1. Want to read legit manga from Mangahelpers?! Get in here!
  2. The new season of the Anime League is here! Tell us which new Anime of this season you liked the most so far!
  3. The 2018 Art Contest Year has finally begun!!

    It's time for a new contest, next we have Romance Poem. Showcase your writing skills!

    Congratulations to Organizized for winning the Past & Present Photography contest!
  4. The MangaHelpers Anime Awards 2018 have ended! Celebrate the winners now!
  5. MangaHelpers Oscars Contest 2018 is up and running! Select your winners now!
  6. Starting from mid-February or so we'll be going through the media gallery and sorting through the submissions there to ensure they match with our recent changes listed in the Media Gallery Guide.
    As such some media files will be removed, so please be sure to look through your media and ensure it is up to requirements If you have any questions, contact a global/admin.
Though artists in particular, everyone please do check out the [MEDIA GUIDE] , as there are information relevant for you all. Thanks!

Support Troubleshooting and Tech Support

Discussion in 'Information Technology' started by goldb, Feb 20, 2007.

  1. kkck

    kkck MH Senpai

    神のごとし / Kami no Gotoshi / Godlike

    Joined:
    Sep 3, 2007
    Messages:
    28,734
    Likes Received:
    9,990
    Country:
    Fire Nation
    Not immediately... I don't intend on buying a new router just yet.

    That seems a bit old timey.. They mention windows 95. My computer has windows 10 and in my router settings I didn't even find the wan setting they mention.
     
  2. Styx

    Styx Registered User

    英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member

    Joined:
    Sep 24, 2016
    Messages:
    880
    Likes Received:
    594
    Gender:
    Female
    Country:
    Russian Federation
    Sounds like flood protection or something. What router do you have, and can you log into it?
     
  3. kkck

    kkck MH Senpai

    神のごとし / Kami no Gotoshi / Godlike

    Joined:
    Sep 3, 2007
    Messages:
    28,734
    Likes Received:
    9,990
    Country:
    Fire Nation
    I can log into it. It's a Cisco.
     
  4. Styx

    Styx Registered User

    英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member

    Joined:
    Sep 24, 2016
    Messages:
    880
    Likes Received:
    594
    Gender:
    Female
    Country:
    Russian Federation
    Alright, that's good news.

    I have some things you can try, but what is the model number of the Cisco? It can help lead to options that could be causing the issue (though it might be a 871W). Each router has different options, restrictions, bugs or issues etc. Knowing specifically what router model it is can help me determine some options to give you to try. For example, it could be as easy as changing your router channel (some channels are specifically designed to overlap with neighboring connections, weakening your connection, especially if you are in a densely populated residency) or by disabling power saving options or WMM. Heck, it could even be that you need a driver for your wireless card/chip from your motherboard or device manufacturer.

    You can usually find router model numbers on the back. If it doesn't give an actual name, it should give a string of numbers after "Cisco". That's what I'll need. :)
     
  5. M3J

    M3J MH Senpai

    神のごとし / Kami no Gotoshi / Godlike

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    40,659
    Likes Received:
    11,308
    Country:
    Akatsuki
    Did you try restarting your computer? And your router?
     
  6. kkck

    kkck MH Senpai

    神のごとし / Kami no Gotoshi / Godlike

    Joined:
    Sep 3, 2007
    Messages:
    28,734
    Likes Received:
    9,990
    Country:
    Fire Nation
    Ah, I just had a chance to do this thing. It's a linksys E1500. I don't think it is a connection like that. When I plug in my computer to the internet directly rather than use wifi it works perfectly.
    --- Double Post Merged, Oct 8, 2017, Original Post Date: Oct 7, 2017 ---
    Welp, fixed the fucking thing. Turns out it needed a firmware update, it hadn't been updated probably every. Didn't know updates had to be done manually. It is possible it wasn't the firmware update but rather the accompanying reboot though..
     
    Charlie and Pat like this.
  7. Styx

    Styx Registered User

    英雄メンバー / Eiyuu Menbaa / Hero Member

    Joined:
    Sep 24, 2016
    Messages:
    880
    Likes Received:
    594
    Gender:
    Female
    Country:
    Russian Federation
    Oh wow, the ISP wasn't updating them? Usually they have server downtime to issue the updates themselves. Was it a beta update?

