teruk ;___;
Ekonomi >.>;;

Pastu sibuk plak ngan problem politik >.> Boss aku pun dah naik runsing, nak reruskan projek kat Perak tu ke tak -_-;
 

Epul

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Dec 21, 2006
Messages
1,858
Reaction score
17
Age
36
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

betul tu.... ekonomi teruk...
aku bulan lepas, gaji masuk lambat......
sekrang ni pn aku tgh idle kat office... x dek keje...
projek x masuk.....
datang keje, lepak je kat office dengar lagu mp3 :p
 

bax

MH Senpai
伝説メンバー / Densetsu / Legendary Member
Joined
Sep 2, 2006
Messages
15,817
Reaction score
7,984
Age
37
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

>.>

Aku tiap² ari ader je keje masuk, project lama tak siap lagi -_-;
Makan pun tak sempat -____-
 

Epul

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Dec 21, 2006
Messages
1,858
Reaction score
17
Age
36
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

:XD

ha... aku x pernah dengar ko x sibuk kat office.... :p
company aku pn tgh tunggang langgang skrang... aku rasa ko pn tau company maner(company india yang CEO fraud kan duit tu).... :XD

weh bax agak2 ko bleh buat sig utk aku x?
 

ZeroChrome

Intl Translator
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
May 22, 2006
Messages
576
Reaction score
59
Gender
Male
Country
United Nations
Re: Malay Thread v.5

ohh... akhirnyaa!! ade gak org singgah sini. heh. aku ade je join sini skali skale, tapi skang bz sket. tgh exam. sok paper last aku. yaribba!!! ni tgh hustle nak kaver sebyk yg bleh. hu2.

ko cuti ke Epul? dah jarang sgt dah ko singgah sini. heh
 
Top