Malay Community v.5

sushi

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Jul 8, 2006
Messages
802
Reaction score
0
Gender
Hidden
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

skarang dah MAC!!!!

aku lom stat stadi lagi....

somebody...bruskan otak aku ni.....

kk... manga skarang aku tak sabar tunggu sena lawan ngan panther...

pesallah minggu ni takda OP dahlah saat2 genting skarang nih...

nodame cantabile live action ada sambungan tak??? ada tak cita sebest nodame cantabile or better????

skarang aku tengah makan cadburry black choc... nak tidor.... malam nanti cadang nak bangun buat keja aku yang tgh tertunggak....

tanah gersang ini,
menyayatkan hati,
aku yang pilu,
rasa bagaikan pasir yang ditiup bayu,
tiada arah,
tiada sempadan,
aku menerka,
tetapi aku terbungkam,
kosong emosi,
kosong fantasi,
biar halilintar memancar,
tetap aku terpana,
dalam dunia maya.
 

Epul

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Dec 21, 2006
Messages
1,858
Reaction score
17
Age
36
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

wah sushi!!!!! Welcome back!!!! :jbya :jbya :party
Ko dah tengok nodame cantabille special in Paris? itu sambungan dari jdorama dia.
Citer jdorama paling baru aku tengok, Hana Yori Dango Final Specail :XD
Kalo ko nak citer macam nodame, ko try citer Swing Girls tapi citer itu movie la.. bukan dorama :XD
 

sushi

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Jul 8, 2006
Messages
802
Reaction score
0
Gender
Hidden
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

tak kisah lah....asalkan leh tgk n besh....

HYD final n nodame baru lom tengok...ARGH....nak tengok....
 

Epul

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Dec 21, 2006
Messages
1,858
Reaction score
17
Age
36
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

Ha.. kalo nak tengok ape lagi, download la... :XD
ah.. tolong recommend aku anime baru utk di download.....
 

bax

MH Senpai
伝説メンバー / Densetsu / Legendary Member
Joined
Sep 2, 2006
Messages
15,817
Reaction score
7,984
Age
37
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

Epul aku ada tugasan utk ko....

Pegi baca Freezing ngan Onhime VS :D
Girls, stay away >.> NSFW reasons xD
 

sushi

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Jul 8, 2006
Messages
802
Reaction score
0
Gender
Hidden
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

NSFW???? apa tuh????

argh...tgh direct donlod tapi skang ni aku takda masa sgt... uber busy... ada at least 5 tugasan yang due dari esok sampailah bulan 4 nanti.... puh gila tak menang tangan dahlah homework aku agak ketinggalan...MOCK 1 lepas cuti skolah ni.... mampuih....

nyway... perlukan komputer utk release tension...

YAY... isnin ni MAULIDUR RASUL >>>> aku pi berarak....tak sabor rasanya....

kaylah...ku ciao lu....


aku nak pi skul looo....

daaaaaaaa
 
Last edited:

ImotoChan

Proofreader
上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member
Joined
Jun 8, 2007
Messages
266
Reaction score
19
Gender
Hidden
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

Sushi-chan~ Hullo. :3

NSFW???? apa tuh????
Not Safe For Work, maksudnye tak leh la nak view mase ade org ramai (like at work). Though, thanks for the warning Bax >_> I ain't touchin' that.

Zeeeeeeeeeeeeeeeroooooooooooooo~ Where's my rockin' buddy? ;_; I hope you did well for your exams. ^^
 

ZeroChrome

Intl Translator
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
May 22, 2006
Messages
576
Reaction score
59
Gender
Male
Country
United Nations
Re: Malay Thread v.5

I'm here ImotoChan :amuse

I always come by to this thread, just don't have any idea what to say. hehe :p aa Alhamdulillah I did well on my exams. I passed all papers :)

sori la kurang aktif sket. beberapa hari kebelakangan ni aku spend mase main game je, since dah beli pc baru. he2 :p just finished Crysis and Crysis Warhead. GTA4 and many more next in line. he2. bax, ko main GTA4 tak?

aa aku tengah cari MV lagu yang aku slalu dengar skang ni, Imoto. dah jumpe nanti aku bagi link orait? :amuse