    I'm glad you fixed it though! Slow internet is worse than no internet. :tem
     
  8. LinaLofts

    LinaLofts Registered User

    初心者/ Shoshinsha / Beginner

    Joined:
    Nov 1, 2017
    Messages:
    6
    Likes Received:
    6
    Gender:
    Female
    Country:
    United States
    I agree that a data recovery software can help to solve this problem. As for Disk Drill, I tried it and found it to be really helpful. But there are different versions of this program, personally I used one from https://www.cleverfiles.com/hard-drive-recovery.html. It wasn't free, but I had no issues using it. Also it helped me to get all my lost data back, that is the most important thing, I guess. Maybe you were lucky to find a free version of this program, and though I had to pay for this software, it was worth it.
     
  9. Pat

    Pat The Tech of Oz

    MH中毒 / MH Chuudoku / MH Addicted

    Tech

    Joined:
    Apr 6, 2011
    Messages:
    6,357
    Likes Received:
    5,985
    Gender:
    Male
    Country:
    Gotei 13
    Welcome to MH. :)

    The post you quoted is quite old, I guess Disk Drill was free then but apparently not anymore. The version you linked to is for Macs, I don't know if there's any difference between features. Still, it's good to know, for future reference, that the program worked for you.
     
  10. kkck

    kkck MH Senpai

    神のごとし / Kami no Gotoshi / Godlike

    Joined:
    Sep 3, 2007
    Messages:
    28,734
    Likes Received:
    9,990
    Country:
    Fire Nation
    And. yet. again. I. am. having. trouble. with. my. laptop. For. some. reason. my. keyboard. is. typing. in. wrong. characters. obviously. one. of them is. the. spacebar. making. a. dot. another. one. is. my. o. key. taking. the .cursor. go. up. The. L. also. works. as. an. enter. key.

    And for some reason while writing this post it started working again. Yesterday that happened but I restarted and then it worked fine. So my worry is that it will happen again. Any clues as to what might cause this and how to stop it from happening again?
     
  11. WithYouInSpirit

    WithYouInSpirit Certified Sensei

    MH中毒 / MH Chuudoku / MH Addicted

    Joined:
    Apr 4, 2016
    Messages:
    7,473
    Likes Received:
    11,401
    Gender:
    Male
    Country:
    Australia
    Has your keyboard adopted different language settings? I know mine has done this a few times, changing my @ key to a "

    All I had to do was reset my keyboard layout to English (Australia) so try doing that as applies.
     
  12. kkck

    kkck MH Senpai

    神のごとし / Kami no Gotoshi / Godlike

    Joined:
    Sep 3, 2007
    Messages:
    28,734
    Likes Received:
    9,990
    Country:
    Fire Nation
    There haven't been any changes. I am not sure if that would explain my keyboard turning the up arrow into a 9 though.
     
  13. Pat

    Pat The Tech of Oz

    MH中毒 / MH Chuudoku / MH Addicted

    Tech

    Joined:
    Apr 6, 2011
    Messages:
    6,357
    Likes Received:
    5,985
    Gender:
    Male
    Country:
    Gotei 13
    It seems pressing Num Lock + Fn key combination has solved the problems of some users but I guess you've already tried that. Next time it happens you can download PassMark KeyboardTest and check the faulty keys. (You can use it free for 30 days.) There's a Match key code option on the application window, test the same key using both Windows and BIOS key code scheme. For example when you press the up arrow if Windows key code points to 9 (check Last key down for that) and BIOS key code points to the correct key (choose BIOS on Match key code, click on Clear button and press the key again), a Windows application may be interfering with the correct functioning of the keyboard. Otherwise there may be some sort of problem with the driver and/or hardware. KeyboardTest will also make sure a key isn't stuck, also if there's a keyboard application which comes preinstalled on the laptop, you can try closing it to make sure it doesn't cause problems.
     
    kkck likes this.
Loading...