Edit: dah jumpe dah :amuse

1. Donten by Does. kualiti audio kureng sket, but still best. he2

2. Chaos by Mute Math. this song rocks I tell ya. kene dengar. he2 :p the song was edited a bit but still ok. youtube ade video yang ade full song plus high audio quality, tapi kene "mute" for copyright reasons :darn

try la dengar lagu2 ni. best woo :D
 
Last edited:

sushi

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Jul 8, 2006
Messages
802
Reaction score
0
Gender
Hidden
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

key...aku skang pon tgh cari lagu baguih tapi aku nak OST....

yang aku tau...naruto, bleach yang besh...kalo pon tak suma...

so people ada tak OST yang tahap awesome.....takyah bagi link pon takpa asalkan ada title n sewaktu dengannya...


woah....cuti tak lama lagi tapi MOCK 1 lepas cuti....

ZERO....congrats dengan kejayaanmu...

skarang aku plak kena AJA
 

ZeroChrome

Intl Translator
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
May 22, 2006
Messages
576
Reaction score
59
Gender
Male
Country
United Nations
Re: Malay Thread v.5

tengkiu sushi :amuse
ko kene aja? ko jadi cikgu ke hape?

hmm.. OST ek? aku byk gak lagu2 anime dalam playlist aku. tapi sume yg aku suke je la. he2 :p
so slain dari Gintama - Donten tu, yg aku leh rekemen:

1. School Rumble - Scramble
2. Kanon 2006 - Kaze no Tadori Tsuku Basho
3. Clannad - Ana
4. Eureka Seven - Niji
5. Macross Frontier - What 'bout My Star
6. Bleach - Hitohira no Hanabira
7. Goshushousama Ninomiya-kun - Fure Fure pon pon

...dan sebagainye. try la dengar. hehe
 
Last edited:

ImotoChan

Proofreader
上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member
Joined
Jun 8, 2007
Messages
266
Reaction score
19
Gender
Hidden
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

Zero~ <3 Takkan tak singgah bagitau whether you passed your exams ke tak, aku lak kene tanye. :p Congrats man. ^^

1. Donten by Does. kualiti audio kureng sket, but still best. he2

2. Chaos by Mute Math. this song rocks I tell ya. kene dengar. he2 :p the song was edited a bit but still ok. youtube ade video yang ade full song plus high audio quality, tapi kene "mute" for copyright reasons :darn
1. I like this song. It's from Gintama? Awesome instruments, not too keen on the voice though, but meh, they're Japanese. :p

2. Cool song. ^^ It's got a slight techno vibe in it. Not bad, not bad.

*ImotoChan counter-attacks!

1. 33 - Coheed and Cambria - I just love this band, their albums are concept-based, so bile bace lirik lagu2 diaorg individually, mungkin tak phm la. ^^" Their instrumentals are way awesome, if you don't mind their lyrics. :p (Though, this song's lyrics are safe. xD) EDIT: Oh yeah, remember this song? What did you think of it?

2. Lost? by Coldplay - Er, I like Coldplay. ^^ The first half is the album song, the second half is the acoustic. I love both. <3

Sushi honey, just randomly download from gendou.com. :x I used to do that a lot. xD
 
Last edited:

ZeroChrome

Intl Translator
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
May 22, 2006
Messages
576
Reaction score
59
Gender
Male
Country
United Nations
Re: Malay Thread v.5

Zero~ <3 Takkan tak singgah bagitau whether you passed your exams ke tak, aku lak kene tanye. :p Congrats man. ^^

Err, takkan la tibe2 je nak bagitau dah lulus exam kot. segan la pulak macam tu. he2 :fan
thanx btw Imoto ;)

1. Cool! cambest gak lagu die. *terus pegi download* :P

2. aku tak minat sgt Coldplay. tah la, lagu2 diorg cam tak berapa menarik minat aku. hehe. taste org lain2 kot :p
 

ImotoChan

Proofreader
上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member
Joined
Jun 8, 2007
Messages
266
Reaction score
19
Gender
Hidden
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

1. Cool! cambest gak lagu die. *terus pegi download* :P
Both of the them? :D Bagitau ah kalu nak album2 diaorg, my friend ade upload sume on his MU. :3

2. aku tak minat sgt Coldplay. tah la, lagu2 diorg cam tak berapa menarik minat aku. hehe. taste org lain2 kot :p
I was expecting this. ^^ Takpe, aku nye taste pun cam tah ape2, suke bende yg org lain tak suke. :p
 

ZeroChrome

Intl Translator
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
May 22, 2006
Messages
576
Reaction score
59
Gender
Male
Country
United Nations
Re: Malay Thread v.5

Both of the them? :D Bagitau ah kalu nak album2 diaorg, my friend ade upload sume on his MU. :3
ohh, semalam tak perasan yg ko edit tu. aku dengar 33 je. then td baru dengar yg Welcome Home. due2 best :amuse
semalam terus download album The 2nd Stage Turbine Blade. dah siap, gonna give a listen to now :amuse


I was expecting this. ^^ Takpe, aku nye taste pun cam tah ape2, suke bende yg org lain tak suke. :p
xpela, normal la tu. ade kawan aku tu, sume mende opposite dgn aku. benda yang aku suke, die tak suke. benda yang die rase best, aku lak rase tak best. he2. taste sume lain2 :p

ko ape cite skang Imoto? dah dapat cari kerja ke? dgr cite skang ni ramai kene buang kerja kat M'sia. my friends pun ramai kene buang. *sigh* tah camne la kalau time aku dah settle belajar nanti. sure tak dapat kerja gak nyer
 

ImotoChan

Proofreader
上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member
Joined
Jun 8, 2007
Messages
266
Reaction score
19
Gender
Hidden
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

ohh, semalam tak perasan yg ko edit tu. aku dengar 33 je. then td baru dengar yg Welcome Home. due2 best :amuse
semalam terus download album The 2nd Stage Turbine Blade. dah siap, gonna give a listen to now :amuse
Welcome Home tu aku ade link dulu, tp aku tak sure ko suke ke tak, takde definite answer that time. ^^ Mase tu sibuk ngan exam kut. ^^"

Awesome stuff, SSTB be the first album. Everything Evil is good. Hearshot Kid Disaster is my ringtone. xD Welcome Home is in Good Apollo Vol. I, the third album. <3 Oh oh, the second album is epic as well.. But er, I guess I'll wait till you've listened to the first one. ^^"

xpela, normal la tu. ade kawan aku tu, sume mende opposite dgn aku. benda yang aku suke, die tak suke. benda yang die rase best, aku lak rase tak best. he2. taste sume lain2 :p
Tp tetap kawan kan? <3 xD Dulu aku ade.. problem la kut ^^".. bile bende yg aku suke orang lain tak suke, aku pun cube tak suke. xD Pelik sikit la, skrang je baru aku nak ade my own likes and dislikes (or well, revisit the things I used to like). ><

ko ape cite skang Imoto? dah dapat cari kerja ke? dgr cite skang ni ramai kene buang kerja kat M'sia. my friends pun ramai kene buang. *sigh* tah camne la kalau time aku dah settle belajar nanti. sure tak dapat kerja gak nyer
Takde cite. >< Still at home, still NEET. Aku cam masih terpikir2 lg ape aku nak buat lepas ni. >< No inspiration~ Though, I do have ideas on what I want to do. Serious, ramai kene buang kerje? Eh~ I'm like clueless. ^^" Kawan2 aku cam ok je, takde cite ape2. By the time you finish, dah ok kut. ^^" Kite sama2 berharap. \o/

EDIT: Rereading this thing, my Malay is so weird. :/ Sorry everyone! ><
 
Last edited:

ZeroChrome

Intl Translator
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
May 22, 2006
Messages
576
Reaction score
59
Gender
Male
Country
United Nations
Re: Malay Thread v.5

Welcome Home tu aku ade link dulu, tp aku tak sure ko suke ke tak, takde definite answer that time. ^^ Mase tu sibuk ngan exam kut. ^^"
owh, ade ek? tak perasan plak. he2. best2 :amuse


Awesome stuff, SSTB be the first album. Everything Evil is good. Hearshot Kid Disaster is my ringtone. xD Welcome Home is in Good Apollo Vol. I, the third album. <3 Oh oh, the second album is epic as well.. But er, I guess I'll wait till you've listened to the first one. ^^"
ermm, aku dah dengar dah. tak semua lagu kot best. yg aku rase best cume 33, Devil in Jersey City dgn Neverender je kot. hmm, mebi kene dgr slalu kot baru leh rase ke'best'an nyer. he2 :p


Tp tetap kawan kan? <3 xD Dulu aku ade.. problem la kut ^^".. bile bende yg aku suke orang lain tak suke, aku pun cube tak suke. xD Pelik sikit la, skrang je baru aku nak ade my own likes and dislikes (or well, revisit the things I used to like). ><
erk, apsal sampai mcm tu skali? xyah pikir org lain suke ke tak. sendiri yg suke cukup. he2



Takde cite. >< Still at home, still NEET. Aku cam masih terpikir2 lg ape aku nak buat lepas ni. >< No inspiration~ Though, I do have ideas on what I want to do. Serious, ramai kene buang kerje? Eh~ I'm like clueless. ^^" Kawan2 aku cam ok je, takde cite ape2. By the time you finish, dah ok kut. ^^" Kite sama2 berharap. \o/
aku dgr la camtu. xtau la ramai kene buang tu ramai macam mane kan. he2. aa tu la, same2 la kite berharap ekonomi ok balik nanti, supaye aku ade kerja bile balik nanti. hohoho


EDIT: Rereading this thing, my Malay is so weird. :/ Sorry everyone! ><
ok ape, takde la trok pun. nothing to worry ;)
 

ImotoChan

Proofreader
上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member
Joined
Jun 8, 2007
Messages
266
Reaction score
19
Gender
Hidden
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

ermm, aku dah dengar dah. tak semua lagu kot best. yg aku rase best cume 33, Devil in Jersey City dgn Neverender je kot. hmm, mebi kene dgr slalu kot baru leh rase ke'best'an nyer. he2 :p
Mebi aku pun bias sikit~ >< Tp, tah ah, mmg aku suke. ^^ Instrumentally, album In Keeping Secrets 3 mmg rock. <3 Kalau ko nak cube la~ :3

erk, apsal sampai mcm tu skali? xyah pikir org lain suke ke tak. sendiri yg suke cukup. he2
Ntah la~ xD Tp ni sume cite lame, aku skrang tak macam tu lg. ^^ I can like both Coheed and Coldplay. <3

ok ape, takde la trok pun. nothing to worry ;)
Thank you. ;_;

Zero lak camne? Dah abis exam, main game je ke? :p
 

ZeroChrome

Intl Translator
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
May 22, 2006
Messages
576
Reaction score
59
Gender
Male
Country
United Nations
Re: Malay Thread v.5

Zero lak camne? Dah abis exam, main game je ke? :p
yep, so far main game je la keje aku. hehe. main game & tgk weekly animes & series yg aku follow. dah brape game dah aku khatam dalam 1 minggu ni. byk lagi ni dalam list nak main. he2 :p

ko lak, sementare masih NEET ni takde buat ape2 ke? prison break dah start tgk belom? he2 :p
 

ImotoChan

Proofreader
上級員 / Jyoukuuin / Sr. Member
Joined
Jun 8, 2007
Messages
266
Reaction score
19
Gender
Hidden
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

ko lak, sementare masih NEET ni takde buat ape2 ke? prison break dah start tgk belom? he2 :p
Aku ade CD Heroes tak tgk2 lg. xD Nak download satu anime episod pun lame giler, aku dah malas nak download. >< Tp actually, download Coheed aku baru je abis - related comic books, live songs and such. :3 You know what, I'll try looking for Prison Break. Aku mmg tak buat ape kt rumah. Besides bende2 Edited Manga/forum ah (aku slalu kt MS). ^^

Eh, amacam Reborn? Ko dah abis bace blum? Ke dah give up? :p

Ko pernah tgk Darker Than Black tak? Ni OP ke-2 die: Kakusei Heroism The Hero Without A Name by An Cafe
 

AfterMath

Registered User
英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member
Joined
Mar 2, 2007
Messages
608
Reaction score
14
Gender
Male
Country
Malaysia
Re: Malay Thread v.5

salam!!! pergh..lme gle aku xmsk sinih! dah v5 dah. ahaha..mesti sume dah lupe kat aku :darn


:wtf whaaa!! mmg dah lme xde org masuk dlm nih eh?.
 
Last edited:
Top